Inlägg från: evaoregon |Visa alla inlägg
  • evaoregon

    För alla som vill flytta till USA

    AHöst skrev 2011-03-14 01:17:27 följande:
    Ja, jag har ju inte nagon erfarenhet av att kopa hus kontant forstass! Det ar ju en valdigt liten kostnad i ett annars valdigt stort kop sa det tycker jag det personligen skulle vara vart aven om man kan kopa ett hus kontant. Vi fick nog tillbaka vad vi betalade advokaten ca 40 ggr.
    Mäklare var verkligen värt de extra slantarna när vi köpte och sålde hus.  Advokat har jag inte ens hört talas om vid husköp här.
  • evaoregon
    Mealla skrev 2011-03-14 17:29:23 följande:
    Som sagt, det beror ju pa stat evaoregon, NY/NJ/CT/MA vad vi hort har i traden,

    jag klipper in detta fran en sida

    While real estate agents are the normal authority that helps you when buying a home, some states require that you have even more authority when purchasing your house. Certain states such as New York, Connecticut, Texas, North Carolina, South Carolina, North Dakota and South Dakota, need a lawyer during the process of buying a home. If you live in these states, you do not have the option of working with a real estate lawyer, it is mandatory

    Read more: www.brighthub.com/money/home-buying/articles/...#ixzz1GalpP1OJ 
    Intressant att det är så olika.  Här är det inte ovanligt att man t om struntar i att ha en mäklare, men det tyckte jag var bra.
  • evaoregon
    rasajj skrev 2011-04-07 13:02:27 följande:
    Ja, att flytta en hel familj-utan anknytning- ar svart. Det kraver enorm tur att nan av er ska vinna green card genom lotteriet och pa sa satt sponsra partnern och barnen. Och aven om man har turen att vinna greencard sa kravs det da att man kan aka over och snabbt skaffa sig jobb som i sin tur da forsorjer familjen.

    Och har du da dessutom krav pa vilka stater (varmt klimat) du kan tanka dig sa ar det ju annu mer inskrankningar..

    Sedan ar samhallet i USA ganska olikt Sverige pa sa satt att flerbarnsfamiljer i middleclass ofta har en hemmavarande foralder eftersom barnomsorg ar sa dyrt, sa da beror det ocksa pa barnens aldrar. Och ar barnen fem och over sa ska de borja skola, pa Engelska och utan hemspraksstod. Och det finns inte nodvandigtvis gratis fritidsomsorg efter skoldagen. Sa skulle ni vinna green card sa galler det att ni hittar ett jobb som en av er kan forsorja familjen pa. Som ocksa ger bra benefits med halsoforsakring osv.

    Men jag onskar er lycka till!
    Jo, precis. 
  • evaoregon
    Carr0n skrev 2011-04-07 15:19:04 följande:
    Ok, så enda chansen att komma till USA är att prova med lotteriet? Om inte ett företag ansöker om ett green card åt en?
    Ja, i princip.  A-kassa kan man bara få om man har jobbat här och betalt in till den medan man jobbade.  Socialbidrag har man inte möjlighet att få om man inte redan bor här permanent. 
  • evaoregon
    Carr0n skrev 2011-04-07 15:26:46 följande:
    Tack för att du svarar på alla frågor

    Om man söker jobb ifrån Sverige, kan företaget i USA ansöka om ett green card åt mig då? Eftersom jag då är gift får väl familjen följa med på samma green card som mig? Men min sambo måste söka arbetstillstånd?
    Hela familjen kan följa med om en av de vuxna får green card genom jobb, men då måste det vara ett jobb som är tillräckligt bra betalt för att försörja hela familjen. 
  • evaoregon
    Tow2Mater skrev 2011-04-07 15:29:01 följande:
    Om det är enda anledningarna kanske ni skulle titta på ett land i sodra Europa, inte varmt året runt, men bra mycket längre än i Sverige. Och det är ju betydligt lättare att flytta inom EU.
    For att hitta året runt värme i USA är man också ganska begränsad till bara vissa stater.
    Jag håller med!
  • evaoregon
    Carr0n skrev 2011-04-07 15:51:03 följande:
    Hur kan den andre partnern få tillstånd att jobba då?

    Det är mycket mer komplicerat än vad man kan tro det här.
    Ibland kan den andra även få arbetstillstånd om den ena har green card via arbetsgivare, men det är inte alltid så.  Om man vinner green card lotteriet så får båda arbetstillstånd och måste skaffa jobb och flytta hit inom en viss tid.

    Om du tycker att detta låter jobbigt så ska du bara se hur jobbigt det är med sjukvårdsförsäkringar och allt annat här i USA.  Jag är gift med en amerikan och det är tack vare det som jag har förstått hur allt funkar.  Det är mycket som är väldigt krångligt här.
  • evaoregon
    Tow2Mater skrev 2011-04-07 18:13:34 följande:
    Tillgg: For att ens få någon Social Security alls, måste man ha arbetat och tjänat in det i minst 10 år. Har man jobbar i 9 år eller mindre, får man ingenting alls.
    Jo, precis.
  • evaoregon
    Wagram skrev 2011-04-07 19:07:21 följande:
    Ja, det är väldigt komplicerat. Det är inte direkt att bara åka dit och börja jobba! för någon i er situation är det tyvärr snudd på omöjligt om man inte har väldigt mycket tur. Annars har jag har hört att det är relativt lätt att emigrera till Nya Zealand.  Engelskspråkigt, exotiskt och varmare klimat. Det kanske kan vara värt att kolla upp?
    Jag som bara varit där på semester hade gärna flyttat dit om det inte vore för att det är så fasligt långt ifrån Sverige. 
    Vi också!  Vi har också varit där på semester och trivdes väldigt bra.  Glad  Vi skulle gärna ha flyttat dit om det inte varit så långt ifrån Sverige!
  • evaoregon
    Seven Costanza skrev 2011-04-07 17:48:11 följande:
    Hur gör hemmafruar i USA vars män har en normal inkomst (som det går att leva på okej som familj men absolut ingen lyx) med sin pension? Pensionssparar maken och räcker det verkligen? Om man skiljer sig får man väl underhåll men ändå. I Sverige bygger ju en stor del av pensionen på att man själv jobbar - om man är hemmafru/man kan ju den som arbetar pensionsspara privat till den maka/make som inte arbetar, men det ska nog till många tusenlappar i månaden för att det ska motsvara vad arbetsgivaren och staten lägger in... En bekant som är ekonom  har nämnt att man i Sverige som hemmafru/man behöver spara ca 4000 kr per månad för att det ska motsvara vad som avsätts på en bruttolön på 25 000.
    Förutom den statliga pensionen så brukar väldigt många här ha ett privat pensionssparande.  Man kan sätta undan en viss summa varje år skattefritt.  Ofta sätter man undan 10 % av inkomsten före skatt i pensionssparande.
Svar på tråden För alla som vill flytta till USA