Mustig röd linsgryta


Röda linser är en god och billig proteinkälla. De behöver inte ligga i blöt och inte heller koka så länge. Denna linsgryta smakar extra bra om den lagas i en gjutjärnsgryta. Man kan även köpa färdigkokta linser.

Tips! Om du ta bort rotfrukterna och ökar mängden linser ett bra alternativ till köttfärssås.

Tid: 50 min
Pris: 10 kr /port

2,5 dl torkade röda linser
500 gram krossade tomater
3 morötter
5 potatisar
150 gram rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
3 dl grönsaksbuljong
Salt och svartpeppar
4 tsk turkisk yoghurt

@tom@

ecoloco
Little Bloom
Årstiderna

Gör så här
Hacka lök och vitlök och stek mjuk i lite rapsolja. Slå på buljong och lägg därefter i rotfrukter skurna i bitar. Skölj linserna i ett durkslag och lägg dessa i grytan. Tillsätt tomater och kryddor och låt koka upp. Sänk värmen och låt grytan småputtra i ca 40 min, eller tills rotfrukterna känns klara.

Servera med en klick turkisk yoghurt och en bit bröd.

Fler klimatsmarta recept hittar du på www.naturskyddsforeningen.se/klimatmat

/
Mat
stats