Inlägg från: Amelié77 |Visa alla inlägg
  • Amelié77

    Vasa - Kristinestad 9

    Pyzzlan - så där gör Agnes också med skeden. Just innan hon ska stoppa in den i munnen hamnar den fel väg och så är all mat på haklappen istället. Nåja, de lär väl sig småningom.

  • Amelié77

    Jag gissade nästan att ni trodde att det var nåt ätbart Min en kompis fick en blöjtårta, men den var nog inte alls så fin som på den där hemsidan. Men det är ju verkligen en kul grej - och användbar! Du måste visa upp resultatet sen Merix!

  • Amelié77

    Här tänker vi nog inte sluta med nån tutt före Agnes är så stor at hon fattar att vi gett den till t.ex. tomten. Att ta bort tutten nu skulle ju vara tortyr både för henne och oss. No way! Int tror jag att det är nån fara fast de har tutten tills de är 3 år eller nåt sånt!

    Millami - hadd Anton växt nå mycket då?

  • Amelié77

    Millami - inte är väl -5% och -7% så mycket att oroa sig för? Fattar inte varför de ska tjata så om det!!! Åt oss har de i alla fall aldrig klagat fast Agnes legat på +20% på vikten och +2 kurvan på längden. Det verkar inte som om de oroar sig över stora barn, bara små. Jag tror nog att både storväxta och småväxta barn är helt normala - vi vuxna se ju inte heller likadana ut så varför skulle små barn göra det?

  • Amelié77

    Nu måste jag fråga alla er som bor i egnahemshus: Vad är bäst - 1-plan eller 1,5 planshus? Jag tycker att 1,5-planshusen är mycket finare från utsidan, men jag tror jag vill ha ett 1-planshus. Man ska ju inte bo på utsidan, utan på insidan Jag tycker att men får hela familjen mer samlad i ett 1-planshus. I ett 1,5-planshus är ju sovrummen på övre våningen - men hur gör man då med barnens leksaker? Kan inte tänka mig att de vill leka på övervåningen om mamma och pappa är nere i köket eller vardagsrummet. Så då borde man alltså ha ett lekrum i nedre våningen... Dessutom tror jag det blir en massa spring i trappan (man glömmer saker på den ena eller andra våningen och måste springa upp och ner 1000 ggr per dag).

    Men jag vill jättegärna höra era erfarenheter och åsikter om allt detta. Alla som jag pratat med som har 1-plans hus är jättenöjda, medan flera av dem som har 1,5 plan önskar att de hade byggt 1 plan istället. Det enda som är negativt med 1-plans hus (som jag kommit på i alla fall) är att det knappast finns några modeller där man kan ha två matbord. Dvs. ett mindre i köket och ett stort matsalsbord. Men jag får väl leva med att bara ha ett bord då

  • Amelié77

    Tack för alla tips och synpunkter ang. hus!!! Det är såå bra att höra vad man ska tänka på från andra som redan har hus.

    estevezz - vad har ni för husmodell då ni har både köks- och matsalsbord?

    Lindilididda - det är bara så himla svårt att hitta nån 1-plansmodell som har utrymme för 2 matbord. Jag har dessutom ganska specifika krav på de andra rummen jag ska ha i mitt hus, så därför blir det lite trixigt. Men det SKA nog gå En sak som jag alltid velat i ha om jag nån gång bygger ett hus är ett "walk-in closet". Det ska vara i anslutning till vårt sovrum och vara nästan lika stort som ett vanligt rum. Så det ska vara ganska många rum (3 sovrum, 1 scrap/datarum och en walk-in closet). Därför blir det lite svårt att få det på ett plan.

    Jo, man måste ju se hur tomten ser ut också. Just nu har vi en TOPPENTOMT på G, men jag vågar inte skriva nåt mer om var den är. Det är inte alls säkert att det blir nåt med den, det finns ganska mycket som kan gå fel. Men OM vi skulle få den så är den jättehög och sluttar neråt, så nu har vi eventuellt börjat fundera på ett sluttningshus. Men egentligen vill jag nog bara ha ett 1-planshus. Tomten är jättestor så det gör inget fast det skulle breda ut sig.

    Pyzzlan - jag tror vi får göra en utflykt till tomten så får din man titta på den och föreslå vad för slags hus som skulle passa där. Han lät ju vara jätteduktig på det

    Nu till nåt annat. Agnes fick sin FÖRSTA ordentliga bula i huvudet igår då vi var hos fammo och faffa. Hon föll rakt in i en dörrkarm. Det blev ett blått streck och en bula inom 20 sekunder. Jag blev helt förkräckt då jag såg hur snabbt det svällde och blev blått. Är det normalt att det gör så? Agnes har nästan aldrig fallit och slagit sig så vi har varit förskonade från såna här större bulor ända tills nu. I natt grät hon var 5:e minut i 1,5 h. Hon hade säkert ont fast vi gav Pamol innan hon gick och sov.

  • Amelié77

    Markettan - det där var ett bra tips! Jag har sett att det finns torutrymme inritat på några husmodeller, men de är nog få. Det ska jag genast skriva upp på min "vill ha-lista". Undras hur mycket jag får radera från den sen när budgeten börjar komma emot...

    ms17 - just sådär skulle vi vilja göra också. Plocka lite härifrån och därifrån. Men en del husföretag verkar inte alls vara flexibla, men man måste väl anlita ett som kan göra lite ändringar. Vem byggde ert hus? Jag har hört att Vallvik träelement är superbra på att göra utgående från kundens önskemål. Är det nån av er som anlitat dem? Har dessutom hört att de är billiga...men jag vet inte om det gäller fortfarande.

    Lilja - jag skulle vilja se ert klädvårdsrum Kan du inte lägga in en bild på det?

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9