• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • Smajla
    numberone skrev 2007-09-03 22:14:30 följande:
    hihi det är svårt att inte säga nåt heller....
    Skrattande
    Värsta Supermamman skrev 2007-09-03 22:15:49 följande:
    Ja, Birro var bra..Är helt slut efter en dags målande med barnen hemma. Surt nog kommer jag att behöva måla panelen en gång till.. *Muttrar* Maken ligger i skrivande stund på knä och lägger golvet i kläkammaren, det blir som en riktig walkincloset.Ni skriver och visar lika mycket och fint som vanligt! *ingen nämn och ingen glömd*Salmiak6: Jättefint hus, men jag är så petig att jag stör mig på att de hade så många olika träslag i sin inredning.Lite roligt är det allt att även vi vitahemmare faller för trender som svart i inrdningen.. Jag har precis målat två väggar svarta, hade någon sagt det för ett par månader sen hade jag sagt - Aldrig!Så här ser det ut i sovrummet just nu (bortsett från att blixten förstör) : www.familjeliv.se/krypin/varsta_supermamman/g...
    Snyggt!
  • Smultron och glass

    Mimmi006: Ja, prioriteringar är det väl alltid egentligen. Men vi har ju inga barn och det underlättar väl en hel del för att komma iväg på det där sättet. Vi bara jobbar som tokar, så den här helgen planerades faktiskt in redan i maj, eller om det var april. Vi var ute i god tid

    VSM: Ja, om jag ändå haft några ungj*klar att skylla på, men nu är det min vuxna sambo! *karlj*kel*

    Hur blir överdraget när du färgar det? Blir det flammigt, eller är det bara att färgen inte tar?

  • Det ljuva livet

    Smultron och glass: Min maken är rätt dålig på det med tvätten han med, brukar lägga den på golvet bredvid tvättkorgen ..
     
    Tyget har blivit mörkare men inte mycket. Det är nån blandning mellan mörkblått och svart nu.  Kan hända att jag kört för mycket i en maskin. Överdag till en fotölj,en fotpall och en kudde. Funderar på att dela upp det och testa igen.  


  • Smultron och glass

    VSM: Min sambo gör exakt samma sak. Jag menar, om han ändå lägger det precis bredvid tvättkorgen, varför inte lägga det i? Förstår verkligen inte! Vi har dessutom två katter, varav den ena älskar att "slåss" med strumpor...

    När jag jobbade på Ikea snappade jag upp en hel del tips när det gäller färgning av klädslar (kunder kom in och berättade om sina misstag - ibland ganska kul!). Så länge det inte är flammigt så betyder det att all fläckskyddsmedel är borta - vilket är bra!

    Jag tror du har haft för lite färg, man behöver mer än vad som står på förpackningen. Möbeltyger är ju tjockare än vanliga tyger, och därför kan det vara svårt att få färgen att räcka till.

    Ett annat tips när man färgar just svart, är att blanda i antingen rött eller mörkblått för att färgen ska få mer "djup". Den blir alltså inte rödsvart, eller blåsvart, men man undviker att den inom en kort tid blir typ "dammgrå" och färgen ser mer äkta svart ut. Men det här har jag inte testat själv än, så jag vågar inte lova att det fungerar på alla material.

  • Det ljuva livet

    Smultron och glass: Tack! Klädseln är nästan 9 år gammal och flitigt tvättad, försöker igen och sen gar jag upp.. Tror ärligt talat att det bara i är jag i familjen som bryr mig hurvida klädseln inte är riktigt svart..


Svar på tråden Vita hem del 5