Inlägg från: Bellatrix |Visa alla inlägg
  • Bellatrix

    2-3årstrotset Stödgrupp

    Vilken rolig tråd, känner igen mig...Vi tampas varje dag med vår yngsta tjej 2 år 4 mån. Hon ska bestämma allt! Mamma ska göra allt (som är gravid med foglossning)Hon trakasserar nästan syskonen, kan tex. gå fram till storasyster som sitter i soffan och kräva att få hennes plats, fast det är ledigt bredvid.

    Sen accepterar hon inga andra, som mormor som hon träffar nästan varje dag, ibland räcker det att mormor tittar på henne för att hon ska skrika dumma mormor! Stackars mormor, som snart måste vara barnvakt när vi ska till förlossningen...är orolig för det! Har aldrig gått att ha barnvakt. Nån som har nåt tips?

  • Bellatrix
    Anke skrev 2008-11-08 23:49:02 följande:
    bellatrix - är också gravid med foglossning (Redan nu i v.15) bävar för hur det ska gå. det är mammigt så det förslår, jag måste göra allt, nattning och allt. får inte lämna rummet.har tur att hon avgudar sina farföräldrar så det hoppas jag kommer gå bra vid förlossningen i maj..
    Hur gammal är hon? Hoppas det hinner gå över tills maj. Mammigheten började med vår dotter i somras och nu kan hon också vara pappig ibland, men inga utomstående duger. Om jag vill duscha/gå på toa ensam står hon och bankar på dörren och gråter... Har 4 v. kvar till BF och det känns inte så bra. Tänker att det kanske är bäst att jag åker in själv och hennes pappa är kvar hemma...men det vill man ju inte heller!
  • Bellatrix

    skruttis11 och Anke: ge inte upp! Förstår att det är jättejobbigt, men tänk vad ni kommer att skratta åt alla incidenter när barnen är större!

    Det är verkligen ett stöd för mig att läsa vad ni skriver, känner igen mig i allt! Hos oss går påklädningen någorlunda just nu, det är värre att borsta tänderna och byta blöja. Alltid ska hon springa och gömma sig och vägra, och så måste jag bära henne fast det gör ont!

    skruttis11- tycker också du borde få lite utökad tid på förskolan! Kan väl inte vara omöjligt om det går via psykolog.

  • Bellatrix
    skruttis11 skrev 2008-11-10 11:17:40 följande:
    ja vet inte med förskole lärarna tror jag sätter hpnom dagis för min skull.... när de är för hans skull
    De borde vara förstående och kunna fatta hur er situation är just nu! De borde hjälpa och stötta och inte ifrågasätta. Kanske förskolechefen är mer förstående- be om ett samtal och förklara noga. Eller gå genom psykologen. Det är inte förskollärarna som avgör om han kan få utökad tid! Det tror jag är upp till förskolechefen eller möjligen kommunen. Hoppas du orkar ta tag i det och lycka till!
  • Bellatrix

    Förresten hur fungerar läggningen på kvällen för er andra? Vår är kaotisk och fungerar inte alls. Hon vägrar stanna i sin säng och springer upp och stör syskonen. Så håller det på varje kväll i evigheter. Spelar ingen roll om vi försöker lägga henne i dubbelsängen eller i sin säng(som är i sovrummet) Att tvinga henne vara kvar går bara inte. Hon ÄR trött- ibland övertrött- och hon är mätt. Brukar inte somna förrän kl. 21.30-22.30

  • Bellatrix

    Vår tjej säger: orättvist! jämt och ständigt. Annars är favoriten: dumma mamma! dumma pappa osv. Sen har hon blivit galen i Lotta på Bråkmakargatan och inspireras av henne...hon låter tom. som Lotta med gnällig och sur röst. Det är det första man hör på morgonen- en gnällig Lottaröst från sängen.

  • Bellatrix

    Vår tjej är nästan lika mycket tvärtemot med andra(dagis, mormor) som med oss. Hon är hur sur som helst mot personalen på förskolan och kan skrika Bort! till dem, eller Va ifred! Ibland skäms jag nästan, men kan ju ändå inte göra nåt åt det. Och som tur är tar de henne på rätt sätt och blir inte sura för hennes ibland otrevliga sätt.

  • Bellatrix

    Som vickis75 skriver, så gör vi också. Det passar också väldigt bra när man har syskon, det finns alltid nåt annat att göra om lilltjejen är sur, och sen brukar det gå över. Man ignorerar ju inte barnet, utan låter liksom beteendet försvinna för att man inte uppmärksammar det. Slipper många onödiga konflikter så.

  • Bellatrix

    Min dotter spottar också. Om hon är sur eller man säger till henne kan hon börja spotta, även på dagis när något inte passar...suck.

  • Bellatrix

    AnnikaS: ibland är de ju hungriga när man hämtar på dagis och en mandarin ,banan eller kex kanske kan få henne på bättre humör? Har haft samma problem men har inget bättre tips, det är jättejobbigt!


    AnnikaS skrev 2008-11-13 14:49:49 följande:
    Tack och lov att jag hittade denna tråden :):)Känns skönt att man inte är själv.Kan kanske få ett bra tips på hur man får på en bångstyrig 2 åring overallen när vi skall gå från dagis ? En kamp varje dag, dit inga problem, men hem allt från 10-20 min innan den är på och man är därifrån. Kan säga att det är ingen kul historia när man kommer från jobb.TACK
Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp