Inlägg från: Lällas |Visa alla inlägg
  • Lällas

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Hej tjejer
    Bara ett kort inlägg nu.. Har massor med vin i kroppen efter att ha varit på avtackning med jobbet..

    Imorgon ska vi hämta vår katt, Ozzy, och jag längtar så.. Om någon vill kolla in han, så klicka in här...
    www.blocket.se/vi/13942197.htm
    det är hankatten som vi ska köpa..

    Fick avtacknings present på jobbet och fick presentkort på djuraffären och en massa kattleksaker och grejer.. Jättekul..
    jonas är också glad för den lilla kissen och jag mä...

    Joannakba: Jag hade endels bandage och det var SenSura och dom var för det mesta bra men hade lite problem med läckage på grund av dåligt lim på plattan. 2 dels bandage fungerade faktist bättre för mig.. men tyckte om SenSuran mer. Skönt att du är nöjd med allt. Märker du nån skillnad? Vet att det inte gått så lång tid men det kommer bli bättre och bättre. Är det en tillfällig stomi du har?

    Fru U: Vad tråkigt att du inte mår bra. Har själv inte haft några problem med ångest, jo, kanske panikångest då jag var så dålig i tarmen innan operation, då jag fick kallsvettningar och det var INTE kul.. Hoppas det känns bättre snart.

    Jajja: Hej kompis. Tråkigt att det krånglat för dig.. Du ska ju må bra nu så att du kan få plussa och må bra..

    Nalla; Hur gick provet? Känndes det bra? Höll tummarna för dig hela tiden..

    Grådis: Ja, jag hörde också att det var lov nu. Min kompis frågade efter barnvakt, då jag tyvärr måsta säga nej eftersom jag börjar nytt jobb på Torsdagen, då hon ville ha barnvakt.. Men hoppas att du fåt det gott.. Ska ni hitta på nåt speciellt? Gu va kul det är nu när man träffats.. då ser man personen bakom nicksen..

    68:an: Gu va kul att dottern blev glad.. Ni verkar ha sån härlig relation och jag håller på dig. Stöttar dig gärna.. Du är en go mamma med hjärtat på rätta stället och precis lika omtänksam och rar som jag hade tänkt mig att du skulle vara.

    Lone Star State: När skulle du få nästa dos sa du? Tycker du att du märker nån skillnad? Hur många gånger har du kvar? Jag har ju problemet att jag får gå på toa ofta ändå för att släppa luft.. Jäkla skit. Ska ringa doktorn den här veckan och be om remiss till hypnositör som kanske kan hjälpa mig att släppa spärren i hjärnan så att jag kan fisa igen.. vill ju de ju..

    Tessi: Ha ha.. jag var också jätte trött, det är jag fortfarande då jag ger järnet på jobbet och ska börja nytt etc.. Tänker på dig mä och hoppas att du mår bra.. Du är så himla go.

    Snakis; Välkommen hit.. Jag kan inte så mycket om din sjukdom men annars är kunskapen stor här och alla delar gärna med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Hoppas du ska trivas här med oss andra tarmisar..

    hemmamedmage: Åh, vad tråkigt för er son.. Jobbigt att ha en diagnos vid så tidig ålder.. men många här inne har levt med sina sjukdomar länge och det är ett gäng underbara människor som alla hittat sätt att leva ett bra liv på trots sin sjukdom..

    Mammasknodd: Åh, tycker verkligen stackars.. vad jobbigt att ligga inne.. Inte roligt alls, men klart värt det med tanke på den omvårdnad man får och att vara omgiven av kunnig personal när man mår dåligt... Hoppas att du får veta mer snart.. Uppdatera oss gärna.. Stor kram tjejen och lycka till.

    Nu ska jag krypa till kojs.. Men kramar om ALLA härinne för ni är underbara. Kramis

  • Lällas

    Vinterland: Kul att se dig här igen men tråkigt att höra om inflammationen.. Så jäkla jobbigt.. Jag fick predisolon suppar när jag hade inflammation i ändtarmen och det hjälpte faktist..

    Hade själv SenSura och dom funkade som sagt för det mesta bra men kände att dom var lite opålitliga när jag fick en del läckage..
    Kanske var det min stomi det var fel på och hoppas att det ska bli bättre för dig.

