ANNONS: Decubal – Nordic Skincare

Så skapar du en hållbar och årstidsanpassad ansiktsrutin – 5 enkla steg

Hudvård kan kännas som en djungel, speciellt för oss nordbor som har olika årstider att ta hänsyn till och som alla påverkar vår huds behov på olika sätt. Under hösten och vintern sjunker temperaturen samtidigt som luften blir torrare, vilket lätt tar sig uttryck i vår hud. Ökad torrhet, rodnad och en törst efter fukt, är några av hudens sätt att uppmärksamma oss på att vi går in i en ny årstid. Huden har under sommaren vant sig vid ett varmare klimat med fuktigare luft och försöker nu hitta en ny balans. För att hjälpa vår hud på traven är det därför viktigt att vi anpassar vår ansiktsrutin inför den nya årstiden.

Decubal, med sina närmare 50 år av expertis inom hudvård, erbjuder snälla och vårdande produkter framtagna för att hantera de specifika krav som det råa nordiska klimatet ställer på vår hud. Decubal är ett varumärke som regelbundet rekommenderas av vårdpersonal för att vårda torr och känslig hud, vilket speglar deras djupa förståelse för hur huden fungerar och vad vi nordbor behöver för att bibehålla en välmående hud genom alla årstider. Decubal använder bara de mest skonsamma ingredienserna och därför är alla ansiktsprodukter dermatologiskt testade, allergicertifierade och fria från parfymer.

Genom att följa dessa fem enkla steg kan du skapa en hållbar och effektiv ansiktsrutin som håller din hud mjuk och återfuktad – oavsett årstid!

Steg 1: Rengöring

En ren hud utgör grunden för alla efterföljande steg i din ansiktsrutin. Under hösten och vintern är det dessutom extra viktigt med en återfuktande rengöring. Starta därför din rutin med Decubal Face Wash. Rengöringen tar effektivt bort smuts och smink utan att torka ut huden, vilket är extra viktigt när temperaturen sjunker och luften blir torrare. Decubal Face Wash har en mousseliknande konsistens som känns lätt och mjuk på huden, samtidigt som den återfuktar huden med närande ingredienser som panthenol (vitamin B5) och glycerin. 

Rengöring bör användas både morgon och kväll för optimalt resultat. På morgonen hjälper rengöringen till att avlägsna det naturliga talg som huden har producerat under natten samt eventuell hudvårdsrester. På kvällen är det extra viktigt med en grundlig rengöring för att ta bort smuts, smink och andra partiklar som huden har utsatts för under dagen. 

Steg 2: Serum

När huden har blivit ordentligt rengjord är nästa steg att ge den en djupgående fuktboost med hjälp av Decubal Hydrating Serum. Ett serum kan tjäna många olika syften, men under vintermånaderna är det särskilt fördelaktigt att använda ett återfuktande serum. Decubal Hydrating Serum innehåller en effektiv blandning av hyaluronsyra, mikroalger och havsvatten som tillsammans återfuktar huden på djupet i upp till 48 timmar, samtidigt som den återställer och skyddar hudens naturliga barriär. Huden kommer omedelbart att kännas mindre torr och stram, samtidigt som den blir bättre rustad för att hantera yttre påfrestningar såsom det ständigt skiftande nordiska vädret.

Serumet fungerar som en utmärkt grund för andra hudvårdsprodukter. Genom att använda det som steg två i din ansiktsrutin kan du säkerställa att din hud är ordentligt förberedd och mottaglig för de efterföljande stegen i din hudvårdsrutin.

Steg 3: Dagkräm med SPF på dagen

En ansiktskräm hjälper till att låsa in fukten från de föregående produkterna, använd därför Decubal Hydrating Day Cream SPF 30 som tredje steg i din ansiktsrutin. Trots att vi bor i Norden och närmar oss de mörkare månaderna, är det fortfarande av största vikt att vi fortsätter skydda oss mot solen. Decubal Hydrating Day Cream SPF 30 ger en två-i-en-lösning genom att förse huden med fukt i upp till 24 timmar, samtidigt som den skyddar mot de skadliga effekterna av UV-strålar och andra externa påfrestningar. Med sin lätta konsistens absorberas krämen snabbt av huden utan att lämna en klibbig eller fet känsla, vilket gör den idealisk att användas under makeup.

Steg 4: Nattkräm på kvällen

När temperaturen sjunker är det viktigare än någonsin att ge huden en chans att återhämta och reparera sig under natten. Decubal Hydrating Night Cream är formulerad med en blandning av närande oljor och antioxidanter, som tillsammans hjälper till att återställa hudens naturliga skyddsbarriär medan du sover. Krämens lätta konsistens förser huden med en omedelbar känsla av återfuktning och komfort utan att vara tung eller kladdig. 

Steg 5: Ge extra kärlek till torra områden

Under de kyligare månaderna kan vissa torrare områden på kroppen, som exempelvis läppar eller nagelband, behöva extra uppmärksamhet och kärlek. Avsluta därför din rutin med att smörja in Decubal Lips & Dry Spots Balm på de områden som behöver lite extra omsorg och kärlek. Dess närande formula, med bland annat vitamin E och bivax, hjälper till att mjukgöra och skydda precis där du behöver det som mest. Den praktiska tuben gör den dessutom perfekt att ta med för att fylla på under dagen.