Inlägg från: ericas mamma |Visa alla inlägg
  • ericas mamma
    Peand skrev 2007-06-24 12:13:09 följande:
    ericas mamma - sturplocket blockerar så att bara luft skall komma ner i lungorna.När vi tuggar maten blandas den ju med saliv som gör den mer lätt svald. Sedan arbetar den sig bort mot svaljet där sväljningsreflexen utlöses och samtidigt som maten sväljs ner stängs struplocket.
    Åh tack ännu en gång
  • ericas mamma
    Fröken NollÅtta skrev 2007-06-25 19:31:43 följande:
    Vill också veta.Ericas mamma Har du ingen lärobok att läsa i, med tanke på allt du frågar.
    jo det har ja, men tycker inte att ja hittar det, därför ja frågar, frågar ju inte om saker ja hittar
  • ericas mamma
    Peand skrev 2007-06-27 16:07:47 följande:
    Ida - de kom tillbaks innan lunch med två MVG så nu är det SOMMARLOV Ska bli sååå skönt att inte ha omvårdnadskursen ligga och skvalpa i huvudet hela sommaren utan att jag nu är klar med den. Tror inte att jag hade fixat att vänta med 3 uppgifter tills i aug/sept. Men oj vad konstigt det känns att sitta här och bara vara, att inte tänka på att jag borde plugga eller likanden.Har sagt åt mina två coacher/syon att hur mycket jag en bönar och ber får de inte starta upp en ny kurs innan den 13 augusti, får se hur det går
    grattis va kul för dej
  • ericas mamma

    behöver lite hjälp om skelettet denna gång, hoppas det finns nån som vill hjälpa mej * vad händer med vårt skelett(benmassa) vid långvarig inaktivitet o varför blir det så?

    * vad kan du som undersköterska göra för att förhindra att kontrakturer uppstår hos en person som är förlamad helt eller delvis?


  • ericas mamma
    jannajamtland skrev 2007-06-27 22:19:01 följande:
    Nu har jag bara 5 uppgifter kvar att skriva på medicinska grundkursen, ska avstämma imorgon, har lite farmakologi och katastrof kvar på det, sen göra ett psykologiarbete.Längtar till efter "lovet" då har sambon nytt jobb och är hemma senast 16.30 så jag får tid plugga, varit så himla tufft sen det började.barn som varit sjuk varannan vecka, hemska nyheter, sambo som jobbar sjuka pass så far innan jag klev upp och hemma vid 21-22 på kvällen då e man rätt trött efter en dag med föreläsningar och att vara mamma.
    samma här 5 arbeten kvar. hoppas det går bra för dej
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III