• LCW

    Tips på ursäkter att inte dricka alkohol

    Finns säkert trådar om detta. Men jag behöver tips på ursäkter för att inte dricka alkohol. Blir irriterad över att folk höjer ögonbrynen när man tackar nej till alkohol. Senast i lördags var vi på födelsedagskalas hos svärmor. Direkt efter vi hade varit där (mitt på dagen), så hade hon ringt till min man och frågat varför jag inte ville dricka vin. Jag var dessutom inte den enda som inte drack alkohol. Det var bara tre som drack av 8 pers. Andra exempel har varit när vi har haft gäster och de har påpekat att min drink ser annorlunda ut än deras.

    Om två veckor kommer ngra goda vänner på besök. Jag vet att de förväntar sig att vi ska festa. Men jag vill inte dricka alkohol eftersom vi håller på att försöka bli gravida.
    Hittills har jag sagt att jag ska övningsköra dagen efter, kännt mig hängig, mer törstig än sugen på alkohol. Hemma har jag fixat alkoholfria drinkar till mig och drinkar med alkohol till gäster samt köpt hem alkoholfri öl.

    Fler tips, snälla. Jag orkar/vill inte förklara för folk som stampar på min integritet.

  • Svar på tråden Tips på ursäkter att inte dricka alkohol
  • Catchie80

    Jag sa (när jag var gravid och ingen visste om det ännu) att jag kunde ha kul utan alkohol, så cool är jag. Då brukade det bli ett litet fniss istället för "VAAA???"

    Annars sa jag bara att "ja du vet jag är sådär knäpp i skallen så jag tycker inte att det är gott faktiskt, skitkonstigt eller hur?" Då brukade det bli till svar at "nej det är inte konstigt, det är bra ju"


    LCW skrev 2007-10-15 07:23:17 följande:
    Finns säkert trådar om detta. Men jag behöver tips på ursäkter för att inte dricka alkohol. Blir irriterad över att folk höjer ögonbrynen när man tackar nej till alkohol. Senast i lördags var vi på födelsedagskalas hos svärmor. Direkt efter vi hade varit där (mitt på dagen), så hade hon ringt till min man och frågat varför jag inte ville dricka vin. Jag var dessutom inte den enda som inte drack alkohol. Det var bara tre som drack av 8 pers. Andra exempel har varit när vi har haft gäster och de har påpekat att min drink ser annorlunda ut än deras. Om två veckor kommer ngra goda vänner på besök. Jag vet att de förväntar sig att vi ska festa. Men jag vill inte dricka alkohol eftersom vi håller på att försöka bli gravida. Hittills har jag sagt att jag ska övningsköra dagen efter, kännt mig hängig, mer törstig än sugen på alkohol. Hemma har jag fixat alkoholfria drinkar till mig och drinkar med alkohol till gäster samt köpt hem alkoholfri öl.Fler tips, snälla. Jag orkar/vill inte förklara för folk som stampar på min integritet.
  • Pormoicheia

    Säg att  du blivit nykterist.
    Eller att du nyligen bekantat dej med en nyligen nykter alkoholist (som vill vara anonym inför andra) och låter bli drickat som moraliskt stöd?

    Annars håller jag med Pricken1. Det ska räcka med att säga att man inte är sugen.

    Men vilken ursäkt som funkar bäst beror ju på tidigare alkoholvanor och leverne samt vem den är riktid till.

    Vi var tvugna att berätta om min graviditet tidigt för en vän då han visste att jag inte var den som spottade i glaset (drack aldrig mycket men sa aldrig heller nej till en snaps eller två).


    Apprentice Moraltant
  • BettanB

    Låter bekant. Var kanske den jag knaprade för min tand. Hua! Slog ut varenda bakterie i hela kroppen; god som ond.
    Ingen trodde på mig när jag sa att det var saft i flaskan på festen den helgen och de som trodde mig var övertygade om att jag var med barn. Var ju tvungen att dementera och förklara att jag hade en infektion på grund av en elak tand.


    Jennie med ie skrev 2007-10-21 17:54:16 följande:
    Flagyl är ett antibiotikapreparat (inte penicillin utan annan antibiotikagrupp) som absolut inte ska kombineras med alkohol.
  • Malmö tjej

    Alkohol påverkar ditt barn mycket mer än du tror. Jag har en vännina som jobbar med gravida missbrukare och man får ju höra ett o annat av henne.

  • TheMilky

    Att du helt enkelt inte vill dricka, och att folk som har problem med att acceptera detta svar, enbart kanske skulle ta sig en titt på varför detta irriterar dem så. Eller så kan de dra åt helvete.

  • BettanB

    Va? Vem svarar du till?


    Malmö tjej skrev 2007-10-21 19:30:55 följande:
    Alkohol påverkar ditt barn mycket mer än du tror. Jag har en vännina som jobbar med gravida missbrukare och man får ju höra ett o annat av henne.
  • LCW

    TheMilky-
    Alltså det är ju det som är grejen, jag önskar verkligen att jag var så tuff och kaxig att man bad folk fara och flyga när de frågar saker som man tycker är för privat. Men man är en riktig mes och alldeles för konflikträdd för att käfta emot, tyvärr. Därför är det så mkt enklare att hitta på små vita lögner. Problemet är att man måste hitta på en rad olika små vita lögner ifall det skulle dyka upp ngra följdfrågor.

  • TheMilky
    LCW skrev 2007-10-22 07:10:18 följande:
    TheMilky-Alltså det är ju det som är grejen, jag önskar verkligen att jag var så tuff och kaxig att man bad folk fara och flyga när de frågar saker som man tycker är för privat. Men man är en riktig mes och alldeles för konflikträdd för att käfta emot, tyvärr. Därför är det så mkt enklare att hitta på små vita lögner. Problemet är att man måste hitta på en rad olika små vita lögner ifall det skulle dyka upp ngra följdfrågor.
    Hmm... jobbigt. Men då skulle jag nog köra på penecillin för typ UVI. Och den kan ju komma tillbaka hur många gånger som helst
  • TheMilky

    Jennie med ie skrev 2007-10-22 09:34:45 följande:


    Och penicillin och alkohol går som sagt bra ihop Tyvärr...
    Och då måste man alltså dricka enligt folk? Herregud.
Svar på tråden Tips på ursäkter att inte dricka alkohol