Inlägg från: evaoregon |Visa alla inlägg
  • evaoregon

    För alla som vill flytta till USA

    Hertha skrev 2010-11-15 18:57:31 följande:
    Ja, både uppkörning och teori. Han försökte för ett par månader sedan men hade inte med sig visumet. Han fick åka hem och hämta det (och gå före i kön eftersom han redan väntat) men då sa hon att körkortet inte hjälpte som id utan han måste ha passet också. Så vid det laget hade halva arbetsdagen gått och sedan dess har han inte haft tid att göra det igen. Det är helt vansinnig väntetider här även när man bokar. Jag har inte haft en chans i världen eftersom vi dessutom måste passa in det med makens arbete...

    Jag vet inte hur länge, jag har hört ett år. Men i lördags blev han stoppad eftersom en bromslampa tydligen var trasig. Polisen var inte så där jätteimponerad av det svenska körkortet så jag antar att om vi blir stoppade igen av samma polis lär denne inte vara lika trevlig .
    Jo, jag har också för mig att det är ett år här i Oregon, men det är ju lite olika i olika stater.

    Trist att det varit sådant strul för din man att fixa körkort.  Det brukar vara enkelt med både uppkörning och terori.  Även jag som inte är någon superbra bilförare klarade uppkörningen på första försöket.  Flört
  • evaoregon
    Hertha skrev 2010-11-15 19:08:55 följande:
    Ja, det var ju inte så kul väntetider i Sverige heller men då kunde man iallafall vänta hemma . Jag förstår inte riktigt hur man kan behöva vänta så länge när man faktiskt bokat tid? Det enda resultatet måste ju bli som det är för oss, dvs vi fixar inget körkort. Grannarna är från Minnesota och har bott i CA i 4 år, hon har fortfarande Minnesota-körkort!
    Måste grannen ifrån Minnesota också gå igenom teoriprov och uppkörning igen eller är det bara att byta ut körkortet?  När jag flyttade till Michigan så bytte jag bara ut körkortet utan några prov (hade körkort ifrån Oregon), men när jag flyttade tillbaka till Oregon fick jag göra teoriprovet igen (för andra gången alltså).

    Här i Oregon har inte väntetiderna varit så där jättelånga eller såhar jag kanske haft tur.  Häromåret när jag förnyade körkortet var det typ en person före mig och det tog cirka 10 minuter.  Glad
  • evaoregon
    Hertha skrev 2010-11-15 22:21:05 följande:
    Här är det förskräckliga köer. Det var till och med ett nyhetsinslag om det häromdagen om just det är med att även om du bokar tid så får du vänta i 4-5 timmar! Går du dit utan bokning kan det dröja hela dagen eller så hinns du inte med alls. Jag får se till att ha med mig en stickning eller något den dagen jag går dit .
    Nä, men 4-5 timmar låter ju inte riktigt klokt!  Rynkar på näsan  Varför är det så långa köer?  Har de skurit ner på personalen?
  • evaoregon
    Hertha skrev 2010-11-15 23:31:27 följande:
    Många kontor började ha stängt på fredagar nu i somras. Personalen måste vara ledig utan lön! Allt för att spara pengar. De hade väl att göra redan innan så efter det blev det ännu värre.
    Usch, då.  Rynkar på näsan  Det verkar som om det är lika mycket nerskärningar i Kalifornien som här i Oregon inom den offentliga sektorn. 
  • evaoregon
    Desertchick skrev 2010-11-17 20:13:55 följande:
    Hertha och Eva: Det är likadant här i NV.  DMV har ett skitdåligt system.  När man kommer in på stället måste man gå och ställa sig i en kö (som är hur lång som helst), och när man kommer fram ska man berätta varför man är där. Då får man en nummer lapp och så får man gå och sätta sig och vänta. Helt sjukt! Varför kan man inte bara gå in och ta en lapp och vänta på en gång? Alla som jobbar där borde veta om alla grejer. Pff. Irriterande.
    Får ni också vänta 4-5 timmar i Nevada?  Här är det ännu inte så långa väntetider (som tur är).
  • evaoregon
    Bebiboo skrev 2010-11-17 20:50:02 följande:
    En annan sak Ni bör vara medveten om är att det är otroligt mycket lättare om du och din partner är gifta. (Förlåt, jag har inte hittat den infon någonstans, Ni kanske redan är gifta!) Jag har haft väldigt många vänner som följt med sin "sambo" till USA, dessa vänner har nästan alltid haft problem med att få sina Visum godkända av den Amerikanska Ambassaden.
    Jo, de planerar att gifta sig innan de flyttar till USA.  Fast det inlägget där det står är det inte lätt att hitta nu.
  • evaoregon
    Bebiboo skrev 2010-11-17 20:59:14 följande:
    Ah, okay. Så bra då!

    Jag vet att det kan tyckas stenåldrigt av USA att inte godkänna Samboskap, men man måste ta seden dit man kommer!!
    Ja, jag känner en svenska som "bara var sambo" när hon bodde här med sin svenske man.  Mannen var här genom jobbet och hon fick vara här på studentvisum eftersom de inte var gifta och hon inte kunde få "medföljande visum".  Efteråt så sa hon att om hon hade kunnat göra om det igen så hade de gift sig för det hade verkligen underlättat.
  • evaoregon
    Hertha skrev 2010-11-17 22:02:43 följande:
    Till Thanksgiving tyckte han att vi ska cykla istället så att han kan bjuda på lite mer whiskey än förra gången.
    Flört
  • evaoregon
    Hannaliten skrev 2010-11-17 22:11:39 följande:
    Men, om man väljer att föda på ett privat sjukhus som inte täcks av försäkringen så är man ju bra korkad. För om man väljer mellan sjukhus som täcks av försäkringen så kostar det samma överallt. Försäkringen betalar ju baserat på "usual and allowable charges" eller vad sjutton det heter, så om man måste betala mer beror det ju på att det sjukhuset inte täcktes av försäkringen.
    Jo, precis.  Jag känner ingen som fött på något sjukhus som inte täcks av deras försäkring.  Då får man antinge välja ett sjukhus som försäkringen täcker eller byta försäkring till någon som täcker det sjukhus där man vill föda.
  • evaoregon
    Hannaliten skrev 2010-11-17 22:11:39 följande:
     Försäkringen betalar ju baserat på "usual and allowable charges" eller vad sjutton det heter, så om man måste betala mer beror det ju på att det sjukhuset inte täcktes av försäkringen.
    Ja, som jag skrev tidigare om mina vänner som födde på Cedars Sinai så kostade det inte mer att föda där än vad de hade gjort på ett annat sjukhus som täcktes av deras försäkring. 
Svar på tråden För alla som vill flytta till USA