• Smajla
    Adamama skrev 2007-08-22 17:32:16 följande:
    Ha ha! Nu när jag har fått PLUS-tjänsten kommer jag att plåga er med bilder hela tiden. Hoppas att ni står ut, annars kan väl någon lite finkänsligt hinta att jag ska lugna mig. Här är vår trappa i alla fall. Mannen har varit fast besluten om att efter att den vackra heltäckningsmattan försvann, så skulle den slipas och blir trären. Men nu har väl verkligheten kommit i kapp honom och han inser att tiden nog inte finns riktigt. Så vi har börjat diskutera målning - som ju varit på tapeten här i tråden också de senaste dagarna. Som ni ser på bilden har vi gräddvita tapeter med svag randning och i övrigt vita snickerier - inte antikvitt utan helt obruten vit. Vi funderade på grå, eftersom vitt känns lite opraktiskt - även om det är toksnyggt. Vi hade tänkt oss vita trappsteg och gråa sättsteg. Men vid närmare eftertanke känns grått lite fel till det gräddvita - lite för kallt liksom. Men sedan såg jag i senaste Lantliv i reportaget "Låt renoveringen ta tid" eller vad det nu hette, en ljust grönmålad trappa. Vad tror ni om det? Det känns lite crazy att måla grönt, men jag menar riktigt ljust i så fall, nästan vitt. För beige blir väl inget vidare - för nära träfärg på något sätt. Vad tycker ni? Ni som har målat era trappor har ni blandat sand i färgen för att få ner halkrisken? Känns lite vanskligt med småbarn och målad trappa. Vi har målad källartrappa och den är rätt al, så dit har vi köpt sådana halkremsor, men det är ju inget man vill köra i den vanliga trappan.
    väldigt fin trappa!
    Mori skrev 2007-08-22 18:49:45 följande:
    Adamama: Oj oj oj så fint huset blir! Måste fråga er om råd! Jag köpte vackra videkvistar (fusk såklart) som jag belv så osäker på Det är superfina och välgjorda, men kan man ha dem årte runt utan att det ser ut som en rest efter påsken?? Och var ska jag ha dom? Nu får ni enormt kreativa tjejer komma med tips!
    kanske på den varma årstiden tycker jag i en stor vid glasvas.
    ÄlskarMina skrev 2007-08-22 19:21:51 följande:
    se så söta kuddfodral jag köpte på INDISKA i stan på rean! 39kr för båda. tänkte ha i Novas säng..ska köpa vitt överkast först.
    jättesöta!
    Salmiak6 skrev 2007-08-22 21:29:04 följande:
    Usch min lilla flicka (olycksfågeln kallad) har haft en halvbra dag.Först krockade hon med storasyster på studsmattan och fick en rejäl blåtira. IGEN! Sen ramlade hon baklänges ner från en hög stol när hon skulle hjälpa mamma med vällingen. Bulan är inte att leka med. Dessutom har hon ett jättedjupt skärsår under foten efter att ha gått i glaskras när hon drog ner morfars strindbergslampa. Såret vill inte läka.Suck! Vad gör man med de små? Det är hon som i våras brännskadade sig rejält i hela handen och som i somras brännskadade sig igen, och som gång på gång har blåtiror och bulor och blåmärken. Är hon en 2 årig flicka verkligen?
    stackars liten!
  • Smajla
    Adamama skrev 2007-08-23 09:56:44 följande:
    Smajla - du skriver "fin trappa" men du kan ju inte mena i nuvarande skick? Du måste ju mena att den är fin på din inre bild, när den är ommålad?! Kan du inte berätta hur den ser ut i ditt inre - vit, grå eller grön? En färg? Olika färger på sättsteg och plansteg? Klistrar in bild igen, så ni slipper bläddra bakåt om någon annan vill ge förslag. Vad ska vi göra med den? (Att slipa är väl det enda alternativet som går bort. Tyvärr. Den är fernissad och det sitter helt enkelt för hårt för att det ska vara värt allt arbete. Och sådan där trappsteg man köper färdiga går också bort. Vill använda befintlig trappa.)
