Sofi Fahrman avslöjar fler detaljer om graviditeten: "Gått nio år i den här kroppen"

Sofi Fahrman väntar barn med maken Filip Engelbert. Nu avslöjar hon fler detaljer om graviditeten: allt från cravings, graviditetsåkommor till vilken vecka hon är i nu.

Sofi Fahrman väntar barn med maken Filip Engelbert. Nu avslöjar hon fler detaljer om graviditeten: allt från cravings till vilken vecka hon är i nu.
Sofi Fahrman väntar barn med maken Filip Engelbert. Nu avslöjar hon fler detaljer om graviditeten: allt från cravings till vilken vecka hon är i nu.

Sofi Fahrman, 42, väntar barn tillsammans med Filip Engelbert, 52. Det är parets första barn tillsammans. I det senaste avsnittet av podcasten "Trettio plus trevar", som den blivande tvåbarnsmamman har tillsammans med Tove Norström, 42, och Klara Doktorow, 36, berättar hon om graviditeten – och avslöjar dessutom vilken vecka hon är i.

– Det jag kan säga är att jag snart är i månad sex, säger hon i avsnittet och tillägger att hon tror att hon är i vecka 23.

Vill inte ta reda på kön

När hennes poddpartners frågar om de har tagit reda på om bebisen är en kille eller tjej berättar Fahrman att familjen ska försöka hålla sig.

– Jag har bett barnmorskan skriva ner det på en lapp och lägga det i ett tjockt kuvert så att man inte kan se igenom. Sen har jag gömt det här kuvertet hemma i lägenheten och inte talat om för någon annan var jag har gömt det, om den personen skulle få lite "feeling" och leta upp det.

– Jag tänker att det kommer agera "super power" där och då, säger hon och tillägger:

– Att man kan ta till den extra kraften för att man är så vansinnigt explosionsnyfiken.

Sofi Fahrman: "Bara mått illa"

Hon berättar också att hon mådde väldigt illa när hon var gravid med sitt första barn, Lily, som snart fyller nio år. Men den här graviditeten är det annorlunda, berättar Sofi Fahrman.

– Nu har jag bara mått illa, men inte kräkts.

Sofi Fahrman om att bli gravid igen

För Filip Englebert har det gått 23 år sedan bebistiden, och för Sofi har det gått nio år. Att det var ett tag sedan de båda gick igenom den resa som de är i och har framför sig nu, ser Sofi som något positivt:

–Det finns liksom ett helt annat lugnt, säger hon och fortsätter:

– Det är så skönt när man har kommit till en plats i livet där man har gjort karriär, man har ett boende där man ska vara ett tag. Det var så mycket mer "up in the air" med Lily sist. Då kan jag känna att gud så skönt att jag får vara med om det här i den livssituation som jag är i nu.

Fått foglossning

Men några åkommor som hon inte fick uppleva under sin första graviditet har hon olyckligtvis drabbats av nu:

– Sen är det definitivt så att det gått nio år i den här kroppen, det har det gjort, säger hon och berättar att hon drabbats av foglossning, halsbränna och andra typiska graviditetsåkommor.

Sofi Fahrman avslöjar sina cravings

Den blivande tvåbarnsmamman berättar att hennes craving under sin första graviditet var mackor med jordnötssmör. Men nu har hon gått loss på ett helt annat livsmedel:

– Det har bara varit grapefrukt.

– Så jävla provocerande, svarar Tove Norström.

Filip Engelbert har tre barn från ett tidigare förhållande: Hugo, Elsa och Andrea. Sofi Fahrman har dottern Lily från sitt tidigare förhållande med Nick Zijlstra.