Inlägg från: Amelié77 |Visa alla inlägg
  • Amelié77

    Vasa - Kristinestad 9

    Ja, vi var väldigt förvånade då telefonen ringde konstant igår från kl 8 på morgonen till 21 på kvällen. Vi trodde inte vi skulle få ett enda svar. Många sa att de inte hade tänkt sälja, men när de såg annonsen så tänkte de att de skulle ringa.

  • Amelié77
    annamanna skrev 2008-06-18 12:03:41 följande:
    MissGoldie: såg just att din man var på tidningen idag
    Öh, var då? Det har jag inte sett.
    Han har däremot varit på en tidningsintervju idag, men den kan omöjligt vara med i dagens tidning
  • Amelié77
    annamanna skrev 2008-06-18 12:35:46 följande:
    MissG,På vbl! på nätet asså!
    Ahaaa! Värst vad de var snabba att lägga ut det!
  • Amelié77

    Annamanna - jo, kl 10 imorse hade de "presskonferens" för nejdens samlade presskår. Så det var verkligen snabbt jobbat av VBL. Jag är nästan aldig in och läser VBL:s nättidning, fast jag jobbar där...skäms! Därför fattade jag inte var du hade sett honom i dagens tidning.

  • Amelié77

    Solkräm lär man väl inte behöva den här midsommaren...om man ska tro prognoserna i alla fall. Vad ska man ha för salva mot insektbett då?

    Igår var vi och tittade på en tomt i Jungsund. Den var jättefin, stooor och billig. Vi blev jätteförtjusta! Men på kvällen började vi fundera att det nog låg ganska långt "bakom takana". Det fanns visserligen några hus utspridda där omkring, men det verkar väldigt långt till allt. Tänker på hur det ska bli sen då Agnes blir större och ska leka med kompisar eller fara på andra aktiviteter. Är det nån av er som bor eller har bott i Jungsund (norra)? Är det för långt från allt? Det är visserligen bara ca 13 km in till stan, men det var lite ödsligt där runt tomten. Det är ju nog i och för sig det vi sökt, menm jag började fundera på om Agnes kommer att bli ensam där om det inte finns några andra barn nära.

  • Amelié77

    Pyzzlan - precis så där funderar jag också. Det är sååå svårt! Men planeområde vill jag INTE bo på, det är jag helt säker på. Däremot liiite mer centralt än den där tomten vi tittade på. Damen som sålde tomten sa visserligen att de plogar vägen på vintrarna

  • Amelié77

    Oj, vad ni hunnit skriva mycket på en kort stund. Intressant att läsa alla funderingar ang. landet och stan. Jag är själv uppväxt i en liten by i Korsnäs kommun, men det lockar inte att flytta tillbaka dit. Det är allt för långt från våra jobb i stan. Jag kan nog hålla med om att det skulle kännas bättre om man känner nån i den by man flyttar till, men i dagens läge flyttar folk så mycket och det flyttar helt okända människor in i vilken by som helst så jag tror nog jag ska klara av att skaffa mig nya bekantskaper vart än vi flyttar. Förutsatt att det finns nå folk i passlig ålder med barn i samma ålder som Agnes...

    Det ringde faktiskt nån från Maxmo och erbjöd en tomt men den far vi nog inte ens och tittar på. Det är för långt bort åt andra hållet. Mina föräldrar bor ju kvar i Korsnäs och jag vill inte flytta så långt bort på andra sidan Vasa. Det skulle ju blir minst 1,5 h bilfärd hem till dem då och det vill jag undvika. Det bästa läget skulle väl vara Vikby/Tölby men jag har aldrig riktigt tyckt om det området. Fast jag har i och för sig inte kört på alla småvägar som finns där heller. Ska och titta på en tomt där också nån dag.

  • Amelié77

    Grattis Anton och Markettan! Jo, jag såg nog Anton på VBL, va söt han är!

    Hoppas alla som farit ut på sjöss inte hamnat i nån storm igår. Jag är glad att vi har bilväg till vår villa, annars hade vi nog inte farit nå som det blåste igår. Vi hade i alla fall tur, det regnade inte alls och på eftermiddagen kom solen fram. Men det blåste jättehårt så vi var ändå mest inomhus. Agnes sov i alla fall 3 h i vagnen, nytt rekord för henne! Men igår kväll somnade hon en timme senare än vanligt och vaknade nästan en hel timme TIDIGARE än vanligt. SUCK! Det går ju inte riktigt ihop...men jag har hört många andra barn som vaknar tidigare om de får vara uppe längre på kvällen. Konstigt tycker jag...

    Idag ska vi till svärförärldrarna och grilla. MUMS!

    Hmm, jag minns inte hur det var med DDS och Ciplaton... Men de verkar ju inte på samma sätt så egentligen borde man kunna använda båda samtidigt.

  • Amelié77

    Tandrollet - Vi blandade nog ut DDS-pulvret i pyttelite vatten och gav med spruta. Testade en gång att blanda i mjölken men det klimpade sig och lämnade mest i flaskan. Det är nog svårt att få det att lösa sig i vatten också.

  • Amelié77

    Vi gav maltextrakt åt Agnes. Klottigt och bökigt och geggigt, men det funkade nog.
    Vasa barnbutik har öppnat en till butik i Minimani. Det var urdåligt utbud där, fanns nästan ingenting. Jag kommer nog i fortsättningen att fara till den butiken som finns i stan.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9