• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • studenten

    Den här tråden får mig att fundera på hur föräldrar kan motivera för sig själva att de fostrar barnen in i traditionella könsrollsmönster och inte se hur det påverkar hela samhället. Att vissa av er är så rädda för att hantera frågor om människor som era barn kan uppfatta som annorlunda är sorgligt. Jag hoppas era barn från andra håll får se positiva exempel på när människor respekteras trots att de inte följer alla samhällets normer.

  • Fastidious

    Den här tråden har fått mig att förstå vilken okunskap det finns om hur allt hänger samman i vårt samhälle...

  • fenurila K o L t

    Just ang. att klä barnen så andra vet vad det är för kön är inte alltid garanterat. När våran dotter var nyfödd hade hon en rosa klänning och ändå var det en som sa, "vilken söt liten pojk du har" hmmmmm hur kunde man ta fel?????


    v.15 bara 25 veckor kvar
  • Rokka Jill

    jag vet.. vi kär pojkarna i tyll så jävlar sätter det fart i samhället...... det e lösnigen på ALLA problem!!!

  • Veladis

    Rokka Jill: *suck* Försök åtminstone läsa och förstå vad folk som inte förespråkar könsstereotypa kläder skriver egentligen istället för sarkastiska kommentarer.

  • SaramedM

    Jag blir bara ledsen på den här tråden, hur kan sån okunskap finnas?

  • K med lilla E

    Ja gud så kul det hade blivit om jag och min man hade gått omkring som två könlösa DET härhemma, JAG hade då inte tänt på honom då i alla fall. Skulle tycka det vore förfärligt om jag inte kunde förnimma eller se vilket som är det motsatta könet. Kvinnor attraherar inte mig ett dugg och jag tror inte de flesta vill ha ett könlöst samhälle (jag hoppas inte det i alla fall). Det bör gå att kunna respektera varandra ändå.

  • listo

    "Kvinnor attraherar inte mig ett dugg och jag tror inte de flesta vill ha ett könlöst samhälle (jag hoppas inte det i alla fall). Det bör gå att kunna respektera varandra ändå"

    Såvitt jag har kunnat se i den här tråden och i ungefär hundra andra liknande genom åren så är det ingen som vill ha ett könlöst samhälle. Däremot är det väldigt många som vill ha ett samhälle där människor bemöts utifrån de INDIVIDER de är, inte utifrån vilket KÖN de har.

    Vi har kommit så långt att vi vet att det är korkat att klumpa ihop t.ex. färgade människor och anta att alla färgade är på ett visst sätt på grund av sin hudfärg.
    Vi är kloka nog att inte klumpa ihop alla homosexuella och tro att alla DE är på ett visst sätt bara för att de är homosexuella.
    De flesta av oss är nog också kloka nog att inte tro att alla romer odlar potatis i parkettgolvet eller att alla kosovoalbaner stjäl cyklar.

    Men vi är uppenbarligen inte kloka nog att undvika de största grupperingarna av alla, nämligen kön. Där är vi fortfarande så korkade att vi tror att det som hänger (eller inte) mellan benen på en människa definierar vem h*n är och HUR h*n är.

    Det är fascinerande. Och ganska sorgligt.
    Bara som en allmän reflektion alltså...

  • Mikkel räv

    K med lilla E - Men det handlar väl inte om alla ska se likadana ut! Det är ju en av de stora myterna om feminism, att den strävar mot ett könlöst, tråkigt, beigt samhälle... Det är ju tvärtom, det strävar mot en MÅNGFALD! Inte bara två kön, utan miljarder individer! Det handlar inte om att du och din man inte skall få klä er som ni vill och tända på varandra - det handlar om att ALLA skall få klä sig som de vill och tända på vem de vill, oavsett biologiskt kön!

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...