• Lällas

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!
    För oss med Ulcerös Colit & Crohns.

    Här kan man fråga om besvär o sjukdomar o läbbiga undersökningar som har med mag o tarmsystemet att göra, den samlade erfarenheten är stor.
    Välkommen!

    Här följer en lista på oss som brukar hänga i V.V.S trådarna. Saknas ditt namn skicka mig ett mail eller lägg ett inlägg i min Gästbok.

    CROHNS
    grådis
    LillTrulsa
    kahlua
    Dalkulla
    Tölander
    Calylite
    Itmorsan
    MaryJo
    Fru U (med hud,muskel och ledvärk) och stomi
    Nio
    Skytten64
    MaddeK (och stomi opererad)
    Maggis

    ULCERÖS COLIT
    Nallatalla (opererat bort tjocktarm och har tillfällig stomi)
    mumlin (med följdsjukdom primär skleroserande cholangit)
    Kusin Knase
    Linnann
    LoneStarState
    wonderwoman
    Tessi81
    MrsDream
    68:an (med följdsjukdom ledproblem)
    AnnaKennyLea
    Mallansprallan
    Sandervig
    Storken78
    nea00
    willow82
    havsbris
    Prommis
    Lällas (IRA opererad)
    vinterland
    Twentyfourhours
    Dist
    Nebulosa
    Blåbärspappa
    2äggmamma
    JajjaB
    Lilla Mimsan
    MissDisa
    Disa9 (med följdsjukdomen skleroserande colangit)
    Sassa84 (med bäckenbenbensresevoir)

    IBS
    Nebulosa
    68:an
    Vem är jag
    mysis nr1 (samt gallsaltsmalabsobtion)

    VÄNTAR PÅ DIAGNOS?
    Bcsvensk

    ANHÖRIGA
    gmt för Lucas med Ulcerös Kolit
    Molle72 för Rebecca med Ulcerös Kolit
    Slj för Lucas med Ulcerös Kolit
    Malvas Mam, mamma till Linnea med Ulcerös Kolit

    Länk till förra tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m22148483.html

    Länk till gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m18868356.html
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m15622597.html www.familjeliv.se/Forum-5-95/m12884634.html
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m10404966.html

    Länkar till lite annat tarmrelaterat:
    www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp
    netdoktor.passagen.se/default.ns
    www.magotarm.se/attleva.html
    www.ilco.nu

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-09-26 18:56:54:
    UC: Julitös

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-09-26 18:57:44:
    Väntar på Diagnos: Jenny F

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-22 21:28:57:
    Crohns och IBS: Smulfröken
    Crohns: Tussan06

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 17:31:13:
    Crohns: flipfloppan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 22:02:21:
    Under utredning: Mammasknodd

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-13 23:19:20:
    UC: joannakba

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-11 20:19:53:
    IBS och under utredning för Crohns: fixarmamma

    IBS och Crohns: TrasigMage

  • Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!
  • MaddeK81

    lärka78: Jag tycker det låter konstigt om du bara medicnerar med suppar om du har inflammation i första delen av tjocktarmen också. Som jag har förstått det så verkar supparna väldigt lokalt bara. T.o.m. när jag "bara" hade proktit (endast inflammation i ändtarmen) så fick jag medicinera med klysma för att det skulle nå hela ändtarmen.

    Tar du inga andra mediciner alltså eller gör du det och har fått supparna som tillägg nu? Vart har du din läkare, på en medicinmottagning (eller liknande) eller på en Vårdcentral. Kan bara tala för mig själv men jag anser starkt att med dessa sjukdomar ska man ha läkare som är specialiserade på våra åkommor och inte allmänläkare. Jag va jättenöjd med min läkare som jag hade på Vårdcentralen tidigare när jag va sjuk och litade på honom men har förstått nu när jag själv vet mer om sjukdomen och medicinering os.s.v att han INTE hade tillräckligt med kunskap för att ha mig som patient!

    Tycker i alla fall att du ska höra av dig till den läkare du har och tala om läget, hellre ringa och "tjata" en gång för mycket än en gång för lite. Dom här sjukdomarna behöver ju verkligen hävas när dom är i ett skov och det gör det endast om man får nån riktig dunderkur från början tror jag, så får man trappa ner så snart man kan men som sagt för att kunna häva det så att det åtminstonde börjar vända är min erfarenhet att det krävs lite krut.

