Inlägg från: Lällas |Visa alla inlägg
  • Lällas

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Mammas knodd: Härligt med stort bröllop.. Det hade jag alltid drömt om, men nu är jag helt inne på en annan bana, som att gifta mig på en strand i Västindien.. Jag jobbar ju på Västindienspecialisten också så kanske lite påverkad av det.. ha ha.. Men som sagt, först vill jag ha ett frieri..

    Vinterland.. Vad tråkigt att du inte fick behålla det. Tycker stackars er. Men jag hoppas verkligen att ni får ett plus snart.. Jag har en konstig magkänsla av att jag också kommer att ha problem att bli gravid på naturlig väg så jag kommer nog också få IVF.. Men jag är beredd att prova allt. Vågar jag fråga varför du har din stomi fortfarande? Är det ditt eget val eller är det av medicinksa själ? Du behöver inte svara om du inte vill.. Men jag vet innerst inne att du har rätt.. Kroppen kan behöva återhämta sig.. men jag orkar inte vänta bara.. hela resten av mig bara värker av längtan efter en bebis..

    Fru U: Tidigt för 30 års kris? Tja, om en vecka är jag 30 år så kanske är det därför krisen kommer nu? Eller kris och kris.. ja, kanske är det en liten kris? Men nu har jag ätit mat och känner mig lite bättre till mods.. men längtan efter barn är lika stark..

    Ja, jag får väl lära mig leva med att vänta ett tag till.. fast det är mot min vilja..

    Tack för att ni finns.. Här inne kan man verkligen prata om allt.. och ändå så finns man för varann.. helt underbart.

  • Lällas

    Fru U; haha.. lite kul ändå.. du får ta det som smickrande för dig såklart.. Tyngre för din man att höra Men jag blir lite glad när jag får visa leg på systemet..

  • Lällas

    Hej alla
    Har varit hektiska dagar och kommer nog ha fullt upp inför festen på Lördag så inte så mycket tid över till datorn och internet.. Men ni finns i mina hjärtan såklart.. varje dag..

    Ska försöka läsa ikapp nu så skriver jag mer imorgon..
    Kram alla underbara härinne.. Ni är guld värda..

    Natti natti

  • Lällas

    Hej kompisar. Ledsen att jag varit frånvarande senaste veckan. Hade fullt upp att planera festen förra veckan och den här veckan har jag varit supertrött.. som direkt följd av helgens fest.. ha ha..

    Men TACK för alla gratiis.. vad gulliga ni är.. Jag hade en underbar födelsedag och festen var jättekul.. Hade världens drinkbord med bål och alla åt och drack gott. Vi sjöng till Singstar och de sista släppte inte micken förrän kl 05 på morgonen.. Tack snälla grannar jag har som inte klagade.. he he..

    Har somnat tidigt varje kväll efter festen.. Men nu börjar jag känna mig som vanligt igen.. HAr inte haft datorn ikopplad på en vecka men nu ska jag kika in här så ofta jag kan igen.

    Har skummat igenom lite sidor och tycker att det är tråkigt att många mår dåligt nu. Min mage sköter sig bättre och bättre.. peppar peppar.. plus att dubbelhakan (kortisonhakan) äntligen börjar försvinna och jag ser faktist ut som vanligt igen.. Åh så himla skönt..

    Men så har jag hostan, som jag haft sen i april, som jäklas med mig.. Ska till öron-näsa-hals specialist på Måndag.. Hostar stora slembollar.. huvva..

    Och sen har jag haft "hugg" i hjärtat också de senaste dagarna.. Fan, är det inte det ena så är det det andra.. Grrr..

    Men får se vad läkaren säger..

    Skickar stor kram till alla som mår dåligt och till alla andra också.. Nu ska jag krypa till kojs men kikar in imorgon igen..

    1000 kramar/ Anna

  • Lällas

    Mumlin: Ber för dig och är så himla nervös för din skull samtidigt som jag vet att du har väntat på det här så länge.. allt kommer att bli bra. Vi är många som ber för dig. Kramis

  • Lällas

    Hej.. Läs inte detta om ni vill slippa neggo inlägg av ego mig.
    Fy vilken vecka...
    Fick veta att min fd kollega och vän dött av cancer.. helt oväntat. Var med henne på kryssningen i Kroatien i somras.. Jag har sorg.

    Fick veta att min kompis ska skilja sig.. och ikväll hade han visst stuckit till nån annan tjej

    Fick höra att Mumlin är på sjukhus så jag är tokorolig för henne också.. det är visserligen en glad nyhet men jag är så orolig ändå..

    Plus att jag älskar mitt nya jobb men det är så mycket att lära sig att jag ibland känner mig skit kass på mitt jobb.. Jag vet att det tar tid att lära sig allt men ändå... lite neggo idag..
    Har ändå sålt bra och jag lär mig hela tiden.. men jag är inte bra på att vara ny.. Vill kunna allt på en gång..

    På Lör åker Jonas till Egypten med en kompis och ska dyka så då blir det jag och Ozzy hemma bara.. Ska sova hela veckan..

    Sen är jag hes igen och hostan ger inte med sig.. Skit--.

    Annars är allt bra.. hahaha

    Vet att så många har det tufft just nu och jag önskar jag kunde göra nåt så att vi mår bättre. Min mage börjar just komma i lite bättre form men jag kommer ju aldrig bli som förr igen..

    Nu är jag helt utmattad och ska dyka till kojs.

    Miss u all.. Ska va inne hela nästa vecka, mycke mer.. Har haft fullt upp..

    Men stooor kram till alla.

    Kramis

  • Lällas

    Hejalla
    Kikar in från jobbet.. he he
    Jenny F: Tack gulle du och jag sträcker också upp handen, för jag har också opererat bort tjocktarmen, precis som Nalla. Det är det bästa jag gjort sen jag blev sjuk. Hade tillfällig stomi i 7 månader och jag har gjort en sån här IRA, där man kopplar ihop tunntarm och ändtarm så nu går jag på toa som vanligt igen. Går kanske 4 ggr per dag men aldrig akut som innan, så jag passar på när jag ändå ska gå och kissa typ. Det enda som syns nu är ärret över magen men det bleknar ju med tiden.. Jag skulle råda alla som har problem med tarmen (stooora problem) att ta veck tarmen för livet nu är underbart igen..det var det inte när jag var sjuk men sen hade jag ottur att inga mediciner hjälpte mig heller. Operationen gjorde inte så ont tycker jag.. det var mer att det sträckte i magen efter, men med smärtstillande så är det helt okej.
    Önskar dig lycka till...

    Miss Disa: Åhhh, vännen.. Stackars! Förstår att det måste vara jobbigt.. Skickar en stor kram och hoppas att dom i Uppsala ska kunna hjälpa dig så att dom får ordning på tarmen.. Kramar i massor.

    Nalla: Kul att magen växer och du mår bra.. Tar du dina suppar noga nu? Be om predisolon suppar annars, man tar en supp varannan dag och det fick ordning på min skruttiga ändtarm när den bråkade.

    Grådis: Tack snälla du.. Ledsen attj ag inte varit mycket till stöd nu för nån.. Har varit mycket..

    Tessi: Tänker på dig sessan och hoppas allt är bra.. Kramis

    Mumlin: Tänker på dig flera gånger i minuten.. Ber för dig.

    Kramara till alla.. Kikar in senare också.. nu måste jag äta lite.

  • Lällas

    Lista för hälsningar till mumlin!

    Kan inte alla som vill skicka hälsningar till mumlin kolla så att ni är med på listan nu. Vet att det krånglade lite tidigare i tråden och att ngr föll bort å så.

    Krya på dig! Vi är många som tänker på dig och håller alla tummar och tår för att allt går vägen och du snart är hemma och mår mycket, mycket bättre!
    Många, många, många kramar/JennyF

    Hej kära vän! tänk att du fick en lever tillslut. Det var en nyhet med blandade känslor, chock, glädje men samtidigt en stor oro och rädsla men du är ju en stark tjej så detta fixar du galant
    Jag ser fram emot att se dig här igen och med orden "Jag mår bra nu". Det är du och din familj värd!
    Jag hoppas att detta är början på ditt nya och roligare liv.
    Ett stort lycka till på resterande del av resan och massor av bamsekramar från mig! Du är saknad! =0)
    /68an Beja

    Jag tänder ljus för dig mumlin - det brukar hjälpa - det vet du!

    Nu måste jag bara vara migsjälv o svära:
    Mumlin - för helvede - se till att fixa detta - ge dig inte!

    Vi är ett STOORT gäng - rimligt spridda över hela landet - som håller tummar o tår för dig

    Vi väntar på dig - så ta din tid - men se till att fixa det!

    Jag har dig med i mina aftonböner!

    Bamsekram
    /gmt

    Hej mumlin! Inte varit inne på VVS-tråden på länge men ser nu att du fått din lever, sitter med tårar och stor klump i halsen! Många kramar och lycka till, du är en kämpe! /MaddeK81

    Tänk att det äntligen blev din tur att få chansen till ett nytt liv!Jag var så himla orolig den dagen som jag fick veta att du skulle opereras! Du ska veta att vi tänkt på dig och att vi håller alla tummar som finns för att du snart ska vara tillbaka hemma med din familj. Vilken kämpe du är som gått igenom allt detta! Vi hoppas att du snart kikar in här och säger att du mår bättre. som sagt var så är vi många här på tråden och jag är övertygad om att du finns i allas våra tankar.

    Massor av kramar!! / Nalla

    Hej M,
    Tänker på dig, din operation och din nya lever jätteofta. Det är läskigt och oroligt att du är där du är och ännu läskigare att läsa om en avstötning, men jag är samtidigt så glad för att du äntligen har fått den här chansen, en chans att få bättre livskvalite och känna dig frisk igen. Hoppas, hoppas att allt går framåt från nu och att du är hemma med familjen snart igen. Håller alla tummar, tänker på dig.
    Kram Kängu

    Hej Mumlin, Din kämpe!
    Det här klarar du galant, vi brukar ju göra det här och du är inget undantag.
    Äntligen blev det din tur, och lite motgångar får man väll räkna med, slutresultatet blir nog bra!
    Väntar med spänning tills du kommer tillbaka och kan skriva här själv.
    Ta det lugnt och vila ut, det är du värd!!
    Kramar från LSS/ Jenny

    Hej Mumlin!!! Vill att du ska veta att jag tänker på dig!!! Hoppas nu att allt ska gå bra för dig, jag tänder ljus och ber... Skickar dig många många styrkekramar!!! Håll ut! / MVH Angelika (alias Mammasknodd)

    Hej Mumlin, hoppas allt ordnar sig. Blev så glad när jag hörde att du fått en ny lever. Håller tummar, fingrar o alla tår för dig. Saknar dig fast jag aldrig träffat dig IRL. Kram Fru U

    Hej
    Vill att du ska veta att jag tänkt på dig och din familj. Många kramar till dig och ett stort krya på dig. Väntar på att du ska komma in hit och skriva att du mår bra. KRAM / sofie "dalkulla"

    Hallå tjejen! Du har längtat och vi har hoppats, och när Vindy kom in och skrev att de ringt och du åkt in...tårarna kom och man pendlade mellan glädje och oro.
    Starka känslor för en annan såhär på lite avstånd, vad ska det då inte vara för dig? En känslomässig bergochdalbana utan dess like. Tänker på dig och din familj.
    Nu har du kämpat såhär långt, fortsätt med det, you go girl Du är så gullig och vi längtar efter dig. Det är dags för dig att bli pigg och frisk och få dansa och le
    Massor av kramar och krya på dig hälsningar från grådis*kraaaam*
    P.S Lillasyster hälsar krya på sig också

    Tänker på dig och hoppas att du kommer på bena snart. Håller alla tummar som går. Massor av styrke kramar till dig!!! Kramar Joannakba

