• Maddeliix

    Vad tycker du om rasen pitbull?

    Ja, vad tycker du egentligen om rasen pitbull? jag älskar dom, världens mysigaste hund och jag har en själv...
    eller är du sån som bara läser tidningen och bildar dig uppfattning utifrån det?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-08-21 09:24:31:
    det första alternativet skulle det stå har en själv eller skulle vilja ha en själv!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-08-29 14:53:40:
    känns som denna tråd spårat ut från det den igentligen handlade om. frågan var kort och gott vad man tyckte om hunden och varför.

    men nu diskuteras stamtavlor och vad endel tycker om oss pitbullägare m.m. om ni ska diskutera detta tycker jag allvarligt talat att ni ska göra en tråd för bara det!

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?
  • svea84

    Har haft en själv som va hur mysig som helst mot oss i familjen men ett riktigt monster mot andra. Va inga problem med främmande människor förrens hon fyllde två år, det är i den åldern som det visar sig om hunden har några psykiska problem (det är vad jag hört iallafall och det stämde på våran hund)! Blir lite små irriterad på folk som påstår att dom är jätte bra familjehundar, dom kanske inte tänker på att just dom haft en j*vla tur och fått en hund det inte slagit slint i huvudet på. Påstår inte att det enbart är denna ras som kan bli aggressiv men jag personligen skulle aldrig någonsin chansa och skaffa en pitbull till och riskera min sons säkerhet. Så jag svarade Ursch, gillar dom inte alls!!

  • fia sthlm
    CloudBerry skrev 2007-08-21 10:06:45 följande:
    Det är för att golden är vanligaste rasen och att i princip alla Goldens lever i barnfamilj där barnet kanske inte varit jättesnäll med hunden. Därför är den i bit-toppen.Det är inget fel på Golden men däremort på Pitbull.
    ja det tror nog jag med.
    Vi hade en golden och han bet faktiskt en gång i rent självförsvar.
    fru kost skrev 2007-08-21 10:02:41 följande:
    Men ärligt. Ni som påstår att det inte är RASER det är fel på utan alltid ägaren?Försök att få en blodhund att döda en get *s* Det är såklart hundraserna är framavlade för olika ändåmål? Varför skulle man annars avla fram dem?Vi har ju vallare- försök få en GranDanois att valla får?Sen vakthundar finns det osv. Såklart en hund som är avlad att hoppa på tjurar är mer inne på det spåret än att valla lixom?
    håller nog med dig om det.
    Våran prinsessa är här
  • cicci85

    Fina men skulle inte skaffa en eftersom de inte går att regga i skk, men däremot blir nästa hund kanske en amstaff eller staff...

  • Baby Animal

    fru kost skrev 2007-08-21 09:58:02 följande:


    Jo. visst är det mkt vem som håller i kopplet på de flesta raser. Men de hundear som är sönderavlade och mentalt störda - där kvittar det vem som är ägare.... Hunden kommer aldrig bli 100% pålitlig iaf.Och med tanke på vilka som oftast har pittbulls och andra "coola" blandningar så lär de ju bara para sina hundar med de coolaste hundarna. Vilket i slutändan blir katastrof....En sönderavlad Golden hamnar oftast i ett vanligt hem där ägarna ser tecknen och förhoppningsvis avlivar i tid- innan ngt inträffar...Inlägget kanske inte har så mkt att göra med det du skrev- men jag bara tänker lite högt *s*Baby Animal skrev 2007-08-21 09:52:46 följande:
    Lugnt, du har rätt, det är ju aldrig hundens fel, det jag menade med mitt inlägg var att rasen är det egentligen inget fel på i sig om den kommer till ett kärleksfullt normalt hem och blir socialtränad och får den motion och stimulering som den kräver, för det är ju en krävande ras precis flera andra raser. Och det är verkligen skit tråkigt att det är många personer som är ute efter en "cool" hund som du uttrycker det -och som stämmer, det kan bara bli fel faktiskt, riktigt trist för dom som har hunden i ett seriöst syfte.
  • Baby Animal
    CloudBerry skrev 2007-08-21 10:06:45 följande:
    Det är för att golden är vanligaste rasen och att i princip alla Goldens lever i barnfamilj där barnet kanske inte varit jättesnäll med hunden. Därför är den i bit-toppen.Det är inget fel på Golden men däremort på Pitbull.
    MEN att Goldens toppar bit listorna hos veterinärerna då? Hur försvarar du det? Fast veterinären kanske hade varit elak? :-P
  • lantmamman

    fru kost skrev 2007-08-21 10:10:36 följande:


    Varför skaffade ni hundrasen?
    goa, keliga, vänskapliga hundar som likt matte inte gillar att gå ut i regn. massa hund i relativt liten förpackning. snäll, rar med gott självförtroende. korthårig, en klar bonus när man hatar drivor med hår som ligger överrallt. och en hund som vaktar mitt hus och min familj. jag är aldrig rädd och orolig när jag är ensam hemma. de är mina bästa kompisar och min entusiasm för rasen har tack vare mina loppors personligheter smittat av sig på både släkt och vänner.
    sen är det något speciellt med terriers. världens envisaste hundar. oavsett om det är en staffe eller en yorkshire.
  • Maddeliix
    fru kost skrev 2007-08-21 10:06:08 följande:
    haha- men ärligt? Larvig man kan vara då? Tror du själv på att jag sitter och läser igenom efter stavfel?Jag har nog mer hunderfarenhet än vad du har så jag vet iaf det jag pratar om :)
    jäjä i mina ögon så har du ingen erfarenhet av pitbulls åtminstonde
  • TroHoppOchKärlek

    Jag tycker att pitbull hundar borde förbjudas! De är oberäkneliga och opålitliga hundar.

  • Marlene B
    Baby Animal skrev 2007-08-21 10:15:04 följande:
    MEN att Goldens toppar bit listorna hos veterinärerna då? Hur försvarar du det? Fast veterinären kanske hade varit elak? :-P
    Som jag skrev, det är för att Golden är den vanligaste rasen.
  • Lola Jämtland
    TroHoppOchKärlek skrev 2007-08-21 10:16:25 följande:
    Jag tycker att pitbull hundar borde förbjudas! De är oberäkneliga och opålitliga hundar.
    Tänk att du har träffat de alla.....
    //Blir det nånsin våran tur.....
Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?