Checklista till midsommar: maten, lekarna, musiken

Missa inte något viktigt. Här har vi satt ihop den ultimata checklistan till midsommar!

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

1. KRANSEN

Du ska väl ha midsommarkrans? Både till dig och barnen! Här finns ett en bra steg för steg-guide till hur du gör din egen midsommarkrans.

2. MATEN

Inhandla maten så tidigt som möjligt. För att undvika att behöva så i meterlånga köer och att varor ska ta slut i mataffären är det smart att handla så mycket som möjligt så tidigt som möjligt. Dela upp inköpen med de andra som ska vara med på firandet.

3. DRICKAN

Samma sak är det såklart med drickan ni vill ha till firandet. Inhandla detta så snart som möjligt. Vet ni med er att ni ändå kommer vara ute i sista sekund så dubbelkolla öppettiderna!

4. LEKAR

Tänkte ni ha några lekar under firandet? Reka detta i tid så att ni hinner fixa eventuella redskap som behövs. Har ni barn är det extra viktigt att detta är uttänkt då detta är en stor del av firandet för dem.

Läs också: Midsommarlekar – 12 roliga lekar till midsommar

5. MIDSOMMARSTÅNG

Kommer ni befinna er i närheten av ett midsommarfirande där det finns en allmän midsommarstång så är det ju inga bekymmer. Men om ni inte gör det så kan det vara kul att ha någon slags midsommarstång att dansa runt där hemma (särskilt för barnen). Var kreativa! Det finns mängder av roliga alternativ till midsommmarstänger

6. LOGISTIKEN TILL OCH FRÅN FESTEN

Om ni inte har firandet hemma hos er själva så är det såklart bra att stämma av hur ni ska göra med transport till och från festen, eventuell övernattning och så vidare. Det är lätt hänt att man står där i sista stund och hoppas på att få tag på en taxi som kostar skjortan.

7. KLÄDER

Vill ni vara lite extra fina på midsommar så är det smart om ni shoppar den där midsommarklänningen eller skjortan i god tid. Dagarna innan är det inte särskilt roligt att gå i butiker (och om ni beställer online lär ni inte hinna få det levererat). Kolla även upp vädret och ha med ett extra ombyte för båda er och barnen!

8. MUSIK & SÅNGHÄFTEN

Självklart vill man lyssna på härlig sommarmusik och sjunga några klassiska snapsvisor. Fixa en spellista och skriv ut visorna (har ni ingen skrivare hemma kanske du kan vara lite busig och skriva ut ett gäng papper på jobbet).

9. KOLLA UPP VÄDRET

Detta är nog en självklarhet för de allra flesta men ofta står vi ändå där och frågar oss själva varför vi inte tog med en tjocktröja, ett par gummistövlar eller ett paraply. Detta misstag gör du inte i år!