Workout is passion – ny blogg!

Hej Ida B Olsson, berätta vem är du?
– Hej Familjeliv! Jag är en lyckligt gift bonntös med två vilda barn som bor i en liten småstad som heter Vara. Jag arbetar som PT, gruppträningsinstruktör och föreläsare och anordnar roliga träningsevents där jag förmedlar träningsglädje, svett, skratt, god mat och framförallt pepp! Utöver det driver jag och min man sedan 2002 en icke-vinstdrivande förening som heter Våra Älskade Barn, där vi jobbar för att göra vardagen bättre för barn och barnfamiljer.

Du är vår nya träningsbloggare på Familjeliv, hur känns det?

– Lyrisk! Mitt största kall här i livet är att inspirera andra till att må sitt bästa jag! Och med Familjelivs alla läsare ser jag det som en otrolig möjlighet. Att andra ska kunna hitta glädje i träningen och en balans i sin helhet. Alla delar ska må bra. Man ska äta gott, träna glatt, sova skönt, kramas med de man älskar och vara snäll mot sig själv.

Vad är din främsta träningsinriktning?
– Använd kroppen som redskap! Kroppen är fantastisk och man kan göra så mycket roligt med bara en utomhusbänk till exempel. Sedan älskar jag yoga. Ett fantastiskt komplement till styrketräning, löpning, tabata och kickboxning som jag också är inriktad på. Älskar att testa nya träningsformer och att hitta nya små goa muskler att få använda.

Har du andra intressen utöver träning?

– Träningen är en otroligt stor del av mig. Inget måste – bara kul! Det är min belöning till min kropp. Om det inte hade varit skadligt att träna jämt, så hade jag nog gjort det. Sedan älskar jag såklart att vara med min familj, vi har så skoj tillsammans.
Jag har en liten last i livet, eller ett intresse kanske är bättre att säga? Och det är mode! Det kommer ni nog att märka på bloggen.
– En liten hemlighet är att jag inte berättar allt jag köper för min man, eftersom han tycker att det är fullt nog i garderoben. Men jag har ett knep! Jag köper en sak till honom också när jag shoppat lite för mycket – så visar jag det först! Smart va?

Berätta något man inte tror om dig, en dold talang kanske eller ett mål i livet?

– Ok, jag har skrämmande dåligt lokalsinne! Vara har cirka 3500 invånare och jag har bott här hela mitt liv. Ändå kan jag ibland köra fel. Helt hopplös. Men jag är en rackare på att fickparkera! Grymt nöjd över den talangen.
– Ett mål i livet är att få vara en inspirationskälla till så många människor som möjligt. Att få dem att vända en trend eller dålig hälsa till något bättre, tack vare mig. Alla borde få må bäst jämt!

Nämn en sak på din ”bucket list”?

– Åh jag vill gifta om mig i Las Vegas i ett litet White Wedding Chapel med "Elvis” som vigselförrättare. I år är det 10 år sedan jag och Daniel gifte oss. Jag kanske borde bocka av den punkten detta år?

Besök Ida B Olssons blogg – Workout is passion här →

Namn: Ida B OlssonFödd: 1982Familj: Maken Daniel, dottern Stella född 2009 och sonen Charlie född 2012Bor: Vara kommun, Västra Götalands länYrke: PT, gruppträningsinstruktör och föreläsareDold talang: En jävel på fickparkera!