• Harling1985

    För lite fostervatten??

    Känner mig himla dum som skriver här egentligen.. men det är så himla många frågor som far omkring uppe i mitt huvud nu...

    Var in på UL i dag, och då tyckte barnmorskan att det såg ut som det fanns för lite fostervatten, vi ska in i morgon igen och kolla..

    Men direkt när jag kom hem så satte jag mig och googlade..
    Och hittade att oftast beror detta på att inte moderkakan eller barnets njurarar funkar som det ska..

    Är så himla rädd att detta skulle vara fallet, har inte läst om något man kan göra för att "bota" detta...

    Och har läst om fall där föräldrarna själv har fått tagit valet att avbryta graviditeten, oftast verka det vara som så att om man inte avbryter, så verkar det som en del barn ändå så klara sig ett litet tag så att man får se dom vid liv...

    Men jag vet inte hur jag skulle kunna ställa mig i en sån fråga..
    allt bara far omkring i mitt huvud..
    Och jag hoppas så himla mycket att allt ska vara bra med våran bebis, men jag är så himla rädd för att intala mig för mycke...

    Ville bara skriva av mig lite granna, finns inga ord för den känslan jag känner nu, och kan inte ens tänka mig hur ni som vara med om sånt här känner er..

    händer att jag går in och läser i ängla rummet, och känner så himla mycket för er, och er änglar..

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-07-17 15:30
    Tack alla ni som hållit tummarna för oss...

    Fick inte alls något positivt besked. Även om jag har försökt gjort allt för att intala mig att jag inte skulle få det. Så gör det änså oerhört ont, man hoppas ju önskar, och försöker på alla vis tänka..Tänk om..

    Men läkaren idag, såg och visade oss hur den ena njuren var förstorod, och hade många cystor runt om hela. Den andra hade han lite svårt att se, men det såg ut som cystor på den också. Och även om han inte kunde säga till 100% när det gällde den, då det inte syndes lika tydligt. Så var det störst problemet fostervattnet. Det finns inte alls mycket fostervatten, och utan fostervatten så kan bebis inte utvckla lungorna, och utan lungor så klarar man sig ju inte.

    Så nu står jag inför valet, då läkaren sa att det var helt upp till oss själv, men han skulle råda oss till att avbryta det hela, och han lät helt säker på sin sak...

    Antingen kan jag vänta ut tiden, gå de ca 15 veckorna som är kvar. Se min bebsi födas, men också få se hur den lider när den försöker dra efter luft och inte klara det med de outvecklade lungorna..

    Annars kan jag välja att avbryta det hela, och låta bebis somna in där den är som tryggast.

    Det andra alternativet låter ju egentligen som det bästa då jag absolut inte inte vill att något av mina barn ska lida på något sätt alls.

    Men sonen, som undra varför inte doktorn kan operera bebisen, eller ge den medecin. Förstår inte hur man kan gör som så att man tar en tablett och låter bebis somna in, Vi har pratat mycket om när man får avliva hundar, och jag har förklarat hur dåligt bebis skulle må om vi lät den försöka andas utan att kunna.
    Han ifråga sätter då och undra, men när han har ont i magen då, skulle vi tycka att det var bättre om han fick somna då och aldrig vakna för att slippa det onda??
    Jag förklara att det är en sjukdom som man aldrig kan bli frisk i från, och berättade om tanten som blev sjuk för att hon rökte, och det inte fanns någon medecin måt det så måste hon till slut somna och inna det fick hon må jätte dåligt och det vill ju inte vi att bebs ska göra, vi vill ju att bebis skal slippa ha ont eller må dåligt om bebis ändå kommer bli en ängel så är det bättre att låta bebis somna och aldrig behöva bli så "gammal" så att h*n hinner känna av det onda och jobbiga först..

    jag förstår ju att det inte är lätt för honom, men jag vill att han ska förstå, på nått litet vis, är så himla rädd att han kommer ha svårt att förlåta mig för vad jag gjort mot han lillebror/lillasyster isåfall...

    Detta är verkligen det värsta jag har varit med om...

