• Maddeliix

    Vad tycker du om rasen pitbull?

    Ja, vad tycker du egentligen om rasen pitbull? jag älskar dom, världens mysigaste hund och jag har en själv...
    eller är du sån som bara läser tidningen och bildar dig uppfattning utifrån det?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-08-21 09:24:31:
    det första alternativet skulle det stå har en själv eller skulle vilja ha en själv!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-08-29 14:53:40:
    känns som denna tråd spårat ut från det den igentligen handlade om. frågan var kort och gott vad man tyckte om hunden och varför.

    men nu diskuteras stamtavlor och vad endel tycker om oss pitbullägare m.m. om ni ska diskutera detta tycker jag allvarligt talat att ni ska göra en tråd för bara det!

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?
  • Lola Jämtland
    fia sthlm skrev 2007-08-21 09:49:45 följande:
    har jagoxå hört.Men man hör ju aldrig talas om en golden som attackerat någon okänd på gatan eller huggit sig fast i halsen osv.Men det kanske bara handlar om att desa hundar tränas till sånt vet ej.
    Det handlar nog snarare om att media gärna skriver om dessa "kamphundar" som tex pitbulls.

    Det är ju inte så stort nyhetsvärde att skriva om en Golden.....
    //Blir det nånsin våran tur.....
  • Baby Animal

    Hur hunden är som individ är ju olika hund till hund och inte ras till ras egentligen.

    Min moster jobbar på en stor känd veterinärklinik och där är dom snällaste hundarna Amstaff och Pitbulls oftast och dom som hugger dom på kliniken oftast är Golden retriver, vilket blev lite av en förvåning att just Golden är värst, men dom är tydligen så "stressavlade-sönderavlade" att dom börjat visa dåligt beteende tyvärr.

    Har själv en Amstaff och har haft en Pitbull korsning.
    Inget fel på dom hundarna, det är den som håller i kopplet som formar hunden helt enkelt

    Sen finns det ju dom som inte ska ha hund som ändå skaffar det, MEN då kan man ju knappast skylla på hundens ras!
    Jag har ett bra exemplar i porten brevid mig med en pitbull som är 0 socialtränad och inte tål att ens se min eller andras hundar, den familjen är stökig, knark och misshandel är vardag där tyvärr

  • Lola Jämtland
    CloudBerry skrev 2007-08-21 09:51:03 följande:
    Jag skulle inte vilja ha någon sorts kamphund öht. Just pga det dom är framavlade för och att de inte är lämpliga eller särskillt pålitliga barnhundar. Någon skrev att hundar tränas till div. beteenden men det är fel, hundar avlas för att passa en viss typ av kategori. Alla egenheter är till stor del medföttDet som är synd är att de som absout inte ens borde ha hund skaffar kamphund, det gör ju inte direkt ryktet bättre.
    Fast det är ju många raser som från början användes i olika kamper mot djur eller som fungerade som vakthundar.....
    //Blir det nånsin våran tur.....
  • fia sthlm
    Lola Jämtland skrev 2007-08-21 09:52:33 följande:
    Det handlar nog snarare om att media gärna skriver om dessa "kamphundar" som tex pitbulls. Det är ju inte så stort nyhetsvärde att skriva om en Golden.....
    fast det tror jag det skulle vara.
    Tänk vilka rubriker det skulle bli om barnvänliga? golden hade attackerat en liten bebis eller bitit ihjäl några får i en hage.
    Våran prinsessa är här
  • Helgona

    Fakta om hundbett


    Vid rikskriminalen vet man att det förekommer hundslagsmål mellan kamphundar med vadslagning illegalt i Sverige. Sedan flera år används kamphundar som vapen av kriminella.


    En granskning för sex år sedan visade att 90 procent av ägarna till kamphundar i Västra Götaland förekom i ett polisregister. Under de senaste åren har kamphundar blivit trendigt i Malmöområdet, vilket lett till att hundskadorna ökat där.


    Någon samlad statistik finns inte när det gäller hundbrott. Rikspolissstyrelsen genomför därför en utredning som beräknas vara klar i början på nästa år.


    Källa: RPS


    CARPE DIEM
  • Uncia

    Lola jämtland>> Chow chow har ett oförtjänt rykte om sig att vara aggressiv av sig, vilket inte alls stämmer idag. Även om den visar reservation mot främlingar är den mycket vänare i sitt sätt än för 20-30 år sedan. Uppfödare har aktivt avlat bort aggressiva anlag utan att ta bort rasens egensinnighet och dess reservation för främlingar - som gör den till en mycket god vakthund. Dock en lugn och värdig sådan som inte skäller i tid och otid, utan är mycket tystlåten av sig.

  • Helgona
    Fakta

    fy Kamphundar kallas hundraser som ursprungligen avlades fram för att utkämpa slagsmål med andra hundar eller tjurar.


    fy Som kamphundraser räkas främst pitbull, pitbullterrier, amercian pit bull terrier och bullterrier men även raser som american staffordshire terrier, bulldog , rottweiler och ett flertal olika sorters korsningar och blandrashundar som tagits fram för att slåss.


    fy Totalt i Sverige finns drygt 800 000 hundar. Eftersom de så kallade kamphundrasererna är relativt få är det taxar och golden retriever som svarar för flest bett.


    fy Problemet med kamphundarna är att om de inte har en ansvarsfull ägare som kan handskas med dem kan de bli farliga och aggressiva, dessutom är deras bett är kraftigare än bett från mindre hundar vilket då gör dem farliga. Krav finns därför att införa någon form av dokumenterad kunskap för att få äga en hund av kamphundstyp.


    Källa: Nationalencyklopedin och Svenska Kennelklubben


    CARPE DIEM
  • Icca

    Jag gillar inte hundar som har mungiporna från öra till öra när dem flåsar. Rent utseendemässigt alltså. Raskaraktäristiskt har jag inget emot någon res. Det är alltid ägaren det är fel på!!!

  • fru kost

    Jo. visst är det mkt vem som håller i kopplet på de flesta raser. Men de hundear som är sönderavlade och mentalt störda - där kvittar det vem som är ägare.... Hunden kommer aldrig bli 100% pålitlig iaf.
    Och med tanke på vilka som oftast har pittbulls och andra "coola" blandningar så lär de ju bara para sina hundar med de coolaste hundarna. Vilket i slutändan blir katastrof....
    En sönderavlad Golden hamnar oftast i ett vanligt hem där ägarna ser tecknen och förhoppningsvis avlivar i tid- innan ngt inträffar...
    Inlägget kanske inte har så mkt att göra med det du skrev- men jag bara tänker lite högt *s*

    Baby Animal skrev 2007-08-21 09:52:46 följande:


    Hur hunden är som individ är ju olika hund till hund och inte ras till ras egentligen.Min moster jobbar på en stor känd veterinärklinik och där är dom snällaste hundarna Amstaff och Pitbulls oftast och dom som hugger dom på kliniken oftast är Golden retriver, vilket blev lite av en förvåning att just Golden är värst, men dom är tydligen så "stressavlade-sönderavlade" att dom börjat visa dåligt beteende tyvärr. Har själv en Amstaff och har haft en Pitbull korsning.Inget fel på dom hundarna, det är den som håller i kopplet som formar hunden helt enkelt Sen finns det ju dom som inte ska ha hund som ändå skaffar det, MEN då kan man ju knappast skylla på hundens ras!Jag har ett bra exemplar i porten brevid mig med en pitbull som är 0 socialtränad och inte tål att ens se min eller andras hundar, den familjen är stökig, knark och misshandel är vardag där tyvärr
Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?