5 skäl att skaffa en supergullig toypudel

Toypudeln är kanske världens gulligaste hund. Här har du 5 anledningar att skaffa en sådan!

Toypudeln är så söt – vem skulle inte vilja ha en?

Går du i hundtankar? Okej, då kanske vi kan övertala dig att skaffa en toypudel. Här kommer 5 gulliga anledningar att skaffa världens gulligaste hund.

Därför är toypudeln världens bästa hund

1. Toypudeln är riktigt smart

Precis som alla pudlar är toypudeln en klipsk hund som snabbt lär sig såväl nya tricks som nya sätt att linda dig runt sin lilla tass. Eftersom rasen är så smart är det viktigt att ständigt erbjuda stimulerande aktiviteter för din toypudel.

2. Toypudelns päls fäller nästan inget hår

Den klassiska pompom-klippningen av pudlar är kanske inte riktigt så populär som den varit förut, men oavsett vilken frisyr du väljer så kommer din hunds päls kräva professionell klippning ungefär var sjunde vecka. Dessutom kommer du behöva borsta pälsen nästan dagligen för att hålla den fin.

Alla pudlar är riktigt bra hundar för allergiker, och toypudeln är inget undantag. Den fäller nämligen sällan något hår.

3. Toypudeln är photogenique

Men snälla, hur söt?!

Vem vill inte ha ett Instagram-konto som enbart är avsedd för ens hund? Om du är lagd åt det hållet är toypudeln hunden för dig. Eftersom den är så himla söt.

4. Toypudlar ääälskar sällskap

Eftersom toypudeln är så energifylld passar den bäst i en familj där den ständigt kan ha mänskligt sällskap. Om hunden blir uttråkad är det lätt att den faller in i busigt, eller i vissa fall destruktivt, beteende. Även om toypudlar gillar att leka inomhus är det viktigt att även låta dem springa av sig utomhus.

5. Toypudlar fungerar bra som tävlingshund

Vad får man om man kombinerar intelligens, energi och en vilja att vara till lags? En riktigt bra hund för exempelvis agility eller lydnadstävlingar, såklart! En toypudel brukar må jättebra av att tävla och brukar uppskatta publikens hejarop.

Toypudeln löper större risk att bli blind

Okej, det här är en nackdel. Men vi behöver ju vara helt ärliga! Toypudlar plågas i högre grad av ett flertal sjukdomar. En är progressiv retinal atrofi, som är en nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet. Dessutom kan de drabbas av problem med höft, armbågar och knän, epilepsi och Legg-Calvé-Perthes sjukdom.