Inlägg från: Lällas |Visa alla inlägg
  • Lällas

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Hej på er.
    Har nyss haft svärföräldrarna här och nu är det lite lugn och ro igen. . haha

    Mumlin: Vännen, åh, vad jag tycker stackars dig.. Tänker på dig jätteofta och önskar hela tiden att du får opereras snart. Önskar dig en ny lever så snart som möjligt. Skickar 100 kramar till dig.

    Bcsvensk: Du med stackare, vilken jobbig sits du är i. Blir förkrossad när jag läser och förstår vad jobbigt ni måste ha det. Lita på att ni gör rätt, din hälsa är viktigast. Kramar i massor

    68an: Du är en sån som alltid verkar finna ljusglimtar i livet även när det är som jobbigast och det är så härligt att höra. Förstår att det måste vara oerhört ledsamt att få veta det här om hjärtat också och lyssna på din kompis.. Du är värt så mycket mer då.. ha ha.. Skickar styrkekramar till dig mä..

    Lone Star State: Gulle du! Blir så glad när jag läser att du vart på fest och att lederna känns bättre. Hoppas hoppas hoppas att det här ska göra susen för dig. Hoppas festen ikväll blir lika kul.. Är så glad för din skull. Nu är det din tur att leva livet vännen..

    JoannaKba: Grattis till operationen! Jag håller med Nallatalla i allt där.. Första veckorna blir kanske lite jobbiga, men det har med operationen att göra. Det tar några veckor innan man kan stå rakt och gå obehindrat igen. Men du kommer slippa toaspringet. Stomi är en livräddare och gav även mig livet tillbaka efter en lååång och envis inflammation i tarmen. Hade stomi i 7 månader (och hann åka på 4 utlandsresor under tiden) så det gav mig verkligen orken och livsgnistan tillbaka. Innan var jag så sjuk att jag mest låg hemma och kunde inte lämna hemmet. Sprang mellan sängen och toan.. Inget vidare liv. Min sambo var stort stöd och det här med intimiteten var inget problem. Jag hade heller inga pruttljud från min stomi. Men jag köpe bomulls linnen på H&M som jag hade som undertröja och då varken syndes eller hördes stomin speciellt mycket. Nu 7 månader senare har jag opererat ner stomin och gjorde en IRA operation när man kopplar ihop tunntarm och ändtarm och det har gått kanoners.. Så nu håller jag på att läka efter operationen men det har gått mycket snabbare att återhämta sig nu eftersom man är i mycket bättre skick när man genomgår andra operationen. Det här kommer gå kanoners.. Om du har några frågor, tveka inte att fråga. Om vad som helst! Kram och grattis igen.

    Grådis: Tänker på dig nu och att du och din man har helgen på er att prata igenom allt. Hoppas att ni har en fin tid och att den här helgen gör er gott. Kram och lycka till.

    Nalla: Hejja du som pluggar på så bra. Hörde att folsyra ska va bra om man vill plussa.. Ska prova det jag mä sen om ett halvår eller så.. Kram på dig

    Julitös: Tack så mycket och detsamma. Hoppas att även du får njuta av en skön helg.

    Lindis: Skönt att höra att du mått bra men kul att se dig härinne igen.. Kram

    Nä, nu ska jag göra lite lunch. Sambon ligger och är bakis.. he he.. Hade hans kompisar här igår och det gick en heeel del bacaradi razz då.. ha ha.. Jag tog det lugnt eftersom jag är nyopererad men han springer mellan säng och toa..
    Stor kram till alla, ni är så härliga och goa. Tycker om er / Anna

  • Lällas

    Fru U: Hur har du det? Har du provat folsyra? Nån med erfarenhet av det??? Stor kram till dig å..

  • Lällas

    GMT: du är så himla gullig tycker jag. Sån omtanke att det värmer i hjärtat av dina ord.. Stor kram till dig tillbaks..

  • Lällas

    Mumlin: Blir så glad när jag hör från dig för jag märker din styrka. Jag med har ängel/änglar omkring mig och märker av dem ibland men blir heller inte rädd. Ska berätta mer för dig när vi träffas, nästa VVS dejt, när du är opererad och kan va med.
    Jag är övertygad om att du har rätt och att du kan känna dig lugn. Hoppas på operation för dig snart och skickar dig massor av kramar.


    mumlin skrev 2007-10-06 21:08:34 följande:
    Hej alla goa!Tackar för kramar och skickar ut ett gäng som bara är att fånga för den som behöver en, och det är många som verkligen behöver en kram nu!Jag glädjer mig så med er som får må lite bättre och blir glad över fester, tårtmumsning utan efterföljande toabesök! Det finns hopp för oss alla!Återigen önskar jag att jag kunde trolla bort allas smärtor och problem både på magfront, annan sjukdom och relationstrasselEn kväll när jag hade riktig ångest så försökte jag frammana bilden av änglar som stod runt mig och bredde ut sina vingar över mig-och jag blev varm och kände ett sådant lugn. Jag tror att det finns ngt som hjälper oss när vi har det tungt och jag har tidigare under hög feber sett min skyddsängel-vet inte om det var en feberdröm eller om ängeln verkligen fanns hos mig men ända sedan dess har jag trott att det finns ngn som vakar över mig.Ha en fin helg och ta hand om er.Kram
  • Lällas

    Vad bra
    Jag har aldrig kollat B12 men kanske bör göra det nån gång? Har ju tagit olika prover innan operation och sådär, vet inte om dom kollar B12 då, men ska nog be min doktor kolla det. Ska träffa han i februari.

