• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • iolanthe

    Anna Kaffekanna,

    Japp, picknick vid sandviksvillan på torsdag kl. 15. Bara att hänga med.

    Vad ska ni andra ta med att äta. Den tiden börjar ju bli middagstid för oss så jag hade tänkt ta med potatissallad, grillad broiler och batong och fruktsallad till efterrätt. Fast jag kanske blir den ända som satsar på "riktig" mat?

  • iolanthe

    Pyzzlan,

    Jag vet inte vad man gör med sånt faktiskt. Mitt samvete säger mig att det ska sparas, men visst har vi både förlovnings- och bröllopspresenter som aldrig kommer till användning.

  • karatelinda

    Jag säger igen så här. Alla saker som inte för med sig nåt positivt - sälj! Oavsett om man fått dem av nån eller nåt liknande. ok, undantag kanske för saker som gått i arv eller annars är mer värdefulla på det sättet, men man ska inte spara saker som inte ger en nåt. Tycker jag. :)

    Nu vet jag inte vad ni andra tycker, eftersom många av er träffas på torsdagar numera. Men jag skulle gärna träffa er andra i sommar en gång åtminstone, är det alls nån annan än jag som är intresserad av en sommarträff en tid som även passar oss som jobbar?

  • karatelinda

    Men jädrar.
    I fredags trodde jag att jag var på bättringsvägen. Men så på lördagmorgon hade jag tappat rösten nästan helt o inte är det nå mycket bättre nu heller.

    "täcks" inte va borta från jobbet imorgon då jag varit bort redag torsdag o fredag. Kan inte rösten bara komma tillbaks igen? *morr*

  • karatelinda

    Läste lite bakåt nu också.. ni skriver så mycket.

    iolanthe,
    antroposofin kan nog vara lite flummig. Kristaller i taket är väl inte det som varenda människa skulle hänga upp när nån har cancer.

    Jag måste berätta en flummig grej om healing o cancer. Jag har en (många iofs) bekant i Sverige som pysslar med healing på allvar. Seriöst sådär, som hennes jobb har jag förstått. Min pappa hade prostatacancer för ett tag sen o hon "scannade" honom o såg en del saker som ingen skulle ha kunnat veta om de inte känt honom. Hon visste bara hans namn. Hans operation gick bra o han är fri från cancern. Om det sen beror på henne eller en duktig kirurg lär vi väl aldrig få veta. Men jag tycker det är ganska intresssant, fast det är rätt flummigt.

  • Pyzzlan

    Karatelinda: Jag skulle gärna vilja träffas en annan gång. Jag skall opereras på torsdag och träffen är ju helt utesluten för min del. Tycker det är jättetråkigt att missa picknicken.

    Ni som jobbar kan väl föreslå någon dag/tid som skulle passa er!

  • karatelinda

    tja, en helg. Lördag eller söndag spelar ingen roll. Fast nästan hellre söndag. Samma tid, kl 15 är rätt bra tid för oss också.

  • karatelinda

    Hörni tjejer,
    va ska jag göra.

    Farmor har ju skött om Julia nu, och annars funkar det jättebra. Men jag är så orolig för att hon stoppar i henne "en massa" sött i tid o otid. Kex o kakor o sånt. Sambon har försökt prata med henne tidigare, men det går inte in. Jag har insett att hon är en såndär "jaja, du ska nog få av fammo sen.." eller "nog måste hon ju få..". Hon "lyder" alltså inte.
    Och att hon också stoppar i henne saker hela tiden, o glömmer bort regelbundna måltider. Själv är fammo inte världens bästa förebild när det gäller matvanor heller.

    Det var nästan droppen då vi hade födelsedagskalas här (för mig). Jag hade matat Julia o gett henne xylitoltuggummi just innan (försöker ha lite koll på tänderna också) o sa då att "Julia har just ätit". Men ändå säger hon då "jooo, nog ska hon ha ett kex" o trycker in det i munnen på henne typ. Jag blev så förbannad. Jag iddes inte säga nåt, för jag ville skapa dålig stämning. Jag blir sådär mesig då. Men jag var sur.

    Eller som en annan gång, på morsdag var det visst. Då vi drack kaffe hos dem o fammo skar en tårtskiva åt Julia som var lika stor som min. Och när jag sen bara ger henne lite av det mest "hälsosamma" (vaniljkräm) på tårtan säger hon.. "nää, Julia vill nog ha, inte ska mamma va sådär snål". Då var det nära att jag sku ha blivit arg. Det är ju hon som vill att hon ska ha. Julia bryr sig inte annars, o har inte ännu börjat fråga efter sötsaker.

    Jag har blivit så störd på det där att jag funderar på att tvinga kommunen att hitta en dagmamma istället. Men är jag för petig? Annars funkar det ju bra. Hur är det hos dagmammorna då? Har de nån koll på vad de äter där?

    Och kanske nu det inte slutligen är såå dödsfarligt om hon äter lite kex nu som då? Eller?

    KAnske det goda uppväger det onda? *suck*

    Men jag blev så arg, för hur ska Julia lära sig lyssna på mamma när nån annan kommer o säger emot? Då lär hon ju sig att man inte behöver göra det.

  • karatelinda

    ..jag ville INTE skapa dålig stämning menade jag ju.

  • karatelinda

    ..jag ville INTE skapa dålig stämning menade jag ju.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9