  • Svar på tråden För lite fostervatten??
  • skrutthumlan2

    Harling- vad som än händer så kommer ju h*n alltid att vara ert lilla efterlängtade barn! Det kan ingen idiotläkare ta ifrån er (även om vissa inom sjukvården krasst ser det som foster så är det ju mer än så för en vanlig förälder/änglaförälder)
    Hur har det gått idag? fått tag på någon specialist? I vilken stad är det du går på kontroller nu?
    Foprtsätter med tummhållningen för er!


    Inget liv är för kort för att vara betydelsefullt
  • Twinkiie

    Vilken vecka är du i? Jag blev igångsatt pga av för lite fostervatten..

  • Harling1985
    auca skrev 2008-07-07 22:23:00 följande:
    Hejsan !Har läst lite vad alla har skrivit, det är så svårt att veta vad man ska göra. Vi fick avbryta vår graviditet den 20 november förra året, jag var då i vecka 20+ detta var hemskt, men vvår son som jag födde hade inga njurar och ingen urinblåsa och han skulle inte kunna leva utanför mig, läkarna har varit helt fantastiska vi har fått svar direkt, vilken vecka är du i? Jag hittade inte det någonstans. Jag kan i efterhand tänka tillbaka och ja magen blev mindre efter vecka 16, då tar bebisen över produktionen av fostervatten genom att kissa och det kunde inte min prins. Vi hade inget val och det är jag glad över idag men det enligt min läkare så är det därför som man har ultraljud i vecka 18 för att kunna se detta, de kan se det tidigare men då måste läkaren vara specialicerad på detta, jag är gravid igen har snart gått halva tiden, jag fick träffa specialisten i v.14 denna gången och han såg direkt att denna bebisen hade alla organ, så absolut så hör med en läkare som har speciallistkompetens för säker måste man vara, tänker på dig det är hemkt den oros som du går igenom, vill inte att någon ska gå igenom det .......Kram på dig och lycka till hoppas att allt blir bra....Hälsningar Carina
    Hejsan!!! Å tack!!

    Jag är nu i vecka 24+, men har blivit flyttad tillbaka nästan en månad då bebisen inte har vuxit riktigit som den ska.fast dom sa nu iveckan att det nog kunde stämma med den tid jag sa. Hade jag fått svaret, och en riktgit förklaring, då hade detta kanske varit ett lättare beslut att ta, lätt skulle det aldrig vara men kanske lättare. men att inte få veta ordentligt vad det är för fel, så går det inte att göra det här valet. Det handlar ju om ett beslut jag alltid ska leva med, och jag vill vara helt säker på att jag känner att jag gör rätt val.

    När jag ser på andra som har gjort detta hemska valet, så känner jag att ni är ju dom som är starka, ni har ju klarat av detta. Jag känner mig så himla dum, och svag som inte klara av att se att det kanske helt enkelt är som så att den tiden jag nu har fått haft detta barnet i min magen, var den tiden jag skulle få låna honom/henne. Men det är så himla svårt....
  • Harling1985
    skrutthumlan2 skrev 2008-07-07 22:44:03 följande:
    Harling- vad som än händer så kommer ju h*n alltid att vara ert lilla efterlängtade barn! Det kan ingen idiotläkare ta ifrån er (även om vissa inom sjukvården krasst ser det som foster så är det ju mer än så för en vanlig förälder/änglaförälder)Hur har det gått idag? fått tag på någon specialist? I vilken stad är det du går på kontroller nu?Foprtsätter med tummhållningen för er!
    Hejsan igen!!
    Jo, det är ju det, det är vårat barn och Hampus syskon.. men det känns som om läkarna nästan ser vårat barn som en "sak".. Jag förstår inte hur dom kan se på detta lilla efter längtade knytet på så vis så kallt..
    Har varit in på UL idag då jag ringde in och inte kände igen det hela i magen på samma sätt, fick tyvärr träffa en barnmorska som vi inte träffat tidigare. Som egentligen inte kunde yttra sig om om fostervattnet ghade öket eller inte.
    Men anledningen till att jag inte kände igen det hela var att bebisen hade flyttat sig rätt mycket. Och då h*n, eller hon har legat på samma ställe de senaste två veckorna så kände jag inte igen rörelserna.
    När jag frågade förut hur det kom sig att bebis låg på samma ställe hela tiden så var svaret att med så lite fostervatten så har den ju inget att röra sig i där inne.. Därför så sjönk inte mitt hopp idag efter att vi sett att bebis flyttat på sig. Och jag talade om för barnmorskon som bara sa att det ser inte bra ut med det här lilla vattnet, att jag ändå inte kunde lsuta hoppas. ¨Så svarade hon att,det är ingen idé att hoppas..
    Åhh blir så himla arg..
    Vi ska in till Skövde på torsdag igen se om det ha ändrat sig något, och har det inte det så ska jag försöka kräva att få en remiss till göteborg, vilket jag egentligen borde ha rätt till..
    Ska också försöka kontakt läkaren i Linköping och höra hur han känner när jag talara om hur det hela ligger till..