    Men hej vännen. Åh så orolig jag är för dig ska du veta.. Tänker på dig så ofta och håller alltid tummarna för dig.. Så himla skönt att du äntligen fick din lever och nu får den se till att trivas i dig så att du får bli frisk. Himla gulligt att vindy att komma in och uppdatera oss så att vi får veta lite vad som händer för du finns i våra tankar och vi ber för dig. Hoppas att du återhämtar dig bra och att du snart kan sitta framför datorn och surfa med oss igen.. Saknar dig och skickar all jordens styrkekramar. Kram Anna (Lällas)

  • Lällas

    Hej kompisar
    Tittar in och skäms lite för att jag inte hunnit hänga lika mycket som jag skulle vilja. Har haft fullt upp med nytt jobb, ny katt, firat 30 år och kompisar som besökt från Hudik.. Nu äntligen har jag en liten stund för mig själv och då skyndar jag mig in till er såklart..

    Jag mår bra och har fått tid för återbesök hos min mag doktor i Januari.. Ska passa på att fråga lite om graviditet då. Om hur länge vi borde vänta etc.

    Jonas är i Egypten och dyker och jag saknar han jättemycket. Tur jag har Ozzy att gosa med.

    Grådis: Ha en underbar semester.. Njut i fulla drag och hoppas att det löser sig till det bästa på hemma fronten också.. Stooor kram.

    Kikar in i morgon igen och ska läsa ikapp..

    Stoooooooor KRaaaaaam till alla.. Ni är bäst!!!

  • Lällas

    Lone Star State: Skönt att du verkar trivas i lägenheten.. Jobbigt att Stefan jobbar borta, framför allt nu när det är halt väglag.. Huvva.. JAg är också sån att jag gärna har Jonas hemma så ofta som möjligt.. Men nu är jag själv hela veckan..

    Hur har det gått med lederna? Hörde det blidde lite värre.. Är det samma? När skulle du få nästa kuren av Remicade?

    Kramis

  • Lällas

    Hej igen..
    Har en lat dag idag hemma.. Men det går jättebra på jobbet nu iallafall.. Skönt..

    Tindras: Jag har också nyligen haft stomi. Hade det i 7 måndader och jag håller med tidigare talare.. Det var det bästa som hänt sen jag fick min diagnos.. Jag hade heller inga problem med sexlivet utan vi hade mer sex än innan, för nu mådde jag ju bättre än på mycket länge så då ökade lusten ocskå.. Nu opererades jag i September då jag tog bort stomin och istället kopplades tunntarmen ihop med ändtarmen och nu är det bra igen.. Behöver gå lite oftare på toa, men det är aldrig akut och jag mår kanon.. Så det enda som syns nu är ärret på magen och det gör mig inget alls.. Jag är bara så jäkla tacksam över att må bra igen.. Så var inte rädd och fråga på..

    Jajja: Hej tjejen.. Det är Vindy som är mumlins kompis som ordnat med listan... så himla gulligt av henne.. Så kopiera listan i ett nytt inlägg och skriv din hälsning du med så tar hon med sig listan på Söndag.. Skönt att höra att skovet har börjat gett med sig..

    Grådis: Skrattar högt när jag läser om din katt.. jag har en till kelgris här som kommer och ger blöta pussar när han är kelsjuk.. Men nu busar han och leker med mina nya ull-tofflor som jag fick i 30 års present.. heheh.. Buskatt.. Hoppas verkligen att du får en härlig resa.. Ska tänka på dig..

    68:an: Låter gott. Du har ett sånt gott hjärta att man blir alles till sig..

    Lone Star State: Skönt att din karl är hemma nu.. Min sambo lyser med sin frånvaro.. Imorgon ska jag köpa julgardiner och pynta fint hemma tills han kommer hem.. Han ringde idag och berättade att han hade dykt med delfiner.. Lyllos..