    Fru U skrev 2007-10-06 13:06:35 följande:


    Jag äter folsyra och behepan (b12) eftersom blodproverna visat att jag har brist (eller jag äter pillerna när jag minns att ta dem *s*)
  • Lällas

    Hej Goa Mia
    Välkommen hit tjejen. Här inne är erfarenheten stor och vi är ett gött gäng tarmisar som stöttar varann i ur och skur. Har inte själv haft lika allvarliga attacker som dig men känner igen symtomen, hade lika men inte i samma grad.. Jag fick diagnosen Ulcerös Kolit men den hittade dom igen direkt vid en koloskopi. Hoppas dom hittar ditt "problem" så att du kan få behandling för det. Det låter ju jätte jobbigt..

    goa mia skrev 2007-10-06 22:14:34 följande:


    Hej allihop!Är det någon här som får svåra anfall på nätterna? Själv drabbas jag av detta fruktansvärda.. jag är under utredning men dom hittar ingenting.Det som händer är att jag vaknar av ett Jätteillamående, svåra buksmärtor, enorma tarmtömningar, svimningsattacker,(svimmat av flera ggr) andningsvårigheter, jag mer eller mindre kryper på golvet och ropar på hjälp. Åkt in med ambulans flera ggr...Dom hittar ingenting.. Har haft detta i 5 år.Någon som känner igen sig??
  • Lällas

    Hej
    Kikar in.. Har också haft fullt upp men är inne och läser varje dag.. Välkomna alla nya också..

    Börjar jobba på Måndag och nu känns det riktigt bra att börja jobba igen.. Är ganska less på att gå hemma. Magen sköter sig för det mesta bra. ÄRret där stomin suttit är inte jättesnyggt men det ska jag fixa sen i vinter och det andra ärret är jätte snyggt.

    Någon som vet hur lång tid man ska vänta innan man börjar ta stoppande medicin? Min doktor har redan skrivit ut det men sa inget om när jag skulle börja.. Ham sa lite lummigt "ta dem när du behöver dem, när du ska ut och resa eller så" men jag har hört att alla andra tar stoppande varje dag.. Vad gäller?
    Tar också pentasa supparna nu och hoppas varje dag att inflammationen ska hålla sig borta.. Är så himla rädd att få tillbaka den så ibland inbillar jag mig att den är tillbaka men det är inget blod och jag behöver aldrig rusa på toa. Men om jag ätit nåt dumt så blir det lite fler toabesök..
    Vad äter ni? Vet att det är så individuellt vad magen tål och inte tål.. Min mage älskar gröt till frukst, framförallt fiberhavregryns gröt.. Det är som balsam för magen. Och grönt te, men jag kan faktist äta det mesta, förutom pizza och för feta rätter, då blir det mer fart på magen.. Så hej då "söndags bakis" pizzor.. he eh

    Hur lång tid tar det för kroppen att läka efter en operaiton? Vet att det tar längre tid att läka på insidan.. Vill börja träna snart men det är bara 1 månad sen min operation.. Ska börja med kondition, gå mycket och cykla lite..Men saknar att röra på mig.

    Ska krypa till kojs nu.. Lessen att det blev ett ego-inlägg.. Skickar kramar till alla som har det jobbigt.. Kram och god natt.. Over and out / Anna

  • Lällas

    han sa lite lummigt.. ha ha hah ah a.. flummigt ska det stå..

  • Lällas

    hej på er

    Nalla: Du är duktig du som pluggar på.. Jag tänkte på det igår kväll, att jag också skulle vilja plugga nåt, men vet inte vad bara.. he he.. men är lite rädd för att plugga igen. Känns som man lagt sina "pluggkunskaper" på hyllan sedan länge.. Men ska fundera lite på vad jag vill plugga. Ska börja med att anmäla mig och Jonas till en matlagningskurs här i Stockholm. Det är 10 timmar om hur man tillagat god och nyttiga fiskrätter.. Låter kanon.

    Fru U: Fy, förstår att det känns tungt nu. Det måste vara jobbigt att trängas ihop och att ständigt få huvudvärk och att dessutom inte veta vad som framkallar smärtorna.. Stackars! Ger dig stora kramen..

    Grådis; Fiiina blommor! Man skulle kunna tro att du jobbar som informatör Gulle du! Jag satt och googlade "stoppande kost" igår och kom fram till att det är bra att äta banan, blåbär och pasta och ris. Hur äre med magen och maken? Fått ner svullnaden av allergin? Jag mä vill ha katt, så gärna, men det är inte så bra nu när vi bor i lägenhet och båda kommer jobba heltid och vara borta hela dagarna. Men jag lääängtar efter katt.. och bebis såklart... he he

    Joannakba: Lycka till idag.. Det kommer gå bra ska du se.. Bara att fråga oss andra om du har några frågor eller funderingar.

    Bcsvensk; Huvva vilken hemsk upplevelse.. Kanske var det kroppen som kände på sig allt och tog saken i egna händer? Låter verkligen läskigt att blöda så mycket. Om du tycker om blodpudding så ät det, det kan hjälpa till att få upp blodvärdet.. Jag tycker inte om det, fast läkarna sa att jag skulle äta det då jag hade 62 i HB värde då.. Fick järn intravinöst istället. Har du fått järntabletter?

    Nu ska jag göra mig klar och åka till min kompis café och hälsa på.. Sista dagarna som sjukskriven.. På Måndag börjar jag jobba. ska bli skönt... att liksom fortsätta med mitt liv.. Är så trött på att vara den som är sjuk.. Nu känner jag att jag återfått mycket att krafterna och magen sköter sig för det mesta bra..
    Stor kram till alla.

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!