10 roliga kortspel för barn – enkla spel för hela familjen

Att spela kortspel är en rolig och enkel aktivitet för hela familjen. Inte bara att det är ett sätt att tillbringa tid tillsammans, det kan också bidra till utveckling av barnens matematiska förmågor, koncentration och strategiskt tänkande.

Enkla kortspel för barn.
Vi har samlat enkla kortspel för både stora och små barn.

Det finns inget som slår en kväll med familjen där alla samlas runt bordet för att spela kort. Det är ett utmärkt sätt att umgås, ha kul och lära sig något nytt. Vi har listat tio kortspel som passar för både små och stora barn.

10 roliga och enkla kortspel för barn:

Det finns många roliga kortspel att välja mellan, oavsett om du vill spela med små eller stora barn. Oavsett vilket spel du väljer så kommer det att ge en trevlig stund tillsammans med familjen.

  1. Uno – Ett enkelt och roligt kortspel där målet är att bli av med alla sina kort. Man turas om att lägga kort som matchar färg eller siffra med det översta kortet på högen.

  2. Krig – Ett klassiskt kortspel där två spelare turas om att vända upp varsin kortlek och jämföra vilket kort som är högst. Den som har högst kort vinner båda korten.

  3. Gurka – Ett enkelt kortspel där man turas om att lägga kort på högen och säga vad kortet heter. Om man råkar säga fel måste man ta upp högen.

  4. Gin Rummy – Ett kortspel där man turas om att dra kort och lägga ihop korten till grupper med samma färg eller nummer. Spelet tränar barnens koncentration och minne.

  5. Crazy Eights – Ett enkelt kortspel där man turas om att lägga kort som matchar färg eller nummer med det översta kortet på högen. Om man inte har något kort som matchar får man dra ett nytt kort.

  6. Pyramid – Ett roligt kortspel där man turas om att ta bort kort från en pyramid av kort. Spelet tränar barnens koncentration och strategiskt tänkande.

  7. Patiens – Ett enkelt kortspel som går att spela tillsammans eller själv där man turas om att dra kort och försöka lägga korten i ordning från ess till kung.

  8. Black Jack – Ett enkelt kortspel där man turas om att dra kort och försöka få så nära 21 poäng som möjligt utan att gå över

  9. Finns i sjön – Ett enkelt spel där målet är att samla på sig så många kort som möjligt genom att fråga motspelaren efter kort som matchar ens egna. Om motspelaren har kortet så måste denne ge bort det, annars går turordningen över till motspelaren

  10. Röd eller svart – Ett enkelt spel där man gissar om det översta kortet i en kortlek är rött eller svart. Spelet tränar barnens koncentration och är enkelt att förstå.

Lycka till med spelandet, må bäste person vinna!