• annamanna

    Vasa - Kristinestad 9

    får föresten lov att börja städa huset snart, så det är färdigt tills dopet... Har ju bara tid till lite städas/dag, så det lär ta sin lilla tid.. Testade att ha Vincent i bärsele idag, så jag skulle få nåt gjort, gick rätt bra för honom, men inte var det lättare att göra nåt för det när benen dinglar ner...

  • annamanna

    Jag är hemma från Smedsby och har nog lite svårt att kalla det till "lande".. Det är ju en förort till Vasa nu för tiden
    Men på MIN tid var det lugnt och fint område, inte alls som nu. Och runt min hemgård fanns det vi, farmor och farfar, mina kusiner och nån granne till..men inte alls på 1 meters avstånd så att man kan samläsa Vasabladet... Nu är det byggt massor med nya hus runtomkring, fartdårar och nedskräpning. Och alla våra bär-och svampställen är förstörda..

    Sedan detdär med att flytta. Jag har bott på Brändö (uscha), Molpe..(sådär), Malax (helt ok) och nu i Lappfjärd. Det sistnämnda är helt klart det bästa alternativet! Eget hus, egen tomt, bra grannar med barn i samma åldrar. Nära till Kstad centrum och till Lappfjärd centrum. Och dessutom byggs ett ABC här en halv km ifrån oss, dock så att det inte stör oss!

  • annamanna

    Trevlig midsommar på er allihopa!

    VAr just å handlade lite som vi glömde i onsdags, men huvva då... nerverna ska nog vara i skick sånahär dagar

  • annamanna

    sååå, nu får det vara färdigätit för denna helg vågar inte ställa mig på vågen mera...
    Har grillat och ätit gott, varit ute å kört till Kaskö, ätit glass på hemvägen och nyss fixade jag bacon-fetaostbullar

  • annamanna

    tandtrollet: har Noah redan fått hård mage? Oj stackaren! Här har Vincent bara det lösa senapsfärgade ännu. Fast kanske det har med att göra att jag ammar,eller..? Inte vet jag
    Minns ju faktiskt inte hur länge det är det senapsfärgade som gäller

  • annamanna

    Anna kaffekanna: orkade nog läsa, det är ju intressant eftersom vi oxå ska börja avvänja william med blöja nu i sommar. Har inte orkat ta tag i det ännu eftersom vi har Vincent oxå, men bara det blir lite bättre väder så man kan vara ute mera utan byxor
    En sak har jag lite funderat på bara, han vägrar sitta på pottan, men använder gärna wc, och är petnoga med allt runt omkring wc-uträttas.. Hoppas det går bra att vara utan blöja ute!

    Karina: spännande med 2-årskontroll! Vi fick ju vår först i augusti iom att han ska till tandsköterskan oxå, jag hade gärna velat veta redan hur mycket han väger å hur lång han är Men Anton verkar vara i samma storleksklass som william.. lille vincent kommer nog att växa om storebror en dag Han växer så det knakar ju!

  • annamanna

    har nån föresten bra tips mot 2-årstrots? Håller på att bli galen emellanåt här, det är bara ett enda skrikas, slåss och sparkar..om han int får som han vill! Försöker aktivera honom med allt möjligt men inget duger.. Sedan då pappa kommer hem så blir han som världens snällaste pojke.. även hos mommo och moffa uppför han sig helt annorlunda..

  • annamanna

    karina: jo, jag vet att william behöver sina kompisar oxå, men vi har helt enkelt inte råd att betala dagvårdsavgift nu just, så han är hemma med mig.. Eller jag antar att han behöver sina kompisar.. Men ikväll ska vi bort å leka lite. Hoppas han får sitt behov lite mättat då paret vi ska till har en 2,5-åring och en 1,5-åring, så det ska bli skoj Och som mamma så är det kul att komma sig ut ibland oxå!
    Har kommit överens med en av grannfruarna (låter gammalt, men hon e bara 29 oxå ) att hon å jag ska gå ut å äta en fredag eller lördagkväll så även vi får äta varm mat och dricka varmt kaffe Dom har en pojke på 8,5 månader.
    Hoppas Anton får ett riktit trevlig kalas ikväll!

  • annamanna

    hahaha, joh att ha tråkigt är riktit bra oxå! Fast det är då som illviljan lägger in... Men ibland så går det fort över, men nu har vi haft en par dagar då han ska väcka vincent så fort han sover, kniper honom, tar tutten av honom, skakar vagnen..jaaa, allt för att bråka!
    Igår fick jag så i nerverna då gubben var borta på kvällen, så vi for till Närpes till HH och Lidl Inte det lättaste det heller, men då är han nöjd iaf! Fast det sluta ju med att pengbörsen blev betydligt lättare... Hitta massa kläder åt båda pojkarna på rea!

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9