Inlägg från: evaoregon |Visa alla inlägg
  • evaoregon

    För alla som vill flytta till USA

    Afrodisiac skrev 2011-03-06 18:27:21 följande:
    Är så fruktansvärt avundsjuk på alla er som bor i staterna. Detta har varit min dröm sen jag var runt 13 år. Att det ska behöva vara så svårt att få möjligheter att bo där...
    Omöjligt är det ju inte.  Man kan delta i green card lotteriet, få visum genom arbetsgivare eller gifta sig med en amerikan.  Jag känner flera som kommit hit via lotteriet.

    travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html
  • evaoregon
    Afrodisiac skrev 2011-03-08 03:05:39 följande:
    Men om jag vinner på lotteriet, hur ska jag försörja mig som ensamstående
    Ingenting är ju omöjligt, men helt klart är det svårt att försörja sig här i USA som ensamstående förälder. 
  • evaoregon
    rasajj skrev 2011-03-09 12:55:07 följande:
    Du maste vara felinformerad. Aven om mycket forandrades efter 9/11 sa finns det fortfarande ingen regel som sager att en advokat maste fylla i dina papper nar du soker visum eller liknande fran USCIS.
    Jag ansökte om green card ifrån Sverige eftersom jag bodde där med min amerikanske man och vi gifte oss i Sverige.  Det tog bara några månader.  Jag använde mig inte heller av en advokat och det är få som verkligen behöver det.  Min man är f ö advokat, men blev det inte förrän flera år senare.
  • evaoregon
    lillamig1980 skrev 2011-03-09 00:56:53 följande:
    Sen måste du ha din egen advokat. Det bästa är om du kan hitta en genom referenser. Din sambo har säkert redan en advokat (många har det i USA). Han/hon kan säkert rekommendera en immigrationsadvokat.
    Om du inte har din egen advokat så kommer myndigheterna att utse en "agent" som du ändå får betala för. Det är _mycket_ bättre att ha en egen advokat. Se till att skaffa en advokat _innan_ ni påbörjar processen.
    "Agent" är inte en advokat och man måste inte ha en egen advokat för att få green card.  Så vanligt är det inte heller att ha en egen advokat här i USA.  Man anlitar ofta advokater för att skriva testamente och dylikt, men jag tror knappast att hennes sambo har en egen advokat. 

    Min man är advokat och väldigt många av våra vänner (som vi träffat genom utbildning/jobb). 
  • evaoregon
    lillamig1980 skrev 2011-03-09 01:02:21 följande:
    Jag kan trösta dig med att livet på denna sidan pölen är inte så glamoröst som det ser ut från den svenska sidan.... Jag handlar mat, sitter i bilköer och tvättar precis som i Sverige. Myndigheterna är lika idiotiska (om inte värre), arbetslösheten är hög, likaså brottsligheten i många områden.

    Visserligen är skatterna låga, men å andra sidan så får man betala för ALLT!O Sjukvård är sjukt dyrt, likaså studier. Det är mångt och mycket ett orättvist samhälle där de rika är väldigt rika och de fattiga är väldigt fattiga (även om jag personligen lever ett gott liv).
    Ja, vardag blir det ju även här.  Själv trivs jag bra här, men det är många som har det väldigt tufft här.  Ensamstående föräldrar har det oftast väldigt mycket bättre i Sverige än här eftersom samhället hjälper till på ett helt annat sätt där. 
  • evaoregon

    Grejen är ju också att advokater är specialister inom sina områden.  Så man använder inte samma advokat för att skriva testamente, få hjälp i en vårdnadstvist eller ansöka om green card.

  • evaoregon
    lillamig1980 skrev 2011-03-09 00:56:53 följande:
    Sen måste du ha din egen advokat. Det bästa är om du kan hitta en genom referenser. Din sambo har säkert redan en advokat (många har det i USA). Han/hon kan säkert rekommendera en immigrationsadvokat.
    Om du inte har din egen advokat så kommer myndigheterna att utse en "agent" som du ändå får betala för. Det är _mycket_ bättre att ha en egen advokat. Se till att skaffa en advokat _innan_ ni påbörjar processen.
    Vad menar du med att många i USA har en advokat?  För att skriva testamente eller?  Vi har anlitat en advokat för att skriva testamente, men jag skulle inte kalla det att ha en advokat.  Den advokaten har vi bara anlitat för just testamente eftersom advokaterna är specialiserade och skulle vi t ex behöva en advokat för att stämma någon så hade vi fått anlita någon annan.
  • evaoregon
    lillamig1980 skrev 2011-03-10 01:37:00 följande:
    Många i min bekanskapskrets har i det närmaste en "husadvokat", men det kanske bara är i min bekantskapskrets...
    Vad har de sin "husadvokat" till?  Skriva testamente eller?  Min man är advokat så jag vet att advokater oftast är specialiserade och man kan inte anlita samma advokat vid t ex en vårdnadstvist som man anlitar när man ska skriva testamente. 
  • evaoregon
    Tow2Mater skrev 2011-03-10 00:54:36 följande:
    I många Amerikanska filmer ser man ju folk referera till "my lawer". Kanske det är en myt (som mycket annat), att Amerikaner generellt har 'sina' advokater.
    Om man t ex har ett företag eller liknande, men annars så lär man ju inte behöva anlita advoakt särskilt ofta. 
  • evaoregon
    rasajj skrev 2011-03-10 03:52:06 följande:
    Kostnaden ar ju densamma overallt eftersom det ar federala avgifter.

     Sedan ar ju advokaten lokal naturligtvis. Vet inte nar du ansokte, men ar det nyligen sa ar det nagot fel pa din matte for det ar bra mycket dyrare med bara avgiften och lagg dartill till lakarbesok och advokatarvode..

    Vet inte riktigt vad det skulle vara som ar sa krangligt att fylla i??  Fodelsedatum? inresedatum? Datum ni gifte er? Vigselort? Ditt fodelseland? Din adress? Osv. Jag menar, det ar inga svara fragor pa pappret direkt. Kan man klara av att fylla i grona pappret pa flyget som turist sa tror jag man klarar av att fylla i den ansokan. Men vad vet jag..

    Jag hade turistvisum nar jag reste in och jag och mannen gifte oss. Men det var ju fore 9/11 da.

    Skulle jag gora om det skulle jag inte lagga pengar pa en advokat nar det anda ar ett sapass enkelt fall. Hade det varit fler variabler sa kanske det hade varit vart det.
    Instämmer.  Glad  Jag hade inte det minsta problem att fylla i alla papper.  Lätt som en plätt.  Jag blev medborgare 2003 (efter 11 sept) och det var också enkelt och ingen advokathjälp behövdes då heller.
Svar på tråden För alla som vill flytta till USA