• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • iolanthe

    karatelinda,

    Jag förstår dig precis, jag skulle absolut inte gilla det. Nog för att jag själv är uppvuxen med att det finns kex och vill man ha så tar man. Men jag vill lära ida att man äter när maten står på bordet och inte springer och äter i tid och otid. Dels därför att det är bäst för tänderna, men också med tanke på vikten. Jag har själv alltid varit lite rund och har lätt att gå upp i vikt. Dessutom läste jag nyligen att alla fettceller bildas före 5 års ålder, så därför är det extra viktigt att se till att barnen inte blir tjocka redan som små. Och nu menar jag inte babyhullet då.

    Jag vet att ida får glass varje gång hon är vid mommo, men det är ca 1 gång i veckan och alltid efter maten. Så det tycker jag är okej. Men jag skulle absolut inte vilja att hon fick sånt varje dag.

  • iolanthe

    Och så ska jag också tillägga att jag tycker inte det handlar bara om ett kex eller en bulle heller. Utan ida är dessutom så liten i maten, så att om hon får glass eller nåt sånt före maten, så då blir det hennes mat. Då äter hon inget sen. Och nog vet jag det själv också, sötsaker tar bort hungerkänslorna väldigt effektivt. Så jag ser helst att ida äter sånt på kvällen, för då har hon redan ätit dagens huvudmåltider, bara kvällsmålet kvar och då äter hon inte så mycket i vanliga fall heller.

  • mjauen

    Karatelinda:
    Jag kan tänka mig att du blir sur på svärmor. Det är nog ofta så där med äldre folk, typ mommo o fammo. Jag har sagt från början att Albin inte ska ha nåt sött (eller salt) ännu i sommar. Han klarar sig så bra utan. Hittills tror jag de har fattat ganska bra.
    När det gäller dagmammorna så har de ju en viss budget för maten så jag tror inte att de handlar hem o bjuder på nåt extra om det inte är nåt speciellt tillfälle. Inbillar jag mig i alla fall

    En fråga: Hur gör vi med träffen om det är dåligt väder? Finns det nån annanstans man skulle kunna ta den då eller ska vi skjuta på den i så fall? Åtminstone nu i början av veckan ska det väl regna.

  • mjauen

    Tack MissG! Tänkte just leta efter en prognos
    Ska vi avvakta ett par dar o se ifall det blir nå ändringar? Så bestämmer vi då om vi skjuter på det eller om vi tar det nån annanstans. Om det finns nåt ställe vill säga.

  • Lindilididda

    När har ni bytt från babyskydd till bilbarnstol? Hur gamla och hur tunga har era små varit?

    Liam är just i dagarna 7 månader och tippar på en 8kg! Har tänkt byta nu, nämligen..

  • annamanna

    Lindilididda: william var runt 6 månader när vi bytte, men jag minns inte vikten.. men vi har en stol som är från 0-18 kg nu åt honom. Det var främst för att benen stack ut så långt ur babyskyddet. Funderar på att köpa en av "mina" stolar till honom (som för övrigt kommer i nästa vecka ) som är 9-36 kg.

  • ms17

    Lindilididda, vi ska också byta så småningom... Oskar är redan över 9 kg och börjar dessutom ha trångt för benen. Problemet här tycks vara att få sambon att ta sig tid att göra det... Vi köte redan i höstas en större åt Sofia, sådan där man använder bilens eget bälte... så nu borde den flyttas över från sambons bil till min och hennes ska svängas så lillebror kan använda den.... Alldeles för mycket för en karl att hinna med 

    Karatelinda, klart du blir sur då hon gör på det viset! Det är ju en sak om man själv ger sötsaker åt barnen, men då någon annan börjar bestämma om de borde få så är det nog något fel. Jag känner väl till hur den äldre generationen oftast fungerar när det gäller kex och bulla... dricker man kaffe så är det obligatoriskt att äta något sött också!! Oberoende om det är fest eller inte.

  • annamanna

    jeiij, det kommer REGN här!! å lite åska... Men ÄNTLIGEN kommer det lite vatten så gräsmattan å äppelträdet kanske börjar leva igen!

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9