• Tilt

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    oj, tack så mycket för alla värmande ord : -)

  • Tilt

    Tjo TS, skulle lika gärna kunnat varit jag för en tid sedan som skrev dina inlägg. Det är som att läsa en dagbok utav sig själv.
    Mina extraslag var också värst på morgonen, jag fick också panik och kallsvettades, pulsen rusade iväg lite och då blev det stabilt, ja jäklar, det är otroligt likt.

    Har dock ingen förklaring till extraslag på morgonen mer än vad läkarna sagt och det är att pulsen är låg och avslappnad på natten så man nästan chockar kroppen med att vakna till för fort, vilket man har en tendens till att göra när man går och spänner sig. Å så fort man vaknar så stressar kroppen upp sig.
    På morgonen är det ju oxå så att kroppen är segare att komma igång än vad huvudet är och det känns lite mer okontrollerbart.

    Just mornarna var det sista och svåraste att bli av med för mig.
    Det kräver nog att man verkligen har hittat sinnesro kring extraslagen på riktigt och att man inte är så spänd.

    Estrella!!
    Starkt jobbat hos tandis, grattis =)

  • Tilt

    jag tycker ingen ska oroa sig för FF.
    Har man haft så mkt extraslag som vi har


    ondella skrev 2007-09-21 15:23:00 följande:
    Jag tror faktiskt att jag har både extraslag OCH attackvisa flimmer.Kan man ha det? När det fladdrar i några sekunder och sedan dunkar till jättehårt,är det extraslag?Några gånger har det rusat svagt,svagt och då har jag nästan svimmat.Är det flimmer?Jag blir inte klok på allt man läser..Jag har fått lite av rösten tillbaka,men den ska jag spara på,för annars tappar jag den igen.
    ja det kan du ha, jag är dock ytterst tveksam till att du har det.
    Om det alltid är under begränsad tid skulle jag våga säga att det inte är flimmer. Som SSK skrev så brukar det vanligtsvis hålla i sig längre även om det naturligtsvis förekommer på annat sätt också.

    Kan du beskriva "nästan svimmat" lite närmare? En stark oro som ger kraftig yrsel kan sätta in lika snabbt som en fingerknäppning. Det kan vara svårt att avgöra vad som är vad i en sådan situation.

    Jag tycker mer att det låter som sammankopplade extraslag. Eftersom hjärtat då slår fler extraslag i följd så hinner inte slagen bli speciellt blodfyllda och känns då svagare, kan kännas som kittlingar bara.

    Men om du nu nästan svimmar tycker jag du ska kolla upp det, FF är inte helt ovanligt i vår ålder.

    Men... jag har haft det där du pratar om också, men det var inte FF på mig. Men självklart bör du kolla upp dig för att dämpa oro och OM det nu skulle vara någonting få behandling för det (oftast medicinering), kan inte tänka mig det skulle vara något allvarligt i alla fall.

    SSK FRÅGA !!!! =) korta FF-attacker borde man inte bli svimfärdig av med tanke på att människor kan gå med närmaste konstanta flimmerattacker under lång tid? snarare är det väl kammarflimmer man blir svimmig av, men det lär nog inte Ondella haft med så få symptom?
  • Tilt

    som jag skrev där uppe så sa min läkare tvärtom.
    eftersom jag hade så mkt ves och INTE hade fått något ff så tyckte han att jag var tämligen immun mot att få FF överhuvudtaget.
    Har man anlag för att få FF då triggas det ofta utav extraslag men jag tror att ni är i samma sits som mig, dvs ganska så immuna om ni nu inte redan haft det.

    Å sen är det såhär!! :D
    Om man inte har någon bakomliggande orsak till FF så ÄR FF också ofarligt (om än obehagligt, kan medicineras ganska enkelt) och inte helt ovanligt vid stress, likt extraslag, tex TS här då som varit å kollat upp sig och inte har några bakomliggande orsaker till någonting ska alltså försöka leva ett så normalt liv som möjligt. Motionera och sköta kroppen precis som normalt. Så är det med det :)

  • Tilt

    ska inte säga det är ofarligt med FF, men alltså vad jag menar är att man lätt kan medicinera mot det om det inte handlar om bakomliggande hjärtsjukdom, vilket ingen av oss verkar haft när vi kollat upp oss.

  • Tilt

    ja shinna, jag har inte heller forskat själv utan lyssnat på det jag har hört =) Jag tror det är fruktansvärt individuellt allting och man ska nog lyssna mest på läkaren som faktiskt undersökt en.
    Det är nog det bästa.

    Ja, vi får hoppas kalaskulan är den största bidragande orsaken för dig, det tror jag att den är.
    Kalaskulan kanske var ett osmickrande namn men ja :D magen då =)

  • Tilt
    ondella skrev 2007-09-22 11:15:24 följande:
    Beskriva,okej:Jag kände inget av hjärtat,bara att jag höll på att tuppa av..La mig ner och då kände jag på pulsen att den rusade.Låg stilla, och så fort jag rörde mig lite eller lyfte huvudet så svartnade det en liten stund.Men detta har bara hänt en gång på 4 år..När det lugnade sig lite åkte jag till VC.Där sa ekg:t supraventrikulär takycardi den gången.Men då var jag ju okej igen nästan,bara det att hjärtat slog i 104 slag/min.Då fick jag Inderalen som jag hade i ett år men som jag slutade med pga att det blev värre med den enligt mig.Hänger ni med??
    hängde med, supraventrikulär takycardi är vanligt vid t.e.x panikångest. Säger inte att det är det men alla människor får någon panikångestattack under sitt liv (detta betyder inte att man har panikångestsynrom, som då är sjukdomen, utan bara attacken någon gång).
    För mig låter det som en panikångestattack alternativt ett kraftigt blodsockerfall som du sen reagerade på med oro.
    Finns iofs många fler orsaker till att man plötsligt känner sig svimfärdig och hjärtat rusar iväg.
    Det kan ju vara flimmer också, men har du bara haft det så få gånger så ska du inte vara orolig över det fenomenet.
    Beskrivningen var bra : -)
  • Tilt

    Igår blev det endel alkohol å en jäkla massa mat.
    Jag lider ju inte av oron över extraslag längre, men idag har jag varannat slag helatiden samt "obra" i magen.
    Känns skönt att se det sambandet för det är väldigt starkt för min del. Ska ut och gå lite nu så magen sätter igång och jobba så lär detta gå över oxå.

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!