Orden om graviditeten med Christian Bauer – då skulle barnen bryta med Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren har nyligen blivit farmor. Men vad skulle hända om hon berättade för sina barn att även hon väntar barn? 

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer förlovade sig 2022.
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer förlovade sig 2022.

I början september fick Oliver Ingrosso och Zoe-Fay Brown sitt första barn ihop och gjorde därmed Pernilla Wahlgren till farmor för första gången. 

I den nya säsongen av "Wahlgrens värld" får tittarna följa med Pernilla på resan från att hon får reda på att hon ska bli farmor tills det börjar närma sig förlossning. 

Familjens nytillskott får Pernilla Wahlgren att själv börja fundera på hur det hade varit om hon hade fått barn idag – i samma veva som sina barn blir föräldrar. Hur hade hennes barn reagerat om hon berättat för dem att hon och Christian Bauer väntar barn? Det är en fråga som dyker upp i det tredje avsnittet av "Wahlgrens värld" 

Det skulle hända om Pernilla Wahlgren blev gravid – enligt henne själv

Det är när Pernilla sitter med sina vänner Jennifer och Sanna och planerar sitt och Christians bröllop som fler barn och barnbarn i familjen Wahlgren-Ingrosso-Bauer kommer på tal. 

Väninnan Jennifer påpekar för Pernilla att hur mycket hon än skjuter fram sitt bröllop – som var tänkt att ske sommaren 2023 men som nu planeras till 2024 – så kan det komma att födas ett nytt barnbarn i samma veva som gör att hon kommer vilja skjuta upp bröllopet ännu en gång.

Det hela missförstås av Pernilla som hör orden "Christian kanske får barn" istället för "Christian kanske får barnbarn".

– Då kan ju Olivers bebis ha en lekkamrat i min bebis, säger Pernilla skämtsamt i avsnittet och fortsätter:

– Om jag skulle komma till mina barn och säga att jag var gravid, nej men alltså de skulle bryta kontakten med mig. Theo skulle byta efternamn. 

Vill inte göra abort 

Därefter förklarar hon att om hon skulle bli gravid, ja då skulle hon mötas av ett riktigt dilemma:

 – Vilket fruktansvärt dilemma. Man vill ju inte bli gravid i min ålder, men man vill ju samtidigt inte göra abort.