Vad ska barnbidraget räcka till?

Här kan du läsa om vad några av Sveriges föräldrar anser att barnbidraget bör läggas på.

Vad ska barnbidraget räcka till egentligen?

Barnbidraget ligger idag på 1 250 kronor per barn i månaden. Om man har fler än ett barn får man tillgång till ett flerbarnstillägg som är olika stort beroende på hur många barn du har.

Barnbidraget: Datum och regler

Här kan du läsa mer om barnbidragets alla datum samt om regler kring bland annat flerbarnstillägg: Barnbidraget 2023 – här är alla datum och regler enkelt förklarat.

Vad ska barnbidraget räcka till?

Men vad ska barnbidraget räcka till? Ska det går till blöjor, mat, kläder eller barnets fritidsaktiviteter? Ja, åsikterna kring vad barnbidraget ska gå till må vara olika.

Här kan du läsa om vad en handfull föräldrar i Familjelivs forum anser att barnbidraget ska spenderas på:

"När jag får bidraget så inhandlar jag blöjor, mat(ersättning) & tvättservetter & sånt som behövs till den dagliga skötseln, (så det räcker för hela månaden) sen är det i stort sett slut. Blir väl nåt klädesplagg eller nåt kul också men det är vad det räcker till", skriver en småbarnsförälder.

"Jag sparar mina barns barnbidrag och har lite fonder. Det blir mycket pengar om 18 år", skriver en förälder.

"Det vi har pratat om är: kläder, nöjen, godis, hårspray etc. Pengar att ladda mobilen med, schampoo om det vi har inte duger, presenter och julklappar", skriver en person vars barn är 16 år.

"Kläder, leksaker och liknande", skriver en person.

"Ser barnbidraget som ett bidrag till den maten barnet äter. Det går ju åt en hel del pengar för just mat, så ett bidrag likt barnbidraget är alltid välkommet", skriver en annan person.

Lästips: Så mycket kostar ditt barn – hela listan år för år