ANNONS: Minami

Vägrar ditt barn äta fet fisk? Vi har lösningen!

Bullar, pinnar och gratänger. Det finns många rätter som innehåller fisk, däremot finns det barn som vägrar att äta det nyttiga vilddjuret från havet. Vi har lösningen som gör att ditt barn får i sig tillräckligt med omega-3 varje dag.

Bild: Minami
Bild: Minami

Bullar, pinnar och gratänger. Det finns många rätter som innehåller fisk, däremot finns det barn som vägrar att äta det nyttiga vilddjuret från havet. Vi har lösningen som gör att ditt barn får i sig tillräckligt med omega-3 varje dag.

Enligt Livsmedelsverket är omega-3 viktigt för barns utveckling. Ett barn från två år upp till 17 år rekommenderas att äta fisk två till tre gånger i veckan. Omega-3 finns främst i fet fisk som sill, lax och makrill.

MINAMIⓇ Kids innehåller viktig omega-3

Om ditt barn inte äter fet fisk två till tre gånger i veckan kan du ge ditt barn MINAMIⓇ Kids kosttillskott i form av omega-3 redan från fem års ålder. Det finns två omega-3 fettsyror som heter EPA och DHA. Det är dessa omega-3 fettsyror som den mesta av forskningen är gjord på och det är dessa som har de flesta hälsofördelarna. MINAMIⓇ Kids innehåller omega-3 med hög koncentration av EPA och DHA och även vitamin D.

Bild: Minami
Bild: Minami


4 fördelar med omega-3 kosttillskott för barn som inte äter tillräckligt mycket fet fisk

Det finns barn som vägrar att äta just fisk, oavsett om det är i form av en fiskbulle eller ligger gömt i en gräddig gratäng. Vi har listat fyra fördelar med att ge ditt barn omega-3 i form av MINAMIⓇ Kids från fem år.

1. 85% högkoncentrerad omega-3

MINAMIⓇ Kids är en högkoncentrerad, extremt ren och hållbart framställd omega-3 för att du ska känna dig trygg med att du ger ditt barn det allra bästa. Fiskoljan i MINAMIⓇ Kids är certifierad av miljöorganisationen Friend of the Sea. Kapslarna innehåller inga fyllnadsmedel eller mättade fetter, vilket är anledningen till att en så hög koncentration av omega-3 (EPA- och/ DHA-fettsyror) kan uppnås. EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.

2. Bidrar till barnets utveckling

MINAMIⓇ Kids är speciellt framtagen för barn och innehåller vitamin D för att barnet ska växa och utvecklas normalt. MINAMIⓇ Kids innehåller en extremt renad och högkoncentrerad 85% omega-3 med D-vitamin i en och samma kapsel. Just D-vitamin är viktigt för att kroppen ska kunna ta upp kalcium och bilda skelett och tänder. Vitamin D bidrar även till immunförsvarets normala funktion hos barn. Andra källor till D-vitamin är till exempel ägg, lax och mjölk.

3. God jordgubbssmak

Softgelkapslarna från MINAMIⓇ Kids är en av få omega-3-tillskott för barn som inte innehåller tillsatt socker, sötningsmedel och färgämnen. Trots detta har kapslarna en god smak av jordgubb som gör att barnen gärna tar sin omega-3 varje dag!

4. Softgelkapslar som enkelt kan tuggas

Vill ditt barn inte svälja kapslar? Inga problem! MINAMIⓇ Kids softgelkapslar kan tuggas eller stickas hål på så att du enkelt kan blanda ut innehållet i maten eller pressa ut det på en sked. Den dagliga dosen som rekommenderas är två kapslar som bör tas i samband med måltid.

MINAMIⓇ Kids rekommenderas för barn från fem år. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en mångsidig och varierad kost. Det är också viktigt med en hälsosam livsstil.

Om MINAMIⓇ

MINAMIⓇ erbjuder marknadens mest högkoncentrerade omega-3 för hela familjen och alla stadier i livet. MINAMIⓇ framställer hållbar omega-3 fiskolja med överlägsen renhet och av högsta kvalitet genom en miljövänlig produktionsprocess. Läs mer om alla MINAMI® kosttillskott här.

Källa: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad/barn-och-ungdomar/barn-2-17-ar