    Vad jag menade är att trappan i sig är vacker, älskar gamla trappor och kan gå igång på dess form! Sedan kommer den bli superfin med lite färg också. Jag hade nog målat trappstegen ljusgrå med väggarna vita..
  • Smajla
    nublu skrev 2007-08-23 17:04:47 följande:
    Mäh, vad trött jag är. Helt urlakade efter tidig uppgång, köring till Jönköping och sedan 1 timmes intervju på rekryteringsföretaget. Besökte 3 mäklarfirmor i Nässjö också och fick veta att budgivningen redan är igång på det lilla huset. 475 kkr är det uppe i redan. Jag åkte förbi och tittade på det från bilen på hemvägen och blev lite besviken. Trångt i trädgården och uthuset var ett rivningsobjekt. Dessutom lär det dröja ända till oktober innan allt är klart om vem som får tjänsten. *stön*
    oktober!! oj, det var lång tid!
    Salmiak6 skrev 2007-08-23 18:58:45 följande:
    börjar tvivla lite. en i andra tråden sa att den var hemsk och så billig ut...
    hittar inte spegeln ni pratar om eller är jag blind? ditt hem är jättefint, din smak är kanon!!
    nublu skrev 2007-08-23 19:48:05 följande:
    Salmiak: Vi älskar dig fast du är WT. Och jag gillade den så jag är antagligen WT jag också.Om man vill se hur WT bor kan man titta i nublusblogg.blogspot.com.
    vad är wt?
    Camille skrev 2007-08-23 21:05:43 följande:
    appropå hissgardiner?hur har ni andra det, har ni både hissgardiner och tex panelgardiner eller vanliga utanpå?eller tycker ni att  det är snyggast med bara hissgardiner?
    har bara hissgardin i arbetsrummet, finns i galleriet. tycker det blir för mycket med både panel och hiss.
  • Smajla
    Mori skrev 2007-08-23 21:26:51 följande:
    Nu är kudden äntligen färdig. det tar sin tid utan symaskin... Och när man gär fel hela tiden. Ha ävereende med de enormt stora bilderna, fick inte till det när jag försökte förminska dem... Salmiak: Dina underbara kuddar är oslagbara och har gett mig en massa inspiration. Tror du man kan sy fast vita bomullsband att knyta igen kudden med? Eller blir det plåttrigt?
    vad fin den blev!
  • Smajla
    Salmiak6 skrev 2007-08-23 21:38:22 följande:
     så här blev det nu. ska sätta i ett foto i ramen som är från SWAPen längst till höger. och lampan ska hängas på ena sidan av skänken när vi köpt en lagom stor krok att sätta i taket.Är det bättre eller sämre än Marimekkotavlan?
    Bättre än Marimekkotavlan tycker jag! Den var snygg men gav ett lite mer hårdare intryck jämförelsevis. Blir oerhört snyggt! Lampan är ju bara såå fin..
  • Smajla
    Busan skrev 2007-08-23 21:40:46 följande:
    Ska tjata om köksmöbler nu igen. Efter en andra köksbordsrunda så har vi väl märkt att det inte finns så mycket som vi kan tänkas oss utan typ 3 olika typer men ack så dyra, suck. www.mio.se/Sortiment/Matplatser/Matbord/Wilma...www.em.com/index2005.asp⊂=ru...www.blocket.se/vi/7875984.htm hade de nån sorts kampanj på 17000:- (ord 27000Frösö på Em där har vi en kontakt så då får vi det för 15000:- med iläggskiva (ord 17500Möbelaffären på blocket har jag mailat men ej fått svar än stolarna kostar tydligen 1375:- men bord vet jag icke. Nu vet varken ut eller in för hur vi än gör så blir det ganska dyrt. Wilma har jag tjatat om men tyckt att det varit för dyrt men nu vilken rabatt, kruxet är att vi måste nog bestämma oss och ringa imorgon bitti om vi ska ha Wilma för det finns bara ett enda kvar. Så vad tycker ni?!
    WILMA!!!
Svar på tråden Vita hem del 5