• Tilt

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Shinna - Nej det är inte direkt bra att ha extraslag i samband med motion, men det är inte ovanligt om man har dålig kondition eller andra faktorer som påverkar just då så som sömn osv. Men, promenader är inte direkt en sådan ansträngning. Prova att ta en rejäl rush upp för en backe eller liknande och se om det går över.

    Ibland när jag har haft väldigt mkt extraslag så har jag gjort precis så och då har dom försvunnit.

    Är det kanske så att du sitter inne med en förkylning eller någonting just nu? Sådant har en tendens till att öka extraslagen markant.

    Hoppas det blir bättre snart.

  • Tilt

    Oj, förlåt mig =) Nej några rusher i backen kan jag väl inte rekommendera då, haha.

  • Tilt
    ondella skrev 2007-09-05 21:46:25 följande:
    Hej igen!Jag blir så "glad" när jag läser era beskrivningar.Jag får dem också helt sporadiskt,vilket min läkare sa var omöjligt..Tänk att det finns fler som jagDet är bara det att jag är inte,och har inte varit gravid på över fem år,och har haft dem i 4 år..Varför har jag dem?!Jag känner också att jag ska ramla ihop här en vacker dag.Har dem inte så ofta nu,men de är riktigt j-vliga då de kommer istället.Kram till er som kämpar med denna objudna gäst.
    Hejsan.
    Jag har inte extraslag så ofta jag heller, men när dom kommer är dom som du säger riktigt jävliga.
    Jag tror att när man har dom väldigt ofta så dämpas känslan ganska mycket tillslut (menar inte att det känns ok utan det kan ju vara lika skräckinjagande i alla fall), men när man bara har extraslagen då och då så känns dom mycket mer.
    Så har i alla fall jag upplevt det.
  • Tilt

    Ts - Många har så, ja, men många har även som dig och mig, helatiden. Nu är du uppkollad, försök att tro på vad läkarna har sagt. Du gör dig själv ingen tjänst att fortsätta vända och vrida på det hela.
    Ursäkta om det lät lite barskt, men lite barskt var det :) Men för ditt eget bästa.

    Ondella - Inga tester är bättre än din egen kropp. Hur mår du när du får extraslagen? Svimfärdig? Illamående osv?
    Om du hade farliga extraslag skulle du säkerligen få mer kroppsliga symptom.

  • Tilt
    Surface skrev 2007-09-08 12:54:47 följande:
    hjärt-SSK Om man får ont i bröstet så man knappt kan andas under ca 3-4 minuter så man sjunker ihop av smärtan och det sen släpper men man känner sig anfådd och bara är 23, kan detta vara ångest som yttrar sig så eller bör man kolla upp det?
    Nu är ju inte jag ssk'n, men...
    Jag har haft det där många många gånger ihop med min panikångest.
    Kvävningskänslor och smärta i bröstet, inte direkt hjärtat, men typ hela bröstet.
    Efteråt har jag då som du varit anfådd å känt mig jäkligt nedsatt i hela kroppen under återhämtningstiden (länge!)

    Men som allt annat så kan man ju kolla upp det om man är verkligt oroad.
  • Tilt

    Ondella - Dagligen INNAN min omställning. Konstigt nog har jag känt av väldigt lite sådant på sistonde. Tror det är p.g.a att mitt liv börjar hamna på rätt köl igen eller så har hjärtat tröttnat på å leka trummis å gått tillbaka till vanlig rytm i ren protest :D

    Men, som sagt, dagligen dunk, dunk.....dunk,dunk.....dunk,dunk

    (och massa andra takter)

  • Tilt

    Ondella - jag vet faktiskt inte vad jag har gjort, men under dom åren jag haft det har jag aldrig blivit av med dom helt så detta är en ny känsla. Ärligt talat så tror jag det beror mest på att jag inte kan lura kroppen längre, jag är störtsäker på att det är helt ofarligt, jag gör saker trots jag får extraslag och när dom kommer har jag typ slutat bry mig mer och mer om dom.
    Det känns som jag är på G.

    Jag mår och har också mått bra (förutom min panikångest då som jag hade), så jag förstår den känslan av orätvisa. Men... du kommer också bli av med dina, förr eller senare.

    Gjorde du nått speciellt när du blev av med dom i somras tex?

  • Tilt

    Ja, det där är lite knepigt :D
    Men inget slag uteblir egentligen.

    Ett extraslag kommer ofta först, sen kommer en paus (det du tänker på när du säger hoppar över) för att korrigera rytmen. Då känns nästa slag som är mer blodfyllt oftast mer (det behöver inte kännas mer) och då tror man att DET är extraslaget, men extraslaget hände alltså innan pausen.

    Det är inte alls säkert att man känner det där första extraslaget heller för den delen.

    hmm hoppas du förstod vad jag skrev, för jag är nog inte riktigt med själv nu, trött :D

  • Tilt

    Hejja TS =)

    Jag har haft det rätt bra jag med, typ inga extraslag.
    Däremot så vaknade jag i morse med hjärtrusning och var hur stressad och nervös som helst. Antar det är en släng av min panikångest som hänger sig kvar, men det ger sig nog.
    Är mkt å göra för mig irl nu så jag är nöjd över att inte extraslagen är tillbaka p.g.a det hur som helst.

  • Tilt
    Shinna skrev 2007-09-12 11:35:51 följande:
    TS...vad duktigt av dig att våga dig på och gå och träna... själv längtar jag också efter träning , så jag hade tänkt försöka styrketräna lite efter min graviditet när allt lugnat ner sig lite, kanske inte hinner/orkar den första tiden,men när man har lite krafter över någon gång då och då så hade det varit skönt....förstår din rädsla över att extraslagen ska komma...samma gäller mig...är livrädd att hjärtat ska stanna av ansträngningen..*ler*.....Haft mkt värkar inatt så jag hoppas att min lilleman vill komma snart. Längtar verkligen kram på er alla
    va kul =)
    Då kanske vi får höra om dina rusher i uppförsbackar snart då, med barnvagn å allt bör det ju ge ännu bättre effekt :)
Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!