• Lindisen81

    Ikea Kök

    Jag vill ha kontakt med er som byggt Ikea kök och ni som funderar på att bygga!
    Vi kan här utbyta tankar, ideér mm kring Ikea köket.

    Jag och sambon planerar att beställa kök från Ikea i slutet av juni. Får man mycket för pengarna? Är det ett bra kök? Bra kvalité?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-04-12 11:34
    Vad roligt att så många delar med sig!

    Direktlänk till ikea; www.ikea.se

    Tips som kommit in; beställ bänkskiva från tex k-rauta eller Bauhaus, samt diskho+bänk+blandare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-04-13 19:39
    OBS!!!
    PÅMINN MIG INNAN TRÅDEN GÅR UT ATT SKAPA EN NY!!!
    SKULLE JAG GLÖMMA ELLER EJ ÄR INLOGGAD PÅ LÄNGE HOPPAS JAG NÅGON VILL TA PÅ SIG ATT FORTSÄTTA SÅ ATT INTE TRÅDEN DÖR UT!

  • Svar på tråden Ikea Kök
  • Lindisen81

    vi kommer sätta små täckbitar över kyl + frys för att täcka upp. kan man längta mer efter ett kök än jag gör just nu?!
    jag och sambon har kommit överens om att behålla den blandare vi har idag, köpa ho+bänkskiva +diskbänk från Bauhaus.
    vill ha en ekskiva, men vad finns för nackdelar?! bör man välja något annat? vill inte ha för mörk skiva... är laminatskivor att rekommendera? de är ju betydligt billigare...

  • Tussan05
    Sadie skrev 2008-04-13 09:17:55 följande:
    Vadå, högskåp på samma vägg som fönstret? Det går inte, fläkthålet sitter på den väggen som i så fall blir på högskåpets vänstra sida. Spisen har 10 cm tomrum på varje sida om sig, det blir så i verkligheten också. Tycker det känns konstigt/trångt att inte ha den i mitten. Men ja, vad ska man ha som är 10 cm brett..?
    Nej det var jag som tänkte kansigt... Såg inte fönstret. Men det är ju lätt att fixa med passbitar som sagt.
  • zandrisen
    Sadie skrev 2008-04-12 20:12:40 följande:
    Tråkigt att höra att det blev så. IKEA är ju så ibland. Men ni har ALLTID rätt att få ersättning för att ni fått köra till och från varuhuset! Så begär att få det. Ska kolla i ditt galleri nu!
    NEJ, så är det inte. Har begärt, men inte fått någon som helst ersättning. Ikea har som policy att det är VÅRT ansvar som köpare att dubbelkolla beställningen så att det är korrekt, och vår betalning är lika med vårt godkännande. Om man får något helt annat än det som står i den betalda beställningen så kan man tillochmed få det hemskickat gratis, men inte om det som i vårt fall varit en sak som helt fattats i beställningen, eller som det är fel mått på. Att vi sedan påvisat att det skiljer sig i beställningen (som säljaren på Ikea satte ihop åt oss) från den ritning vi själva gjort i homeplannern, spelar ingen roll. 

    Synd som sagt, men det är ju bara att hoppas att säljaren skärper till sig. Alla kan ju ha en dålig dag på jobbet, och är inget vi klandrar Ikea som koncept för.
  • miss sofi

    Sadie: ah sorry! Men Carola1977 hittade den! Visst är den fin??! :)
    Nu har mannen börjat riva i ena rummet! (vi ska slå ihop två rum till nya köket) Bestämde oss hipp som happ för att tömma det och börja kolla lite. Alltid spännande med gamla hus.. vad döljer sig under väggar och golv??!

  • S0lstråle

    Om en månad drar köksrenoveringen igång!! Och nu är vi klara med i stort sett all planering. Luckor och stommar från ikea. Alla vitvaror från Siemens, förutom diskmaskinen som är integrerad så det blir lättast med ikeas. Men någon som har erfarenheter av just ikeas diskmaskiner. Är de bra? Bänkskiva från LG-coll. Vad som återstår egentligen ho och blandare. Någon med tips på var man hittar kvalitetshoar?

  • Dundermamman
    S0lstråle skrev 2008-04-13 18:45:31 följande:
    Om en månad drar köksrenoveringen igång!! Och nu är vi klara med i stort sett all planering. Luckor och stommar från ikea. Alla vitvaror från Siemens, förutom diskmaskinen som är integrerad så det blir lättast med ikeas. Men någon som har erfarenheter av just ikeas diskmaskiner. Är de bra? Bänkskiva från LG-coll. Vad som återstår egentligen ho och blandare. Någon med tips på var man hittar kvalitetshoar?
    Ingen erfarenhet själv av deras diskmaskiner, vet bara andra som varit missnöjda med ljudnivån!
    Själva köpte vi Cylindas helintegrerade diskmaskin och satte en Ikea-lucka på! Lätt som en plätt
  • LinaT

    Jag ansluter också till detta OERHÖRT intressanta ämne: kök från Ikea...!
    Har någon erfarenhet av vita porslinshoar? Jag undrar om det lätt missfärgas av t.ex. tepåsar, matrester etc? Blir de snabbt repiga; då kanske de missfärgas ännu lättare?

  • Lindisen81
    LinaT skrev 2008-04-13 19:34:28 följande:
    Jag ansluter också till detta OERHÖRT intressanta ämne: kök från Ikea...!Har någon erfarenhet av vita porslinshoar? Jag undrar om det lätt missfärgas av t.ex. tepåsar, matrester etc? Blir de snabbt repiga; då kanske de missfärgas ännu lättare?
    jag tror zandrisen har porslinsho... eller minns jag fel nu...?
  • mytol
    Lindisen81 skrev 2008-04-13 07:36:57 följande:
    va fint!!! men hur är det med rund ho? är det "jobbigt" har fått för mig det.....
    Jag trodde oxå det i början men det har gått bra. Det som har varit lite men ytterst lite krångligt att diska är plåtar till ugnen men vinklar man dom rätt så går de bra. Har fått in snitsen på det nu .

    Det funkar för mig som annars bara ställer saker i hon och skjuter upp det till senare, nu måste det diskas direkt eftersom det inte får plats så mkt med saker.
Svar på tråden Ikea Kök