Inlägg från: ericas mamma |Visa alla inlägg
  • ericas mamma

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Peand skrev 2007-06-27 22:32:38 följande:
    Ericas mamma - Nu sätter du mig på problem. Detta har jag inte läst än och just sådana här bitar är ju lite svåra att chansa på.Men spontant vill jag ha det till att skelettet blir poröst om det är inaktivt för länge. Alltså lättare går sönder och inte klarar de belastningar som det tidigare var van vid. Varför vet jag inte. Men antar att det är dels att man inte är aktiv längre och det skulle inte förvåna mig om det är några hormoner med och ställer till det. Det är ju det iallafall när man får benskörhet. Men som sagt var  - jag vet INTE!Kontrakturerr hos en förlamad tror jag man kan undvika genom massage och gymnastik med de delar som är förlamade. Ex att man rör på förlamade ben enligt ett visst mönster och att man masserar de muskler som finns. Men återigen, jag vet inte jag tror.Ska försöka se om jag hittar några fakta om detta istället för att tro Jannajamtland - Låter som om det har varit tufft och som om det kommer att bli enklare till hösten sedan. Det är inte lätt att plugga och vara mamma/sambo och allt annat man är samtidigt. Jag ska storstäda nu när jag är ledig för jag vet inte när jag storstädade sist, det har inte funnits tid för det.
    på det första där, var liknande va jag oxå tänkte  o va inne på. för det borde ju va det, tycker jag.  men annars får ja skriva typ nåt liknande o se om det blir rätt.
    Tack ännu en gång  har du långt kvar på din utb?
  • ericas mamma
    Fröken NollÅtta skrev 2007-06-28 02:47:00 följande:
    Jag tycker du verkar fråga om allt. Vad är det för bok ni har?
    då får du väl tycka det. Du behöve rju inte svara på mina frågor om det stör dig så mycket. vi har Medicinsk grundkurs-boken
  • ericas mamma
    MammaOsa skrev 2007-06-28 20:26:20 följande:
    ericas mamma: Tack för tipset var inne o kikade på skövde..de står att den finns där men finns inte där så har nu mejlat skolan ingen för att höra
    hoppas det löser sig för dej
  • ericas mamma
    MammaOsa skrev 2007-07-02 15:09:37 följande:
    Tänkte på en sak angående praktik...skolan har ju fixat mina men hur är det när man läser på distans??? Fixar handledaren en får man fixa själv???
    det var min lärare som fixade praktik åt mej
  • ericas mamma
    Peand skrev 2007-07-02 10:42:58 följande:
    MammaOsa - Ska hålla tummarna för att det beviljas för dig.seSSa - Ta tummen ur nu då och gör klart uppgifterna. Det känns såååååå mycket skönare efteråt. Dags att ha lite sommar och njuta vännen....ericas mamma - spontant skulle jag säga det samma som dig, ang kontinent. Att kunna behålla något, bestående. Men jag har ingen teori att bygga den tanken på....
    hm okej, jag har ingen aning alls, får väl skriva det o se vad läraren säger.
  • ericas mamma
    Malounis skrev 2007-07-02 21:09:54 följande:
    Jag undrar en sak:Ni som läser på distans med studiemedel. FÅ man det även under sommaren om man pluggar då? (kanske en dum fråga, jag menar pluggar man så borde man ju få studiemedel liksom ).Har ett papper från facket att fylla i för att få sänkt fackavgift under tiden jag kommer att studera i höst/vår. Där ska man fylla i hur länge man vill ha lånet (ett år i taget). Exakta datum vill dom ha. OK, jag vet när jag börjar. Men iom att jag ska läsa på distans och studierna läggs upp individuellt så vet jag ju inte exakta datumet när jag slutar plugga nästa termin. Så hur gör jag då?Nån som varit/är i liknande sits?
    ja man får ju studiemedel för den tiden man pluggar, även fast det e sommar
  • ericas mamma
    Peand skrev 2007-07-03 10:26:14 följande:
    Ericasmamma - Hurra!!! vad skönt.... Då börjar du se ljuset i tunneln nu då MammaOsa - A-kassan eller fackavgiften? PÅ HTF där jag tillhör så är det full avgift på a-kassan iallafall. fackavgiften är sänkt men a-kassan borde ju också sänkas det är ju stor skillnad vad de som är arbetslösa och de som jobbar betalar. Anser inte att vi ska räknas som jobbande då....Ida - Är man så efterfrågad?? Låter ju roligt. Hoppas att det håller i sig tills vi andra kommer. Har du börjat jobba än??
    ja verkligen, nu är det smittskydd o hlr kvar sen är det dags o ta o börja på nästa kurs som blir arbetsmiljö o säkerhet.
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III