• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • Karamellfabriken
    Lynn84 skrev 2007-08-15 18:02:31 följande:
    ShnuckumsTack för att du tyckte till! Karamellfabriken- VILKEN SNYGG LAMPA! Gjort själv eller köpt?
    Lite hopplock av gammallt och nytt. Lampfoten är ny.
    All you need is love
  • Karamellfabriken
    juliah skrev 2007-08-15 18:10:29 följande:
    karamellfabriken, jättefin lampa, lider med dig...du är absolut ingen bov, det kan hända vemsomhelst. Rena rama turen att jag inte åkt dit vissa stressiga stunder i bilen med två små.busan, röstar på nr 1.Lynn Ska försöka sammanfatta mig kort. Vi har bott här i snart tre år, ett år utan barn. Vi bor verkligen ute på landet men har ändå nära både till affärer och kommunikationer vilket var en förutsättning för mig som bott i sthlm:s innerstad. Något stort socialt nätverk har vi inte alls här. Emmasa här på fl är den jag umgås med och hon har en liten kille i samma ålder som min. Vi behöver inte planera några matinköp då det tar max fem min med bilen till en superbra Ica butik! Vi har två bilar, annars skulle jag nog känna mig aningen kvävd. Jag vill kunna åka närsom utan att behöva anpassa mig till bussar, tåg.En hel del skjutsande lär det bli, både till dagis och kompisar. Fördelar, nackdelar, ja du vet ju. Inget boende är helt perfekt. Men känslan av en egen trädgård där man kan göra vad tusan man vill, skogen inpå knuten, lugnet och slippa ta hänsyn till grannar, DET är faktiskt väldigt skönt. Men allt har sin tid och man vet aldrig vad som händer...Jag tycker att huset ni kikat på är jättefint, och du, det är inte värre än att man flyttar om man inte trivs!
    Tack, dina ord värmde!
    Åh, man vill ju vara duktig och göra rätt. Den känslan är starkare än den ekonomiska förlusten även om det kunde blivit många härliga inredningsprylar istället !
    Inte så mycket roligare blir det av att treåringen ska berätta om händelsen för alla han möter heller........ !
    All you need is love
  • mimmamum

    Lynn, vilket underbart gulligt hus, verkligen potential, håller tummarna för er!

    Idag har jag hittat en "ny" inredningsbutik, helt underbar! På pricken mig! Ska dit och fota lite framöver! Köpte lite ljusstakar i fattigmanssilver och lite annat! *nöjd*


  • Lynn84

    tack snälla Juliah för lite peppning gällande "bo på landet"

    Gemelli

    HUset tror jag först och främst är för uthyrning. Men det verkade som att hyresvärdarna nog kunde tänka sig sälja till dem som nu ska flytta. Paret ska separer.
    Kanske om man bor det länge och verkligen tar hand om huset så skulle dem förhoppningvis kunde tänka sig det *drömmer*

    Jag skulle, även om det bara är för att hyra, göra MASSA saker där för att få det finare. Jag kan ju inte låta blir!!!! Grusgången upp till huset är helt igenväxt och dt finns inget staket. Hyresvärden kommer nog att sätta upp ett men dem som bor där nu har inte tyckt att det har varit nödvändigt. En kakelugn i sovrummet ska renoveras. Det ska isoleras på en hus sida (enadast en som är gjord i nuläget) Och fasaden ska renoveras.
    Låter som ett ruckel men det är endå otroligt fint!

  • therre

    Hörrni... Det var någon blogg jag kikade in i. Någon som gjorde en egen glaslampa. Jag blev så impad. Minns ni vem det var?

  • juliah
    Karamellfabriken skrev 2007-08-15 18:29:50 följande:
    Tack, dina ord värmde!Åh, man vill ju vara duktig och göra rätt. Den känslan är starkare än den ekonomiska förlusten även om det kunde blivit många härliga inredningsprylar istället !Inte så mycket roligare blir det av att treåringen ska berätta om händelsen för alla han möter heller........ !
    Jag vet hur det är...jag kan bryta samman för mindre. Men som sagt, det var verkligen inte så farligt, jag har syndat värre. Så länge det inte handlar om små 30 vägar intill skolor osv så kan det hända den bäste! Ingen skada skedd, ja förutom att ALLA får reda på det då...kan inte låta bli att småle lite åt din treåring!

    lillafruluva, nope, ingen aning, tror jag...men Emmasa har superkoll på den här stan! Är det nära v. 73 kanske? Då ska jag iallafall beskriva var och när du kan se taket på vårt husGlad
  • Sagalin

    Det kan säkert vara så att ägarna inte vill sälja till vem som helst, för dom vill ha nån som tar hand om huset. Är det någons föräldrarhem eller liknande, bor dom i närheten?
    Vad får ni betala själva om ni ska renovera, alltså betalar dom färg, tapeter om ni gör jobbet eller får ni stå för det själva?

    Det hus ni ska titta på att köpa, har potenial men det är är mycket att göra. Vad det bara vedeldning, har ni tillgång till skog?


    Lynn84 skrev 2007-08-15 18:36:24 följande:
    tack snälla Juliah för lite peppning gällande "bo på landet" GemelliHUset tror jag först och främst är för uthyrning. Men det verkade som att hyresvärdarna nog kunde tänka sig sälja till dem som nu ska flytta. Paret ska separer.Kanske om man bor det länge och verkligen tar hand om huset så skulle dem förhoppningvis kunde tänka sig det *drömmer*Jag skulle, även om det bara är för att hyra, göra MASSA saker där för att få det finare. Jag kan ju inte låta blir!!!! Grusgången upp till huset är helt igenväxt och dt finns inget staket. Hyresvärden kommer nog att sätta upp ett men dem som bor där nu har inte tyckt att det har varit nödvändigt. En kakelugn i sovrummet ska renoveras. Det ska isoleras på en hus sida (enadast en som är gjord i nuläget) Och fasaden ska renoveras. Låter som ett ruckel men det är endå otroligt fint!
  • Lynn84

    malins

    Ja ägarna vill gärna ha dit en barnfamilj så vill ligger nog bra till i att bo där. Särskillt med min mycket vita estetiska ådra!!! SkrattandeSkrattande

    Jag vet ännu inte vem som ska stå för kalaset när man gör iordning så som tapeter, färg osv.

Svar på tråden Vita hem del 5