    Åh, vad långt det blev nu!!
    Men tack för att du finns med här och håller tummarna för oss, det känns bra!!!
  • Harling1985
    Twinkiie skrev 2008-07-07 22:48:12 följande:
    Vilken vecka är du i? Jag blev igångsatt pga av för lite fostervatten..
    jag är i vecka 24+.. Vad var anledningen till att du hade för lite fostervatten, om du fick något svar på det??
  • Twinkiie
    Harling1985 skrev 2008-07-08 00:12:34 följande:
    jag är i vecka 24+.. Vad var anledningen till att du hade för lite fostervatten, om du fick något svar på det??
     Jaså oj okej. Nee fick inget svar på det men hon var överburen.. :/ Vet inte om de hade me  o göra att jag börjat få hf också.. Dom sa inget om de..

     Håller tummarna för er!! Kramar
  • ODS

    Åh, visst är ert lilla knyte er efterlängtade bebis! självklart, är så oproffsigt att läkarna, barnmorskorna o övrig personal behandlar er så illa blir så upprörd när jag läser dina rader, ni och ert barn har rätt till mänskligt bemötande i denna svåra stund. Du har ju kommit ganska långt i grav, när upptäcktes det att allt inte såg ok ut, vilken vecka??
    Nu borde de ju ända kunna se ganska bra på ul, när du kommit ganska långt in i grav.

    Håller tummar o tår för er!!

    Många kramar

  • auca
    Svar på #63
    Hejsan!

    Jag hoppas att ni träffar en läkare som kan ge er bra besked, jag vill dock tillägga att jag hade inget fostervatten överhuvudtaget, på ultraljuden som man gjorde så kunde vi inte se något barn fast han var 15 cm det var bara en gryning massa (tyckte vi) men inte läkaren han såg ju direkt men de är ju utbildade.
    Det är en storg sorg att ta sig igenom en sådan sak men jag blir så arg att du inte kan få den rätta hjälpen oron som du har är ju så jobbig...... jag kan bara säga att stark är man inte man är bara tvungen att ta sig igenom det hela och på något konstigt sätt så klarar den det, men minnena försvinner aldrig....

    Kram än en gång och hoppas att det kommer att gå bra för er.
  • Wilma00

    Vår son hade förlite fostervatten och cystor på njurarna och det var Potters syndrom. + en del kromosomfel.
    Be om en andra bedömning det har ni rätt till. Det gjorde vi.
    kram

  • jagäraf

    Jag vet inte alls om man får komma till vem som helst när det gäller sånt här men vill ändå tipsa om en läkare på Huddinge sjukhus. Han heter Bui och är en av de främsta i världen på fosterdiagnistik. Vi fick komma till honom när det upptäcktes fel på vår lille kille. Vi hade också för lite fostervatten men även andra fel. Bui gjorde två ordentliga undersökning inom två veckor och tog även fostervattenprov för att vara riktigt säker. Det visade sig att vår kille hade trippeluppsättning av kromosomer, alltså 69 st, och det fanns tyvärr ingenting att göra. Jag var då i vecka 22.

    Håller mina tummar att detta slutar lyckligt för dig, Harling. Kram!

Svar på tråden För lite fostervatten??