Inlägg från: Amelié77 |Visa alla inlägg
  • Amelié77

    Vasa - Kristinestad 9

    iolanthe - vad bra att penicillinkuren hjälpte mot hostan! Undrar om jag ska kräva nåt sånt åt Agnes också? Hon har ju hostat i 2 månader nu, men det är ju nog bättre än vad det var i början.

    Den här veckan är min mans syster med man hemma på besök från Sverige. Så det blir väl fullt program hela veckan gissar jag. Men idag ska vi på mamma-barn träff, det vill jag inte missa!

  • Amelié77

    Iolanthe - det där med minst 20 % i skatt stämmer inte. Man kan söka om ett skattekort för sociala förmåner och då får man lägre procent. Jag har 14 % tror jag. Fast det är inget dom upplyser folk om, just typiskt Kela!

  • Amelié77

    Jo, Kela är nog fräcka!!! Jag gillar dem INTE!

    Idag var vi till rådgivningen och vägde och mätte Agnes bara för att jag var så nyfiken. Hon är 1 år och 3,5 mån nu. Vikt 13550 g (exakt samma som på 1- årskontrollen). Längd 84 cm, hon hade växt 5 cm på längden sen förra mätningen.

  • Amelié77

    Lolanna - får jag fråga varför ni bytte till vanlig säng nu? Jag har hört många som byter ganska tidigt, redan efter 1 år nån gång. Här skulle det definitivt inte funka, hon skulle göra likadant som Lucas. Så vi kommer nog att ha spjälsängen så länge hon ryms i den. Än så länge tycker jag inte alls den är för liten, så jag hoppas vi kan ha den många månader ännu. Jag har tyvärr inga tips för hur ni ska få honom att hållas i sängen. Har bara sett på Supernanny att hon lyfter barnet tillbaka i sängen utan att säga nåt, eller eventuellt säga: Nu är det natt, nu ska du sova. I de programmmen brukar det ta upp till en timme de första nätterna innan barnen slutar springa, men redan efter nån natt har de fattat galoppen och kommer bara upp 2-3 ggr. Ni har ju säkert testat det, så några andra tips har jag inte.

  • Amelié77

    Pyzzlan - kanske han kan äta lite mindre till frukost istället. Bara lite smörgås eller yoghurt eller välling eller nåt...

  • Amelié77

    Paris - vilken ljuvlig videosnutt. Jag börjar nästan aldrig gråta för nåt, men det där var bara såå sött så det blev nog lite blött i ögonen.

  • Amelié77

    Usch, vad jobbigt många av er har med nattningen. Här går det jättebra, så jag borde väl inte skriva nåt. För plötsligt vänder det och man får äta upp sina ord Men vi sätter henne i spjälsängen vid 20.30 efter en viss puss- och kramrutin. Hon pekar på sängen och vill dit. Sen tar hon en tutt i munnen och en i varje hand och sen går vi ut och stänger dörren. 9 av 10 kvällar hör vi inte ett enda knyst och hon sover på 5 minuter. Men nån kväll nu och då börjar hon stiga upp och stå och kastar tuttar och lever rövare. Men då låter jag henne göra det en stund, sen lägger jag ner henne igen och då är hon oftast nöjd och somnar. Så jag hoppas VERKLIGEN det fortsätter vara så här enkelt även framöver!!!

  • Amelié77

    mariem - tack! Jo, jag håller med - vi har nog haft vår beskärda del av nattrubbel vi också. Och ännu vaknar hon nog på natten, 1 eller 2 ggr. Hon kan vara halvvaken och gnälla i över en timme på natten ibland. Som senaste natt te.x. Då blev jag less till slut så då fick hon mjölk fast det egentligen var flera timmar kvar till den vanliga "mjölktiden".

  • Amelié77

    Usch för dåliga bilförare Karatelinda! Fyyy, vad arg jag skulle ha blivit! Kanske ni ska på samma bröllop som en av våra grannar. De ska också på bröllop till Närpes idag, så det kan bra hända att det är samma bröllop.

    Pyzzlan - jo, jag hörde om den där branden. Det stod på VBL:s nätsida också. Hemskt!

  • Amelié77

    Ja, den där recepttråden blev det inte mycket av. Själv har jag inte haft tid att sitta så mycket vid datorn på sistone, så jag har helt enkelt inte hunnit lägga in nåt recept. Men vi skulle ju nog alla kunna lägga in vårt favoritrecept så skulle vi ju ha en ganska bra samling.

    Jag tycker jag har hört och läst mest negativt om den där Mamma Mia filmen. Och det jag sett på TV verkar mest se ut som en fars, och såna gillar jag inte. Men du tyckte alltså den var bra, mariem? Kanske man borde fara och se den ändå, jag gillar också Abbas musik.

  • Amelié77

    Imorse var jag och en kompis till Tropiclandia. Det kostar 20 euro för en vuxen att gå in där - HUTLÖST tycker jag! Som tur var hade jag fribiljetter från jobbet, men jag hamnade ändå att betala 8 euro i mellanskillnad eftersom de har den där utomhusvattenpraken öppen nu. Spelade tydligen ingen roll att vi överhuvudtaget inte gick ut med våra 1-åringar i det kalla och regniga vädret - betala skulle man ändå

  • Amelié77

    Vad bra att ni fick vagnen såld Pyzzlan! Du har nog tjänat storkovan på loppiset gissar jag Visst kommer ni till oss på lördag som planerat?

  • Amelié77

    Usch då annamanna! Hur gick det med William inatt? Hoppas han är bra nu!
    Agnes hostar fortfarande - det är över 2 månader sen det började nu. Vi har inte gett hostmedicin på länge nu, hon hostar bara på morgonen vid 6-tiden. Ibland i vagnen då hon sover. Aldrig när hon är vaken. Tänkte jag skulle ge hostmedicin på morgonen och kvällen i 5 dagar nu och se om det hjälper nå. Annars får vi nog fara till läkare igen. Är det annars nån annan som har barn med läkarskräck? Agnes blir HELT hysterisk så fort vi går in i ett läkarrum och stänger dörren. Hon behöver inte ens se läkaren, det räcker med att hon ser skrivbordet och datorn och hör dörren stängas så vet hon vad det är frågan om. Förra veckan var vi till rådgivningstanten och då trodde hon det var läkarbesök igen så hon blev helt i panik stackarn. Kanske inte så konstigt med tanke på hur många läkare hon varit till under sitt första åt. Och de flesta läkare är ju faktiskt dumma, endera pickar de henne eller så kollar de öronen och vi måste hålla fast henne hårt Jobbigt är det i alla fall...nästan så man drar sig för att fara till läkare med henne nu.

  • Amelié77

    Nej, det har inte varit nån parkträff på flera veckor. Kanske vi återupptar det först i höst, alla verkar ha ganska fullt upp nu då det är sommar och semester.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9