• Fru U

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Jag är inte lucialedig, en annan går ju alltid hemma *s*

    Det är ganska sällsynt att diagnosen ändras. Det händer men det är som sagt inte ofta. Jag har fått diagnosen chrons eftersom att man inte (enligt nuvarade diagnoskriterier) kan ha UC i tunntarmen. Men de sår jag har (som dessutom håller sig till de sista 10-20cm av tunntarmen) ser ut som typiska tjocktarmssår, så en mer korrekt diagnos borde vara chrons kolit (men det finns inte som diagnos - än)

    Smalheten kan ju helt klart vara ett arv men vet du hur lång du var när du var i hennes ålder?

    Själv var jag en tunnis när jag var nio och började inte gå upp i vikt förräns jag var runt 13-14 (åt som en fågel, gillade inte mat)


    Live and let live
  • Fru U

    Jag har ju heller ingen tjocktarm. Som läget var så hade man opererat mig ändå men man hade nog inte tagit bort hela tjocktarmen (fast det är bättre att det är gjort för det var där inflammationen satt mest)


    Live and let live
  • Fru U

    Jag kan också visa bilder på stomin med påse å sånt om du vill. Madde o jag använder inte samma sorts bandage. Inboxa mig isåfall


    Live and let live
  • Fru U

    Tror det är många av oss som känner igen oss i det (även om vi inte fått nya organ, utan blivit av med organ).

    När jag för hundrafemtielva år sen opererade bort tjocktarmen så mådde jag så enormt bra jämfört med hur jag mådde med tjocktarmen att jag de första två veckorna efter jag kommit hem körde på i 190. Sen trillade jag ihop (dvs kroppen sa helt enkelt ifrån att nu får du baske mig vila) och sen tog det ca en månad innan jag började känna mig något så när normal.

    Så ja, du bör nog försöka ta det lugnt även om jag förstår att det är svårt eftersom du mår så mycket, mycket bättre än innan

    Kram


    mumlin skrev 2007-12-17 11:13:51 följande:
    .Sedan måste jag inse att det inte var länge sedan jag gjorde en superstor operation, vill så gärna så mkt men jag måste fatta att det är ok att vara lite trött och vila. Brukar i regel ta några månader innan man är "tillbaks" men eftersom jag blev så pigg så snabbt så ställer jag nog för höga krav på mitt tillfrisknande
    Live and let live
  • Fru U

    Välkomna alla nya. Det är flera i tråden som har varit eller är gravida med skov så erfarenheten här är stor


    Live and let live
  • Fru U

    hihi

    Jag plockar mina mörka hårstrån med  pincett jag (på så vis kan jag låta de ljusa vara kvar och då blir det inte så stubbigt tycker jag)


    Live and let live
  • Fru U

    Går det att förklara att det inte är samma dumma doktorer utan de som är mer snälla? Vet hon om varför hon ska dit?


    Live and let live
  • Fru U

    Ibland är mutor enda sättet, du kan ju inte binda ihop henne i en bunt och dra na dit Fundersam


    Live and let live
  • Fru U

    jodå jag fick den, den var jättetrevlig

    Är inte så engagerad online just nu pga flytt/renoveringsröran och att mina cystor börjat göra ont igen (nu blöder de *suck* så jag har fått oxynorm som knockar mig totalt om jag tar mer än 15mg/dag)


    Live and let live
  • Fru U

    Maija, du bör ringa läkaren snarast. Feber i samband med inflammation är inget bra tecken och det är bättre att kväva eventuella problem i sin linda


    Live and let live
  • Fru U

    Nerver som inte hittat rätt har jag fortfarande efter alla dessa år (senaste op var ju för 7 år sen). En del har till och med hittat fel och det vill jag lova er, är riktigt kymigt. När man känner att det kliar på ett ställe men när man kliar där så går det inte över utan man måste leta sig fram till var det är (och där det är kliar det inte alls)

    Så blir det ju pga hjärnan fortfarande tror att nerven sitter där den alltid gjort även om den flyttat sig

    Fast det var värre i början, tror att hjärnan kan omprogramera sig till en viss del i alla fall


    Live and let live
  • Fru U

    Har inte kunnat dricka julmust på flera år. Jag börjar rapa och sen kör magen igång nästan som om jag tagit laxermedel


    Live and let live
Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!