    Hoppas att det är ett plus nu.. men förstår din oro.. jobbigt att inte veta.. Men gör ett test på Fredag typ om inte mensen komit.. håller tummarna för dig.. Kom in och låt oss veta.. Kram

  • Lällas

    Mumli: Förstår din tankegång.. Jag är lite lika som dig.. Hoppas 5 steg framåt innan det hänt men skönt att det var minus då, nu när du mår dåligt.. Hoppas att du får hjälp snart..

    Vinterland: Om du är trygg med ditt bandage så behåll.. Prova för all del SenSura, men prova hemma först för jag tycker att dom var lite opålitliga.. Fick massor med läckage.. Men du, när du gör undersökning, gör du det från Stomin eller ändtarmen? JAg måste också ringa min doktor.. så att jag kan lära mig fisa igen men det blir fasiken jobbigt att springa på toa dubbelt så ofta för att fisa.. Grrr

    Kram kompisar och sov så gott. Jag ska också sussa nu snart.

  • Lällas

    Dalkulla: Tack och bock.. Blir riktigt stolt.. haha Han är världens gulligaste katt och himla kelig också.. hoppas att det går bra..
    Hur mår du nu? Blir det bättre av Imurelen eller hur känner du?

    Kram

  • Lällas

    Hej
    Har inte varit inne på ett tag. Haft fullt upp senaste tiden med att sluta ett jobb, börja ett nytt, få hem vår lilla kattunge Ozzy.. Jag har varit helt slut mentalt och bara somnat tidigt på kvällarna. Har inte ens kikat in på Familjeliv så mycket. Har läst igenom nu men kommer inte ihåg vad alla skrivit men tråkigt att så många mår dåligt.

    Välkomna alla nya.. Skönt att ni hittat hit, även om anledningen är tråkig såklart. Men här inne finns ett gäng härliga människor som håller samman när det känns tungt.. ja, annars också för det mesta. Vi var ett gäng som faktist bestämde träff irl och det var bara ett par veckor sedan. Så himla kul att träffa människorna bakom nicksen..

    Så skriver bara det jag kommer ihåg nu

    Nalla: Grattis vännen.. Gu va kul.. Vet ju att du ville ha ett plus innan nÄsta operation så det här är ju kanoners! Hoppas att resten av graviditeten ska gå lika bra.

    EKJ76: Välkommen hit och lycka till imorgon. Ska hålla tummen för dig såklart

    Joannakba: Jag hade också såna "spökbajsningar" i början efter operationen men fick Pentasa suppar att ta 2 ggr per dag och då försvann det direkt efter några dagar och kom aldrig tillbaka (peppar peppar) så kontakta din läkare.. Det kommer bli bättre med lite lokal behandling.

    Dalkulla: Stackars vännen.. Tycker så himla synd om dig.. Nu får det vara nog! Försöker du minska ner kortisonet? Jag vill inte skämma dig kompis, men tänk igenom det här med en operation. Det kan förändra ditt liv till det bättre om inga mediciner fungerar. Jag ångara inte en sekund att jag opererade mig.. OCh visade mitt fina ärr för 68:an, Grådis och Tess så dom kan intyga att det blir fint efter en operation också.. Kram

    68:an: Bra tjejen att du verkar ha funnit styrka och vill förändra din situation. Du ska inte behöva ha det sådär jobbigt. Kräv att få prova annan medicin.. Stooor kram..

    Zafon: Hur många gånger får du gå på toa en normal dag och natt? Hur många Dimor tar du? Tar du nåt mer? Jag får fan gå mycket nu, men inget akut, utan ofta bara för att prutta eller få ut lite.. Kan man vidga tunntarmen så den blir större och inte behöver tömmas så ofta? Det är väl iof inget jätteproblem men kan man, så vill jag gärna se vad man kan göra för att minska antalet besök till toa.

    Lindis: Stackare.. låter jobbigt.. Huvva.. Skickar många krya på dig kramar..

    Lärka: Välkommen hit. Skönt att du ska få Coloskopi så pass snart ändå, och inte behöva vänta flera månader. Får jag komma med lite tips? Har gjort coloskopi flera flera gånger.. Be om Phosforal istället för Laxabon när du ska laxera.. Phosforal är 2 glas äckel päckel att dricka men Laxabon som också är pyton ska man dricka 4 liter av.. Sen kan du be om att få lugnande eller att bli sövd när du ska göra undersökningen. Jag har alltid varit vaken, men haft lugnande och lustgas och det har funkat bra för mig.. Lycka till och fråga på om du har frågor.

