Leila peppar inför premiären av Kockarnas kamp

Leila intervju640
Leila intervju640

Hur känns det att flytta in hos Familjeliv?
– Det känns jättekul att nå Familjelivs läsare, särskilt eftersom så många av dem är på samma plats i livet som jag. Jag är också småbarnsförälder med barn på två och sex år.

Vad kommer vi få läsa om under hösten?
– Jag skriver om min vardag och inspirerar med grymma, enkla recept och inredningstips. Sedan kommer jag även att lägga upp ett par inlägg från inspelningen av Kockarnas Kamp.

Vilka är höstens största mattrender?
– Dels kommer ”clean eating”-trenden med mat utan tillsatser att hålla i sig, vilket är toppen om du frågar mig som har barn med allergier. Sedan kommer vegetarisk och vegansk mat att slå ännu hårdare – folk har börjat förstå att det finns en hel värld bortom morotsbiffarna. Ett hett vegotips är svarvade grönsaker, de är toppen som garnityr eller som ersättning för pasta.

Vilket bloggrecept har varit läsarnas favorit?
– Det måste vara mina majstortillas. Jag har en podcast med Niklas Ekstedt och i ett avsnitt pratade vi om tillsatserna som gör att butikstortillas håller i två år. Jag lade upp ett recept på tortillas som man gör direkt i stekpannan och det gjorde succé.

Leila Lindholm är aktuell med boken ”The Fresh Foodie”, med podcasten ”Eat this” och som deltagare i höstens omgång av Kockarnas Kamp. Hennes femte konceptbutik, Leila’s General Store, öppnade nyligen i Täby Centrum.

Hur känns det att vara med i Kockarnas Kamp?
– Det var jätteroligt att prova något annorlunda och att få hänga med andra kockar. Jag var nog den enda där som inte kände alla, men jag kom in i gänget snabbt och det var riktigt bra stämning. Visst var det blodigt allvar när vi stod i ladan och tävlade, men mellan tävlingarna hade vi bara kul.

Kan du dela med dig av något skvaller nu innan säsongen startar?
– Jag kan berätta att det kommer att ske oväntade saker och att ingen i den där ladan sitter säkert. Vem som helst kan ryka.

Följ Leilas smakrika recept och tv-äventyr på bloggen →