    Min Dotter Julia: Hur mår du nu vännen? Lycka till med skrapningen iaf.. Kramis

    Joannakba: Skönt att du trivs med livet igen och att du blitt "kompis" med stomin.. Ska du ha den tillfälligt eller är den där för att stanna? Jag hoppas också att min kropp läkt bra.. hoppas hoppas att jag ens kan bli gravid nu.. vill juh..

    Nalla: Hoppas att magen växer bra och att du mår bra.. Hur är det med stomin när du är gravid, den åker inte in? Lite nyfiken bara..

    Dalkulla: Så du får ta kortison ändå? Trots Imurel? Stackars.. Du verkar ha en väldigt envis inflammation.. huvva..

    68:an.. Hur har ni det? Hur är det med ryggen? Kram

    Mammas Knodd: Hur är det med dig? Jag upplever dig alltid som väldigt omtänksam och snäll.. Stor kram..

    Nu ska jag hänga tvätt.. kul.. not.. men kikar in om en stund igen.. kramis

  • Lällas

    Mammas knodd: Haha.. vi skrev våra inlägg typ samtidigt..
    Skönt att kunna fortsätta med kortisonet ändå, eftersom det funkar för dig.. Hoppas du ska få en riktig diagnos snart så att du kan få rätt medicinering sen.. Jag har för mig att Dalkulla också åt kortison under hela graviditeten så kolla med henne också..

    68:an.. Förstår att man blir arg.. Jag har superbra uppkoppling men en katt som helt plötsligt hoppas på tangenterna så att man hoppas ur ibland.. inte kul då man skrivit ett långt inlägg.. grrr..

    MAdde: Hur går det för dig? Allt bra på jobbet? Hemma? Med magen?

    Fru u: Skönt att du har humor.. he he.. jag blir nog inte heller nån astonat.. haha

    Kram på er.. nu väntar tvätten.. blä..

  • Lällas

    Hej igen.. Jag är som en Heinz ketchupflaska.. ha ha.. först kommer ingenting sen jättemycke samtidigt.. ha ha.. så mitt 3e inlägg ikväl.. Ja, jag vet.. mycket tråkigt skämt .. ha ha

    Madde: Skönt att det funkar bra på jobbet. Ska du öka i timmar? GU va spännande med terapi.. Jag är lite sugen på det också.. fast jag vet inte för vad men ändå.. det låter så himla bra tycker jag.. Och jag delar dina tankar exakt om det där med att livet inte blev som man hade tänkt sig.. Jag trodde jag skulle va gift, ha 2 barn och bo i villa och ha hund men bor i lägenhet med sambo och kattunge.. ha ha.. inte illa det heller.. Men sjukdomet har satt lite käppar i hjulet för familjelyckan kan jag nog tycka.. Hoppas också att IRA fortsätter funka bra för mig.. Lycka till hemmavid.. hoppas att det fortsätter uppåt.

    Mammas knodd: ja, lyllos dig som har alla prover kvar att ta.. ha hah ah.. närå.. men det där fixar du galant.. hehe

    Maija: Är det här den första medicinen du provar? Det är så himla individuellt med vad som fungerar för olika personer men något som verkar fungera för oss alla är kortisonet iallafall men hör gärna om det finns något annat att prova innan.. Själv tar jag pentasa supper varje dag.. (eller jag ska ta dom varje dag men slarvar lite) men så tog jag ju bort min tjocktarm också.. När jag var sjukast var det kortison som hjälpte bäst men inte ens det hjälpte just mig.. men det ska nog gå bättre för dig.. kram

    Nu ska jag göra kväller.. så kram på er..

  • Lällas

    Mammas knodd och Maija: Imurel verkar ju funka för de flesta också.. Vet att bla Tessi tar det varje dag och hon mår som en prinsessa för det mesta.. men det är också olika.. Hoppas ni snart får någon medicin som hjälper er.. kram

  • Lällas

    Hej godingar..
    Jag har inte haft så mycket tid över att hänga här inne med er fast jag saknar er mycket. Mycket med nya jobbet och sen har jag och jonas blitt helt galet nykära igen sen han kom hem från Egypten.. Tänk vad en vecka ifrån varandra kan göra..