    Krya på dig!!!


  • 68an

    Jag hänger inte alls med här fast jag kikar in minst 1g/dag. Oftast stressig och ögnar igenom, nästa gång jag kika rin ska jag svara men då har jag glömt alltihop. Jag misstänker att jag måste öka min levaxindos för nu börjar jag känna mig så där dum igen, trög i hjärnan, inget minne osv och precis så var det innan jag fick levaxin och första tiden.

    Iaf har jag och dottern jullov nu Så skönt och så härligt! Minns då jag var nära att däcka i okt att det bara är att bita ihop för kring jul frå jag eldigt ett tag, trodde inte att jag skulle orka stundtals men jag fixa det ...fast frågan är om det var värt?!
    Iaf skulle jag jobba veckan ut men mitt jobb sinade idag så jag jobba över en stund för att slippa åka dit i morn för max 1 timme så nu kan jag ta ut ledighet fram till 7/1, har mycket att ta av. Så underbart!!!

    Onsd. och torsd. ska jag ägna till att städa lite, köpa sista julklapparna och packa för Tornedalsresan och allt annat nödvändigt och på fredag gasar jag hemåt *glad*. Kanske jag oxå får lite tid för att gå igenom denna sida på ett vettigt sätt, det är på tiden. Om inte så är ni värdefulla för mig ändå, jag tänker ofta p er, pratar om mina vänner på nätet osv. Det är skönt att ha er *L*

    Massor av kramar och god natt från mig

  • fairyfloss

    Tindras äiti:
    Usch vad jobbigt . Jag har precis börjat med colifoam (sa jag det?) och den funkar så otroligt bra, fast nästan FÖR bra. Nu blir magen istället uppblåst som en ballong eftersom jag inte går på toa mer än en normal människa, men väl ändå har en massa gaser där inne som vill komma ut! Känns lite konstigt, men ändå ett välkommet avbrott bland smärtorna! Kan du inte få en kortisonkur på ett par veckor bara så du får vila lite? Jag gillar inte kortison när det gäller lång tid men det är jäkligt effektivt!

    Mammasknodd:
    Grattis till bebis!! Men usch så jobbigt det låter. Jag hoppas jag klarar mig lite bättre. Har hittils inte blivit inlaggd på sjukhus och jag börjar hellst inte heller! Jag har läst att prematura födslar är vanligt när man har en aktiv sjukdom, så det är något jag oroar mig för också. Men för er gick det ju bra i alla fall! Min make föddes 10 veckor för tidigt, och förutom hörselproblem som liten (det har han inte längre) så har han inga skador! Tur att det finns så duktiga läkare nuförtiden! Men skönt att höra att din lille son är helt normal trots svårt skov . Jag kanske kikar in i din blogg!

  • malvas mam

    Lärka78: Jag tycker också att det låter konstigt med bara suppar som behandling... Linneas inflammation satt längst ner i tjocktarmen, ett sår vid ändtarmen och sedan ett sår lite längre upp, trots det fick hon börja med klysma direkt. Hon blev visserligen mycket bättre av klysman, men det räckte ändå inte för att häva skovet helt, så det slutade ändå med en Cortisonkur..

    Jag tycker som MaddeK81 ring direkt och kolla, jag tycker att det känns som fel/för lite medicinering för dina besvär.

    //Anna, Linneas mamma

  • Tindras äiti

    fairyfloss:
    min läkare sa att det finns ingen 100% forskning som visar att det inte på verkar fostret så om d skulle hända nått vill han inte ha d på sitt samvete utan han ser hellre att jag får dropp å näringsdrycker och försöker stå ut. jag litar på honom han e både överläkare och proffesor på medicin här på sahlgrenska göteborg. men d e klart jobbigt..

  • tussan06

    Sitter här med våran lilla Olivia nu och mår faktiskt väldigt bra. Har ju varit orolig att jag ska få värsta skovet nu när hon väl kommit. Eftersom graviditeten var så himla bra. Och läkaren jag pratade med sa att många blir bättre under en grav för att sedan få ett skov.
    Nu har det iofs bara gått 4½ dag sedan hon föddes men jag mår bara bra. Fortfarande lite orolig att det ska komma ett skov snart..orkar nog inte med det, är nog "jobbigt" som det är just nu med lite sömn och ömma bröst.