    Jajja: Det låter som att du mår lite bättre nu? Är det så? Hoppas det iallafall.. Men jobbigt med huvudvärk.. hjälper alvedon? Får man ta det? Vore ju bra om Umurel kunde fingera och hjälpa dig..

    Tina83: Välkommen hit och jag beklagar sorgen. Vad himla jobbigt.. Han var ju ung din pappa.. Det skrämmer mig för jag visste heller inte att man kunde dö av Crohns.. Huvva. Kramar om! Förstår att det är jobbigt för dig nu.. Men kolla upp magen ändå..

    Maija: Åh, vad jag känner igen mig i det du skriver.. Jag blödde också som en stucken gris.. Fick t o m blod i trosorna när jag pruttade.. Hemskt.. Men när en läkare, ca 1 år efter diagnos, för första gången tog blodvärde på mig så var det 62, när normalt är 150-170 så jag fick ligga kvar på sjukan och fick 4 påsar blod.. Jag fattar inte att dom kunde vänta så länge med att kolla nåt så enkelt som blodvärde. Så kolla det omedelbums om det inte är kollat än.. Och ät mat med mycket järn i.. Jag har också opererat bort cellförändringar (elaka) och fick nyss besked om att min gyn lagt ner så måste söka mig till ny gyn mott nu och det känns jobbigt.. rädslan att det kommer tillbaka är stor.. Jag vill ju också att allt ska bli bra nu så att jag och sambon kan få sätta igång och skaffa barn snart Men jobbigt att inte ha diagnos.. Du måste komma till specialist så snart som möjligt.. Försök att inte anstränga dig så mycket och var inte själv, ifall du skulle svimma och göra illa dig.. Vill inte skrämmas, men säger bara vad min doktor sa till mig.. Jag trodde att jag var friskare än jag var, för kroppen vänjer sig med att må sämre och sämre.. Sök akut hjälp vännen! Kram

    JennyF: Mina symptom kom krypande.. så det låter ju som sagt konstigt att det kom pang på.. Tycker din läkare är inne på rätt spår.. Hörde om någon som fick problem efter en operation på grund av att inte kroppen läkte som den skulle..

    Mammas Knodd: Skönt att du börjar må bättre... Hoppas det går bra att korta ner kortisonet också.. Jag blev dålig av laktos men nu känner jag inte så stor skillnad, efter IRA operationen.. Men glass, mjölk, grädde etc blev jag dålig av.. Men däremot vart min mage cool-lugn av grönt te & mannagryns gröt.

    Bcsvensk: Tack för omtanken.. Blir varm i hjärtat. Jag önskar dig lycka till på Onsdag.. Det kommer att gå bra.. Håller tummarna. Kram

    Fru U: Skönt att du verkar må bättre nu.. Har du provat de där "stickorna" än?

    Vinterland: Åh vad tråkigt.. Tycker verkligen stackars.. Vet inte vad jag ska säga riktigt men skickar miljoner kramar..

    Mumlin: Åh, vad glad jag blir i hjärtat av att läsa att du haft bra dagar.. tänker så mycket på dig och du är en riktig kämpe! Jag ber ofta att du ska få en lever snart. Kram

    Lone Star state: Härlig bild där Här i Stockholm kom första snön 31 oktober.. Kändes overkligt.. Det var ju nyss sommar Okej, inte nyss, men ändå.. Hur går det med Remicade?

    Grådis; Hur har du det nu? Ryyyser när jag läser om möss vid verandan.. Huvva.. Jag är så rädd för dom.. Känns skönt med en katt nu, han är så himla söt och han är busig och kelig om vartannat.. Jag nästan rusar hem från jobbet så att jag kan umgås med Ozzy och Jonas.. Tror den här katten är bra för oss då det kanske kan påskynda Bebis processen.. you know..

    Okej. det här blev ett myyyyycket längre inlägg än jag tänkte skriva.. men läste tillbaka några sidor och så hips vips så tapeterar jag nästan sidan själv med detta.. ha ha..

