Inlägg från: Karina 80 |Visa alla inlägg
  • Karina 80

    Vasa - Kristinestad 9

    Hej på er!

    Har inte hunnit skriva här idag, fast jag haft min lediga dag!! För den blev allt annat än jag väntat mej...På förmiddagen var vi några ärenden till centrum med bil och sedan började vi plantera sommarblommor och grönsaksland med hjälp av mommo. Sedan mitt i maten ringer föreståndaren och frågar om jag kan fara och skriva arbetsavtal till Smedsby kl.15!!! Jag fattade noll och Anton började gråta och ville ha telefonen för han trodde det var pappa (han är borta hela veckan, så vi har pratat mycket i tele). Jag var tvungen att gå och stänga in mej i bastun och be henne börja om från början...jag har alltså fått jobbet!!! Jiiihaaa!! Är super glad!! Jag firade med att fara in till sko Extra och köpa ett par sommarskor åt mej själv och ett par sandaler åt Anton!

    Ikväll har Antons fammo varit på besök. Så dagen har bara rusat iväg! Men snart är det fredag och då kommer pappa hem! Då ska vi ut från jobbet här i Vörå och äta samt säga tack och adjö till hon som går i pension.

    Nu ska jag börja gå i säng också. Fast jag känner mej inte så trött, lever i nåt slags lyckorus ännu. Har en kall cider i kylen som skulle sitta perfekt,men då måste jag bara upp och pissa inatt! Tror jag spar den till helgen så får jag fira med Timo.

  • Karina 80

    Tack för alla gratulationer!!
    MissG: Alltså detta var en helt annan tjänst i Korsholm (Kvevlax). Den jag sökte i Vörå fick jag ju inte...Men jag har trivts mycket bättre i K.lax., så det ska bli sååå roligt!!

    Härligt väder idag. Anton och jag lämnade ute 1h efter att jag hämtat honom idag. Fixade lite på gården osv. Tänkte vi skulle ta en cykeltur mot kvällen. Måste ju nog börja träna nu, Botniacyklingen är ju i slutet av juli!! Nån annan här som ska vara med??

    Ha det bra!

  • Karina 80

    Anton och jag var ut och cyklade ikväll. Så härligt!! Var en sväng till syrrans och kollade när de håller på och planterar i trädgården. Hualigen vilket jobb, tur att man köpte hus med färdig planterad tomt!!

    Jesses vad insatta i solkrämer ni är!! Jag funderar inte så mycket på sånt, tar bara en med hög faktor. Annars försöker jag att ha tunna kläder på honom och hatt osv. och inte vara i direkt sol nån längre tid. Jag har ändå ingen ork att ligga och steka mej mera, så vi rör på oss hela tiden.

    aina xenia: Jag börjar 1.8 på nya jobbet. Ska ha semester nu i juli!!!

  • Karina 80

    Hej på er!

    Tack igen till alla gratulationer!! GRATTIS lilja till jobbet!! Jag vet hur skönt det är när man får såna besked!!

    Hann inte vara inne nå igår. Vi fick ju hem pappa och Anton var sååå glad. På kvällen var vi till Solf gästgiveri på Vikingamiddag och firade hon som går i pension!! Riktigt rolig kväll...men aningen trött idag!!

    Igår började vi på med terassen på framsidan. Den blir inte så stor och invecklad som den andra. Men det är kvällssol där, så vi vill ju nog kunna sitta där och mysa lite också.

    Paris: Grattis till din examen, såg ditt namn i VBL!!

    Annars, är det nån här som har nån tvillingvagn till salu eller känner nån som vill sälja??!! Nej, nej, det är inte jag som ska ha den!! En kompis blir mamma i augusti och då är hennes första barn bara 1år å 10mån. så hon är på jakt efter en tvillingvagn.

    Nu ska jag gå ut och sola lite innan Anton vaknar och vi måste fara och handla nå mat och fortsätta bygget!

    Ha en skön lördag!

  • Karina 80

    Millami: Bra fråga...sitter just och funderar samma sak...Då är Anton lite förkyld också, så jag vill ju inte att han ska ha för kallt men inte heller för varmt. Men det är verkligen svalt ute idag!!

  • Karina 80

    Go´morgon tjejer!

    Ja-ha, ännu en ledig dag! Usch vad man blir slö och lat av att vara ledig så många dagar. Fast det är vel bara att njuta antar jag. Lite tråkigt väder...borde göra som Lyckan och börja städa här inne...men jag har ju suttit och scrappat istället! Måste verkligen få städat upp här till midsommar och Antons 2års kalas!! Här har bara slarvstädats en längre tid nu när vi hållit på med en massa ute på gården.

    ZZ: Jag förstår hur du känner dej. Min syster har samma problem med hennes flickas kompisar. Visst jobbar du inom dagvården själv?? Så du har säkert sett den rådande trenden = barnen bestämmer där hemma och föräldrarna orkar inte med barnen!! Men vad kan man, annat än försöka lyckas med sina egna barn. För inte hjälper det att man på dagis försöker om de får göra hur de vill hemma!!

