• Musslan

    MÅSTE man ha barngrind för trappan??

    Min sambo och jag väntar vårt första barn och har funderat över det här med att ha barngrind på trappan. Alla våra vänner har det BÅDE upptill och nertill på trappan. Vi tycker att det verkar sååååå osmidigt, att behöva öppna eller klättra över de där grindarna hela dagarna.

    Varken min sambos eller mina föräldrar hade barngrind på trapporna när vi var små. Därför undrar vi förstås om man verkligen MÅSTE ha det... Hur klarade vi oss genom vår barndom utan grindar?!

    Är det verkligen så att alla barn klättrar i trappan hela tiden? Går det inte att lära dem att inte göra det?

    Vår trappa inne i huset är dessutom väldigt bred och inte alls brant, den är dessutom vinklad två gånger, så att säga. Så om man skulle trilla ner för den så trillar man bara typ sex trappsteg, sedan kommer det en vägg.

    Tacksam för synpunkter på detta. Är det nån här som skippat barngrind och som tyckt det funkat bra??

    Vill inte ha påhopp av typen "ni är barnmisshandlare", detta är bara menat som en FRÅGA, jag ville höra om det är NÅN överhuvudtaget idag som INTE har barngrind. Annars får vi såklart skaffa det, om man MÅSTE ha...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-31 23:06
    Tack för all bra feedback som är ärligt menad. Jag tar till mig av tipsen!

    Och er som skriver saker som "det fattar du väl själv" och "du behöver nog läsa en bok om barn innan du får ditt" ignorerar jag. Ni hade säkert bara en dålig dag.

  • Svar på tråden MÅSTE man ha barngrind för trappan??
  • underbara jag

    Ja gringd e ett måste i mina ögon.
    det går otroligt fort för dom att komma upp i trappan o jag vill iaf inte ta några risker.
    att det skulle vara jobbigt att hoppa över grindar, ja då låter det definitivt som ni behöver grindar.

    upptill är också bra att ha. tillslut kommer de gå upp i nätterna o svamla in till dig o då vill inte jag riskera ett fall. 6 trappsteg är tillräckligt för att göra mycket skada.

    klart du kan lära ert barn att inte gå i trappan men lycka till om ditt barn gör som du säger o inte som du gör.

    en annan sak att tänka på ang era föräldrar som inte hade grindar. vardagen idag ser lite annorlunda ut med datorer o tv. många hänger framför datan, (inkl jag) o då e det gott att veta att trappan kan hon aldrig komma upp i.

  • Miss Lau
    Musslan skrev 2008-08-31 19:20:34 följande:
    Nej, jag skämtar inte. Som sagt, i vår föräldrageneration förekom det väl inte barngrindar!?Men som sagt, då får vi skaffa det helt enkelt, om man MÅSTE ha det.
    Jag är född -76 och vi hade grind liksom alla andra barnfamiljer i vårt område.
  • Viran75

    Jag är 33 år och mina föräldrar hade barngrind när jag var liten! Även om det kanske inte var en grind som finns idag, men dem satte givetvis hinder för trappen...

    Sen spelar det ju ingen roll att det är "bara" 6 trappsteg och sen en vägg, dem små liven kan slå sig fördärvade för det.
    Det har min son erfarenhet av, han ramlade ner för 4 trappsteg och blev blåslagen när han var 6 månader... Idag är han 8½...

    Barn är riktiga utforskare, erat barn kommer försöka komma upp för trappen ett antal gånger om dagen. :)

    Önskar er lycka till med erat första barn!
    Grattis iaf!

  • Viran75

    (måste tillägga att min son kröp när han var 6 månader, han var snabb som attans och kröp fram o ramlade ner)

  • KarinN80

    Det är en frihet att ha barnsäkrat ordentligt hemma. Man kan slappna av o behöver inte ha stenkoll på barnet hela tiden.

  • Meria

    Tänkte precis på samma grej, det är ju en större frihet än att slippa öppna och stänga grinden när man ska gå i trappen.


    KarinN80 skrev 2008-08-31 19:39:22 följande:
    Det är en frihet att ha barnsäkrat ordentligt hemma. Man kan slappna av o behöver inte ha stenkoll på barnet hela tiden.
    ♥ Loke -06 & Lillebror v.26 ♥
  • NathaoLasse

    Håller med ovanstående. En grid för mig är verkligen ett måste! Dem vill ju upp för den direkt dem kommer nära. Vi glömde stänga en gång o då ramlade sonen ner. Lyckligtvis hade han bara kommit ett steg upp och slog sig inte alls. Men det kunde ha gått mkt värre om han hunnit klättra en bit. Tror att det verkligen behövs HÅRD disiplin om du ska lyckas hålla barnen ifrån trappen. Dem ser ju att ni går uppför den, och den lär sig oftast att det dem ser inte det dem hör.

  • Lillatroll

    Jag kan inte se att vi hade klarat oss utan grind uppe och nere. Sonen har älskat att krypa i trappen ända sen att han började krypa. Har ni inte grind så måste ni punktmarkera barnet hela tiden och det hade jag inte velat eller kunnat. Barn är snabba.

    Att jämföra med hur det var förr är för mig helt oväsentligt. Jag gör det jag måste för att sonen ska vara säker och grind i trappa uppe och nere tycker jag är självklart. Framförallt idag när det finns så många olika grindar. Utvecklingen går ju framåt när det gäller säkerhet. Det är ju också ett sätt för oss vuxna att kunna slappna av lite.

    Att lära ett litet barn att inte krypa i trappen tror jag är omöjligt. Jag tror inte dom har det långsiktiga tänkandet och konsekvenstänkandet som behövs. Framförallt inte ett krypbarn.

    Ni gör ju som ni vill men jag rekommenderar starkt grind. Känner faktiskt ingen som har barn och som inte har grind i sin trappa inomhus.

  • Tjollabolla

    Ja det måste du. Hur kan man ens tänka tanken att inte ha det? Och varför skulle man inte ha det? För att det ärjobigt att öppna grinden?? Helt otroligt...

    Jag är född 81 och mina föräldrar hade iaf grind för trappen.


    .?:*¨¨*:?.Älskade Milo 22/2 2007.?:*¨¨*:?. milosblogg.blogspot.com
  • Maggis

    Att ha trappgrind måtte väl överväga vad gäller större frihet och sinnesro än det minimala "bök" det handlar om att öppna/stänga den?
    Visst kan ni lära barnet att undvika trappan men det tar tid och ni kan ju knappast vakta trappan jämt innan dess? Varför ens välja bort säkerhet av bekvämlighet? Det förstår jag inte riktigt.


    //Maggis
Svar på tråden MÅSTE man ha barngrind för trappan??