    Jo, nya jobbet är kul.. har redan skickat ut offerter till bröllopspar som vill åka till västindien och gifta sig.. blir ju lite sugen själv också ha ha men som sagt, först ska man ju få ett frieri.. he he

    Mina problem kvarstår.. vill kunna fisa så att jag slipper springa på toa för att fisa.. Är så less att gå på toa.. Det är ingen panik känsla men ni vet ju själva hur det känns när en fis vill ut.. då kan man liksom inte slappna av förrns den är ute Men sen går jag och "småskvätter" på toa men lite av nr 2 men ofta.. Nån som har nåt tips? Ibland känns det så jobbigt.. när man är ute och shoppar eller så men fan, jag ska inte ge upp kampen mot fisarna! Ska ringa min doktor snart och rådfråga.. Ska bara... sa Alfons Åberg..

    Stor Kram. nu ska jag krypa till kojs och gosa med mina killar.. (sambon och Ozzy)

    Så även om jag inte hinner hänga lika ofta som förr så tänker jag på er.. Men ska försöka kika in varje dag.. annars får jag nästan abstinens..

    Kram och Godnatt.. Over and out.

  • Lällas

    Hej godingar
    Jag har saknat er.. Har jobbat 1 v och 2 dagar på nya jobbet så mycket därför som jag inte haft tid att skriva..

    Tessi: Åh vännen.. Har sagt det förr och säger det igen.. GRATTIS.. Är så himla glad för din skull.. Är också avis på dig för alla goa hotell frukostar.. I like them.. Jag och sambon var och åt på Scandic förra söndagen och jag åt så otroligt mycket.. Göttans.

    Grådis: Härligt att åka till Goa.. Har aldrig varit där men är lite nyfiken så du kan väl ge en liten rapport när du kommer hem Ska din sambo också med eller åker du och jobbarkompisen själva? Låter ljuvligt underbart tycker jag.

    Lone Star State: Jobbigt att flytta men så skönt när det är över.. Kul att du har tillgång till internet redan dag 1.. Annars skulle vi sakna dig juh..

    Zafon: Tack snälla du.. Det är så skönt att bolla med någon som är i lika sits.. Jag tog 2 dimor på morgonen och vips.. det vart tok mycke bättre.

    Jajja: Jag förstår din längtan efter bebbe nu.. Jag håller på gå sönder i bitar efter att få börja försöka.. Men jag tror det är bättre att ta Imurel och vara frisk genom en graviditet än att sluta medicinera och riskera att bli dålig.

    Nalla: Så himla kul att du är gravid.. och så långt gången.. vi får se till att ses nåt i Stockholm nångång..

    Fru U: stackare.. Huvva va hemskt.. Blir ledsen när jag läser om dina upplevelser.. Förjäkligt..

    68:an: Skönt att komma till en bra läkare.. ska du avboka tiden i Hudik nu? Jag såg kort på dig också och du är så himla söt.. men det tyckte jag att du var när vi sågs i Stockholm också..

    Lärka: Jag fick också Laxabon första gångerna men sen fick jag reda på att man kan få Phosforal och då fick jag det och det var 1000 gånger bättre än LAxabon.. Man måste dricka minst 2 liter vatten när man dricker Phosforal, annars är det för stark för kroppen och det är därför dom skriver ut Laxabon, för det är lite svagare, men då ska man dricka 4 liter saltvatten typ.. Huvva..

    Dalkulla: Tack för att du frågar.. Jo, jag mår bätte och jag går inte på toa lika ofta längre.. tack vare Zafons råd.. Kan fortfarande inte fisa

    Ska kolla på film med sambon nu.. Är ganska trött idag.. det tar på krafterna att börja nytt jobb.. OCh sen fyller jag ju 30 om en vecka och en dag så jag började tänka efter att mitt liv inte ser ut som jag trodde att det skulle göra.. Trodde jag skulle vara frisk, lyckligt gift och minst 2 barn och boende i villa.. Nähäpp.. så blev det inte.. hittills iallafall.. Det kommer kanske men jag sörjer lite att det inte blev som jag trodde.. Sörjer lite också för att jag blev sjuk.. det förändrade mitt liv totalt.. Ni vet ju hur det känns. Sörjer att jag inte lever det liv som jag drömde om men ta det inte fel,,, jag älskar det liv jag har också.. Men jag går sönder av längtan efter barn och ibland blir jag fan arg på sambon som vill vänta.. Vänta på vaddå? Jo, på att jag ska läka säger han och att min provansällning ska gå ut.. Men skit, jag vill inte vänta..
    Lite trött och less idag.. ledsen för neggo mail..
    Kram till er och önskar en skön helg.. Tycker om er juh

  • Lällas

    mammas knodd: Tack desamma.. Jag vet inte hur jag skulle fixat att gå igenom allt utan alla er.. Prova katrin plommon.. det funkade för mig.. Inte för att jag nånsin kommer behöva det igen.. utan tjocktarm.. ha ha

    Mumlin: Blir varm av att se att du orkar kika in här.. Det gör så ont att veta att du mår så dåligt..