    Nä, nu ska jag gå och ta en dusch så jag vaknar upp. Vi har haft lite sovmorgon nu när Anton är så trött av sin förkylning. Det tackar ju inte mamma nej till när jag är ledig!!

    Ha en bra dag!

  • Karina 80

    Hej på er!

    Oj, vad ni skrivit mycket...få se om jag minns allt jag hade tänkt kommentera nu..

    Millami: Låter som om du inte alls mår bra...kan gissa mej till vad det är...så jag håller tummarna för dej att allt går bra! *kram*

    Äiti80: Du är strong som orkar med din mans jobb!! *lyfter på hatten* Men jag kan tänka mej att hans lön är ganska saftig också!? Får han vara längre ledig då sedan efter de 6v. ute på sjön?

    Sedan har ni diskuterat huslån ser jag...Blää, det vill man inte ens tänka på!! Får vel dras med det så länge man lever...Men jag är glad åt att vi köpte ett hus och renoverade och inte byggde nytt. Ett sånt lån skulle jag inte ha lust att dra på mej med våra "medelklass-inkomster"!! Men är det nån som vet om man t.ex. nu skulle köpa en bil...kan man då lägga in det i samma lån som huslånet?? Är det inte olika räntor på dem?? Vi valde att ta ett "extra-lån" när vi köpte huset, men det renoverade vi för istället för att köpa en bil. Men nu när jag fått fast jobb skulle vi vara sugna på att köpa en ny bil!

    Nä, nu måste jag gå och laga nå mat! Ha det bra!

  • Karina 80

    Såg att du MissG funderat över TV-tittande...Alltid en laddad fråga och intressant att höra hur andra tänker. Jag som pedagog har ju haft mina principer, men frångått dem ganska hastigt!! Vi har inte köpt en enda dvd eller videofilm åt Anton, men har har fått flera av sin moster som hennes barn haft. Så han var nog lite över 1år när han började kolla och även satt en stund och kollade Bolibompa. Nu går det i vågor, ibland ser han mera, ibland mindre. Varje helg morgon tittar han på Barnkanalen/Bolibompa och kan bra sitta 1h. Men det jag tycker är viktigt är att man som vuxen sitter med och inte har TV´n som nån barnvakt. Vi brukar sitta och diskutera vad som hendär osv. Nu är han inne i en period när han frågar:"Vem ende?" (=vem är det där) och då kan jag svara honom osv. För ibland kommer det kanske saker som inte är passande att se på. Men t.ex. Teletubbies har vi en video om och han älskar dem. Fast jag tycker inte om när de pratar "babyspråk". Men tror inte det spelar nån roll för barnen. Däremot är jag mera emot dataspel...blir spännande att se hur mina principer hållär deä sedan när det blir aktuellt.
    Ops, detta belv långt...hoppas nån orkat läsa!?

  • Karina 80

    Go´kväll på er!

    Vi hade tänkt ta det lugnt idag efter jobbet och bara vara. Men Timo had ingen lust, så vi har varit ute och fixat...igen!! Vi har rivit ett tegetstaket som suttit fast i väggen, nu när vi byggt ny terass. Så han var tvungen att riva väggen lite och mura om det. Vill ju inte ha hål i väggen! Anton och jag planterade lite mera blommor och lagade det fint. Sedan slarvstädade vi lite här inne också...ska ändå ha storstädning nästa vecka.
    Ja-a, jag ser att husdiskussionerna fortsätter. Vårt hus är 213kvadrat, men då är garaget med. Bostadsytan är 153kvadrat. Det är byggt -81 med en tillbyggnad -87 och renovering av bastu+badrum 2005. Vi köpte det för 130.00 och det är helt tillräckligt för oss. Trivs jätte bra här och vi fixar upp det lite vartefter som vi vill ha det.

    Millami: Alltså vilken förändring när man kollar före och efter bilderna på lägenheten!! Ni har satsat ganska mycket!? Jätte mysigt tyckte jag!

    Nä, nu ska jag gå och se om Holland-Frankrike matchen börjat!!

  • Karina 80

    Hej på er tjejer!

    Hann inte alls vara in hit igår, vi var ute på gården från morgon till kväll, var bara in och åt. Som tur var hade vi mina föräldrar här som hjälpte oss!! Vi trimmade gräs, klippte gräsmattan, sågade ner två träd och planterade två äppelträd, finslipade terasserna, planterade blommor...ja, en hel del!! Men jag gillar att göra sånt, så det var bara roligt! Men det känns i kroppen idag!!

    Som tur är har det tydligen regnat inatt, så idag får vi ta en ganska lugn dag. Hade tänkt måla terassen på framsidan, men det går ju inte nu.

    Lindi: Kom ihåg att lägga in lite bilder sedan när ni är klara, så vi får se hur fint det blev! Krya på er!

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9