• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • Bonanza

    Vad är värst egentligen? Att bli kränkt av sin förälder "Min mamma accepterade inte den jag ville vara, hon ville anpassa mig till hennes världsbild" eller att bli kränkt av andra barn "mina klasskompisar förstod mig aldrig och retade mig. Tack vare stöd hemifrån klarade jag mig bra ändå"?


  • Wilowa
    backtimjan skrev 2007-02-13 11:22:57 följande:
    Einstein - nej, det var inte alls dig jag tänkte på.
    Bra!
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Annapanna
    Bonanza skrev 2007-02-13 11:27:23 följande:
    Vad är värst egentligen? Att bli kränkt av sin förälder "Min mamma accepterade inte den jag ville vara, hon ville anpassa mig till hennes världsbild" eller att bli kränkt av andra barn "mina klasskompisar förstod mig aldrig och retade mig. Tack vare stöd hemifrån klarade jag mig bra ändå"? Ny fejkmamman: www.familjeliv.se/Bloggar-3-50/b4106p494146.h...
    Amen!
    *****Hedda & Love******
  • Minne79

    Hej! Jag själv gick helst runt i grön överdragsoverall (sån man drar på sig när man grovarbetar), stövlar och keps. Ville ju se lika dan ut som farfar som var stora idolen. Visst hände det att folk trodde att man hette Emil och inte Elin, men jag har inte fått några större men av detta vad jag vet. Ungarna kan gott få klä sig som dom vill. Det mesta är ju ändå bara tillfällgt, jag använder då aldrig overall idag ;)

  • Wilowa
    Bonanza skrev 2007-02-13 11:22:30 följande:
    Einstein - om han är 5 år?! Självklart! Ny fejkmamman: www.familjeliv.se/Bloggar-3-50/b4106p494146.h...
    Tror du att han klarar av att hantera det då? Gör han det så kan jag bara säga grattis! För då har du lyckats väldigt bra med din uppfostran! Fast det kanske går bra när han är fem år och är på sitt invanda dagis. Vad händer när han är sju år och kommer till den okända stora skolan? Orkar han vara lika stark då?
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Annapanna

    Vill min son bära kjol följer jag gladeligen med honom och köper en.


    *****Hedda & Love******
  • Mums

    "pojkars (generella) intresse för bilar o brum-brum --- jag tror ändå att en del sitter i generna"

    ALLA flickor jag känner gillar traktorer och bilar jättemycket. Det är klart att det är spännande med något som blinkar, brummar och grejar? Är det otjejigt att gilla traktorer? Är det fel på de tjejer som gillar traktorer??

    Och, särskilt ni som är förskollärare, ni borde väl känna till att barn LÄR SIG saker redan när de är ett halvt år gamla?

    Om alla blickar och kommentarer och presenter och äldre barn leder åt samma håll, dvs. att flickor håller till i hemmahörnan med dockorna på dagis, så LÄR de sig ju rätt snart att det är där de förväntas vara. Eller hur. Ganska långt innan de blir, säg, fyra år.

    För att vi ska kunna MOTVERKA könsrollerna, och ge alla barn en bättre chans att välja precis som de vill, tror jag att vi måste jobba på ALLA fronter samtidigt. Vi måste också göra saker som tar emot litegrann, t.ex. dela mer lika på föräldraledigheten.

  • Kaosspassageraren

    Jag hoppas att inte Mums inlägg nr 645 försvinner i floden just nu. Det vore väldigt intressant att höra era svar på de frågor som ställs där!

  • Wilowa
    Mums skrev 2007-02-13 11:22:21 följande:
    "Vi har valt att göra på det här sättet för att det passar oss bäst i vår vardag." Det är så konstigt att alla VÄLJER nästan samma sak. Som att inte dela lika på ff, till exempel. Det är nästan så man tror att alla gör som alla andra, som man tror att man "ska", snarare än att varje par sätter sig och överväger alla alternativ, gör budget, räknar på hur de kan och vill göra, och SEDAN fattar beslutet, helt opåverkade av vad alla andra i samhället gör. Ni som är förskollärare, och som struntar i att ta det obekväma beslutet att vara jämställda hemma och dela på allt ansvar, och som inte uppmuntrar alla barn att ha alla färger och kläder på sig ...... berätta gärna mer om HUR ni i så fall gör för att MOTVERKA dagens könsroller (för det är ju ert jobb att göra det).
    jag tycker då verkligen inte att vi har valt som alla andra. Just vad det gällde föräldraledigheten kanske, men inte annars! Det är då inte våra kön som styr i alla fall!
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Bonanza

    Einstein - det kan jag ju inte veta. Det enda jag kan göra är att kämpa för att han ska få en bra självkänsla och ett gott självförtroende och vara stark i sig själv. Och det gör jag inte genom att berätta för honom att han är fel i omvärldens ögon, utan genom att stärka honom i hans personlighet.


Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...