    Madde; Har saknat dig.. Men jag har själv börjar nytt jobb och vet hur trött man kan bli av det.. Skulle kunna somna nu på stört.. Men fortsätt kika in här för vi saknar dig när du inte är här..

    Kram igen.

  • Lällas

    Mammas knodd, Dalkulla och Bcsvensk: Tack för stöd. Visst förstår jag att man ska vänta tills kroppen läkt efter en operstion och nu jobbar jag heltid igen, känner mig väl återhämtad och vill inget hellre än att skaffa barn.. Har deppat över detta nu och känner att det går över vårt förhållande.. Jag är lite sur och känner mig lite inåtvänd.. har mycket tankar och funderingar nu.. Hur jag ska få karln att vilja försöka lika mycket som mig.. Vet inte vad det är men känner mig så skör och ibland ledsen och ibland arg... Okej, det kan väl vara nån sorts 30-års kris för jag känner verkligen inte igen mig själv.. Jag brukar vara glad och nöjd med livet men nu är jag lite småsur.. utan någon igentlig anledning. Visst brukar jag bli lite mer sårbar precis innan jag ska få mens så det kanske är det.. vet inte.. Och ikväll har han bjudit in 2 kompisar på spelkväll.. dvs x-box spelkväll.. Jätte kul för mig.. Hade jag vetat det i tid hade jag kanske kunnat planera in nåt annat istället för att sitta här och lyssna på deras tv-spel.. Booring..
    Okej, ni märker ju på vilket humör jag är på så ska inte skriva mer nu.. kanske borde jag äta lite.. jag blir ju lite lättstött när jag är hungrig också.. Tack för att ni finns..

    Joanna: Va jobbigt med svamp runt stomin.. det hade jag en gång och jag höll på att klia ihjäl mig.. men det vart bättre efter jag bytt bandage.. Har du fått prova Sensura endels bandage? Jag gillar dom, fast jag fick läckage några gånger så var dom mina favvisar.. Så ni ska också sätta igång med verkstan snart.. Lycka till.. Jag fick höra att man skulle vänta 6 månader efter man fått REmicade så i augusti hade det gått 6 mån för mig.. men så op jag också i mitten av september, snart 2 månader sen..

    68:an Ha så kul ikväll.. Visst kan det kännas lite jobbigt att gå bort till andra när man mest känner för att sitta hemma och ta det lugnt.. Jag ska också festa nästa helg.. Ska köpa juicen som du rekomenderade till mig..

    Jo, någon som har något bra recept på bål???

    Stooor kram mina vänner.. Kikar in efter jag ätit..

  • Lällas

    Vinterland.. Tack! Precis vad jag behövde höra.. Åhhh.. jag vill också att han ska villa... MEn jag vet att det är för att Jonas tyckte det var så hemskt när jag var sjuk och höll på att ge upp.. Han kan knappt prata om det nuförtiden.. han blir tokledsen när vi pratar om det.. Så visst är han rädd vad det innebär med en graviditet för min kropp.. Men han säger att han definivt vill ha barn.. med mig.. snart..
    MEN FA FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ NU DÅ???
    Leden att lassa ur mig allt detta för er härinne men vet inte vart jag göra av mig med min frustation.. Hur länge sen är det du opererade dig? Vad sa doktorn? Hur länge ska man vänta..

    Grattis till dig och din sambo.. Njut av att försöka och jag håller verkligen tummarna att ni får plussa snart.. Stor kram

  • Lällas

    Mammas knodd: Grattis.. Nu har du både man och barn.. vad härligt.. Gulligt med hans frieri.. Tycker om när det kommer spontant liksom.. Hur länge har ni varit gifta? Kram

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!