Magnus Ugglas enorma förmögenhet – så mycket tjänar han

Magnus Uggla är en av Sveriges mest ikoniska artist och har berikat oss med flera dunderhits. Nu avslöjas hans enorma förmögenhet – så mycket tar han ut i månadslön. 

Magnus Ugglas förmögenhet.

Året var 1977 när Magnus Uggla, 69, släppte sin första låt ”Varning på stan”och låten blev genast en succé. Sedan dess har artisten som släppt hela 17 studioalbum och har berikat svenska folket med hits som ”Kung i baren”, ”4 sekunder” och ”Dansar aldrig nykter”, som än idag spelas på dansgolven ute i landet. Genom åren har vi även sett honom på teaterscenen och på filmduken. Men det är just musiken som etsat sig fast. 

På senaste har Magnus däremot dykt upp i tv-rutan igen tillsammans med dottern Agnes Uggla i deras egna serie ”Jag och min far”. Tillsammans driver de också podcasten ”Uggla & Uggla”. 

Magnus Uggla 1997.

Magnus Ugglas barn ville inte kännas vid släktskapet

I ett avsnitt av podcasten berättar Magnus att hans son, Ruben Uggla, varit hos läkaren och blivit tillfrågad om han är släkt med artisten med samma efternamn. 

– Han vill ju inte koppla ihop släktskapet och han tycker det är en kul grej, säger Magnus Uggla i avsnittet och förklarar att hans son gav ett svar att han möjligtvis är släkt med honom på något sätt, eventuellt på håll. 

– Jag fattar hela den grejen att man inte vill koppla ihop släktskapet. Jag har också varit så hela mitt liv, säger Agnes. 

Magnus Uggla och dottern Agnes Uggla på ELLE-galan 2022.

Läs mer: Magnus Uggla har tre barn – så ser Emelie, Agnes och Ruben Uggla ut idag 

Magnus Ugglas förmögenhet – så mycket tjänar han 

Det har sannerligen gått bra för artisten genom åren, vilket har lönat sig i form av pengar. 

Enligt uppgifter från Skatteverket som sajten Nyheter24 tagit del av hade Magnus Uggla år 2022 cen fastställd förvärvsinkomst på 5 452 400 kronor, vilket gav ungefär hela 454 366 kronor i månaden. Utöver det hade han ett överskott av kapital på 872 002 kronor – en rejäl månadslön alltså! 

Men Uggla driver fler bolag och även dessa tuffar på som tåget. Det egna bolaget Uggly Music AB redovisade man under bokslutet 2023 en omsättning på över 3,3 miljoner kronor, med en vinst på 1,3 miljoner. Tillgångarna i bolaget uppgick till över 24,5 miljoner kronor.

Magnus Ugglas andra bolag – Aktiebolaget Guldoch – hade 2023 en omsättning på 12,6 miljoner kronor och gjorde en vinst på 9,2 miljoner kronor. Och bolaget har även tillgångar värda hela 71,5 miljoner kronor. Det var inte dåligt!