    Jag har ju varit helt utan medicin sedan 2 år tillbaka, får se om det straffar sig nu med ett dunder skov eller om jag har tur.

  • Billy och Jag

    hej tjejer... oj vad mycket nya "ansikten" jag har inte hängt med riktigt.. haft fullt upp.

    Jag och Stefan ska flytta isär.. och det känns skönt.. vi har varit som de bästa vännerna för länge och det funkar inte längre med en kärleksrelation... Jag tror att min sjukdom tagit udden på vårt förhållande...

    Men vi är båda glada och går vidare.. jag har to.m varit på min första dejt.. haha.. Sååå spännande! Även om det är lite jobbigt men nytt folk i mitt tillstånd.. men det är kul.
    Jag och Stefan har to.m suttit och pratat om min dejt på ett helt naturligt sett som att vi aldrig ens varit tsm han och jag.. haha.. Det känns underbart att vi kan ta det så bra.. Även om alla i omgivningen inte gör de :-P

  • MaddeK81
    tussan06 skrev 2007-12-19 11:33:14 följande:
    Sitter här med våran lilla Olivia nu och mår faktiskt väldigt bra. Har ju varit orolig att jag ska få värsta skovet nu när hon väl kommit. Eftersom graviditeten var så himla bra. Och läkaren jag pratade med sa att många blir bättre under en grav för att sedan få ett skov. Nu har det iofs bara gått 4½ dag sedan hon föddes men jag mår bara bra. Fortfarande lite orolig att det ska komma ett skov snart..orkar nog inte med det, är nog "jobbigt" som det är just nu med lite sömn och ömma bröst. Jag har ju varit helt utan medicin sedan 2 år tillbaka, får se om det straffar sig nu med ett dunder skov eller om jag har tur.
    Håller tummarna att du klara dig ifrån ett skov! Alla får det ju inte.
  • MaddeK81
    Lone Star State skrev 2007-12-19 11:48:26 följande:
    hej tjejer... oj vad mycket nya "ansikten" jag har inte hängt med riktigt.. haft fullt upp.Jag och Stefan ska flytta isär.. och det känns skönt.. vi har varit som de bästa vännerna för länge och det funkar inte längre med en kärleksrelation... Jag tror att min sjukdom tagit udden på vårt förhållande... Men vi är båda glada och går vidare.. jag har to.m varit på min första dejt.. haha.. Sååå spännande! Även om det är lite jobbigt men nytt folk i mitt tillstånd.. men det är kul.Jag och Stefan har to.m suttit och pratat om min dejt på ett helt naturligt sett som att vi aldrig ens varit tsm han och jag.. haha.. Det känns underbart att vi kan ta det så bra.. Även om alla i omgivningen inte gör de :-P
    Oj vad härligt för er! Har så svårt att sätta mig in i att det kan gå SÅ smärtfritt när man bryter upp men jag antar att ni är 100% överens om läget båda två... Helt otroligt att du kan dejta redan och allt känns helt ok för er båda två! Grattis får man väl säga även fast det inte hör till vanlighaterna att säga sånt vid en separation!  
  • Billy och Jag

    Haha, nej jag vet.. Men Tack.. Det är lite ovanligt.. men vi är inte så vanliga.. haha. Stefan har tom träffat min dejt och de var inte alls konstigt.. Men å andra sidan så har det väll varti på G ett tag utan att vi märkt det..
    jag tror att nu när jag mår bättre så passade vi båda två på att ta det stora steget.. för innan så klarade jag mig ju inte själv..

    Har det hänt nått nytt här inne? Knappt kikat in på läänge.

    Kram på er!


    MaddeK81 skrev 2007-12-19 12:33:50 följande:
    Oj vad härligt för er! Har så svårt att sätta mig in i att det kan gå SÅ smärtfritt när man bryter upp men jag antar att ni är 100% överens om läget båda två... Helt otroligt att du kan dejta redan och allt känns helt ok för er båda två! Grattis får man väl säga även fast det inte hör till vanlighaterna att säga sånt vid en separation!  
Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!