Josy födde i havet – hennes man tog upp moderkakan med sil

När Josy Peukert, som bor i Nicaragua, planerade sin förlossning tänkte hon ut ett minst sagt ovanligt ställe att föda barn på. Det hon såg framför sig, och senare genomförde, var nämligen en förlossning i Stilla havet.

Josy Peukert, som bor i Nicaragua, födde barn i Stilla havet. Hon ville ha en så kallad
Josy Peukert, som bor i Nicaragua, födde barn i Stilla havet. Hon ville ha en så kallad "fri förlossning".

En video som visar när Josy Peukerts, 37, och hennes man Benni Cornelius, 42, son kom till världen har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier. Anledningen? Den numera fyrabarnsmamman förlöste sitt barn själv – i Stilla havet.

Ville ha en "fri förlossning" – födde i havet

På sin Instagram skriver Peukert att hon haft tre traumatiska förlossningar tidigare, vilket fick henne att välja att göra allt på egen hand den här gången. Under graviditeten valde hon att inte gå på några ultraljud eller kontroller, utan ville genomföra en så kallad "fri förlossning". I det ingick även att förlösa bebisen själv. När det var dags för förlossning valde den då gravida Josy att ta sig till Playa Majagual i Nicaragua för att föda.

"Jag fick den här idén att jag ville föda i havet och eftersom förhållandena var bra den dagen gjorde jag det.", uppger Peukerts.

Tog upp moderkakan med sil

Med sig hade hon sin man samt ett litet förlossningskit, som bland annat innehöll en sil som de skulle fånga upp moderkakan med.

Efter förlossningen sveptes bebisen in i handdukar. Den nyförlösta mamman gick tillbaka ner i havet för att "fräscha upp sig". Därefter klädde de på sig, packade ihop och åkte hem.

Bodhi Amor Ocean Cornelius föddes den 17 februari 2022 och vägde 3,5 kilo.

Källa: DailyMail, Mama