    Magen sköter sig bra.. Har mer problem med slemmet i halsen och slemhostan.. Inne på min 3e sort av hostmedecin nu. Haft hostan sen i april.. grrr.. så jäkla jobbigt..

    MAija: Trist att du fick den här diagnosen men skönt med diagnos ändå.. Jag fick min diagnos 2006 och det var från början också Ulcerös Proktit.. Men jag hade ett enda lååångt elakt skov så i februari i år opererade jag bort tjocktarmen och hade stomi i 7 månader.. Nu har jag IRA (där man kopplat ihop tunntarmen med ändtarmen) och det funkar hur bra som helst nu.. Har ett "krigs ärr" på magen men det gör inget.. Magen funkar kanon (peppar peppar) och jag är så glad att jag blev av med tarm eländet.. MEn jag, liksom några fler härinne, hade en elak inflammation som man inte kunde häva med mediciner och då har vi tagit bort tarmen och ingen av oss ångrar oss ett dugg.. Vill inte skrämma dig utan bara lugna dig.. Du har ju massor med möjligheter att hitta en bra medicin som funkar för dig.. Vi finns här och svara på alla frågor du kan komma på... KRam

    Jajja: Åh, vad jag hoppas att Imurelen ska funka för dig.. Hoppas verkligen du blir fri från kortison eländet.. Jag kommer aldrig mer i hela mitt liv ta kortison.. NU äntligen, efter 10 månader ser jag ut som mig igen.. Men dubbelhakan försvann bara för några veckor sen.. Så jobbigt.. Men OM det inte skulle funka med Imurel så var inte rädd... JAg ångrar som sagt var inte dag att jag opererade mig.. Skulle aldrig i mitt liv vilja ha tillbaka min tjocktarm.. Huvva.. Men det ska nog gå bra för dig ska du se.. Stor kram vännen..

    Mumlin: Är så himla glad att se dig igen.. Och grattis på Namnsdagen.. Hurra hurra hurra hurra.. Det glädjer mig så himla mycket att höra att du mår bättre och njuter av mat och att ni har det bra hemma också.. Nu ska det bara bli bättre och bättre.. Stooor kram

    Dalkulla: Hur går det för dig? Funkar Imurelen? Trivs du bra på nya jobbet? Allt bra med barnen? Kram

    Grådis: Vet att du kanske inte läser det här men jag tänker på dig ska du veta och hoppas att du har det gött i värmen och att du håller dig frisk.. Skickar massa kramar ända till dig..

    Madde: Kul att se dig härinne igen.. Jag har inte heller haft möjlighet att hänga härinne så mycket som jag brukade.. MEn hur har du det hemmavid? Jobbet?

    68:an.. Hej kompis... Hur har du det? Du verkar också haft fullt upp.. Jag mä.. Tänker på dig.. Hur har allt gått? Sorry att jag inte har full koll nu.. Men jag hoppas magen och hjärtat mår bra.. Hälsa till din goa tjej..

    Nu börjar Desperate... Dags att kila.. kramar till alla..

  • Lällas

    Nalla: Ja, den eländiga hostan.. Jag har också provat inhalatorer, 3 st, jag är inne på 3e flaskan med hostmedecin, har nyss fått penecellin.. har inte vågat provat det än för jag är rädd att det är dåligt för magen.. Jag har så himla mycket slem i halsen.. äckligt.. täppt i näsan också.. jobbigt..

    Prommis: Skönt att höra att du det bra..

    Maija: IRA funkar hur bra som helst.. Man går på toa som vanligt.. men lite oftare.. typ 4 ggr per dag.. Men inte panik som innan, utan jag passar på när jag ändå ska kissa..

    Kramis

  • Lällas

    Hej

    Smiter in en sväng från jobbet.

    Lärka.. Åh, vad jobbigt.. Men nu kan man iallafall börja behandling och förhoppningsvis så är det en lindrig inflammation du har. Det är bara att ställa alla frågor du kommer på.. Och var inte rädd, nu finns ju changs att du får må mycket bättre när du får medicin.. Kramar

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!