ANNONS: Nestlé

Hållbar gröt och välling – hela vägen från jord, till frö, till skål

Goda kostvanor innefattar inte bara en sund och näringsrik kost, utan också en hållbar produktion. Att vara hållbar från produktion hela vägen fram till matbordet är en central del i Nestlés arbete. Arbetet styrs av en vilja att fatta beslut som inte bara är bra för ditt barn, utan även för samhället och vår planet.

För att världen ska få en hållbar framtid finns globala mål för att vi ska nå en hållbar utveckling. Dessa mål innefattar bland annat att alla länder ska arbeta för att hantera de klimatförändringar som sker nu och de som står för dörren. 

Varje frö sås med omsorg 

För att bidra till att de globala målen nås investerar Nestlé i hållbara metoder som regenerativt jordbruk, förbättrar jordens bördighet genom noggrann växtföljd och utvecklar långsiktiga partnerskap med sina lokala jordbrukare från Alentejo i Portugal. Varje frö sås med omsorg och har betydelse för hela kretsloppet. Här kan du läsa mer om Nestlés hållbarhetsarbete

Arbetar för en välmående jord 

En grund i arbetet att ta fram hållbar, barnmat är att främja jordens bördighet. Det görs bland annat genom att främja regenerativt jordbruk – ett odlingssätt som tar hand om marken vi odlar, vilket ger bördigare jord som binder kol. Odlingsmark som binder kol resulterar i sin tur i en välmående, motståndskraftig jord samt i att koldioxidutsläppen till atmosfären minskar. 

100 % grön el 

Förutom att bidra till järn, kalcium, vitamin D och jod är Nestlés gröt och välling producerade i fabriker med 100 % grön el. Det innebär att all energi i Nestlés fabriker tillverkas med hjälp av förnybara energikällor – för att barnmat ska vara hållbart från jord, till produktion, hela vägen till ditt matbord. För att ta del av mer information om Nestlés arbete för hållbar barnmat, inklusive Nestlés gröt och välling, kan du läsa här.