Inlägg från: Frostizz |Visa alla inlägg
  • Frostizz

    2-3årstrotset Stödgrupp

    Gissa om jag hade lust o sätta ut en annons på blocket ikväll.. gratis till högstbjudande..
    Kände mig hel värdelös då sonen vägrade sova.
    Sambon jobbar sent för intventering på sitt jobb, så bara jag o sonen hemma. Hela kvällen gick bra, han åt maten, vi bakade, vi målade, såg film, tog medicinen, jag fick borsta tänderna utan problem.
    Men sen vart det tvärstopp. Jag skulle lägga honom precis efter 8 som vanligt. Han tokvägrade. Brukar vara sambon som tar det utan problem de flesta kvällar.
    Sonen frågade efter pappa o jag sa att han jobbar. Han tok skrek i c 20min o vägrade lägga sig ner.
    Så jag gav upp, tog upp honom o han fortsatte o grina till han kräktes. Skitkul.
    Vi grinade båda 2. Satte på en film o satt med honom i knät en halvtimme, frågade när han hade tänkt o sova, snart mamma sa han.
    Så jag väntade ut honom, med honom sittandes i knät, efter ytterligare 10 minuter så ville han ha mjölk.
    Ja du får det i sängen sa jag då.
    Nej mamma, sova snart, mjölk först.
    Jag vägrade o kände att nu börjar han igen, men han överraskade o sa ok. Så han klättrade själv ner i spjälsängen o la sig. Sa god natt, drack upp mjölken. O frågade efter lite mer vatten. Sa tycker om dig mamma förlåt.
    O somnade utan problem.
    Gaaaaah vad tokig jag blir, kunde han inte gjort så från början? Så man slapp känna sig helt värdelös?

  • Frostizz

    Han jobbar på Jula här i sundsvall.. din då?
    Vi har aldrig lagt oss med leo då han verkat vela somna själv från det han var liten. Inget vi vant honom vid. Vi upptäckte bara att det var så han ville ha det.
    Var man där inne så blev han störd, därför fick han eget rum rätt så tidigt oxå.
    Han älskar sin spjälsäng, har alltid legat o pratat m sin nasse en stund då han vaknat innan han ropar på oss. Ibland så hör man honom prata med nasse innan han somnar.
    Så vi gruvar oss över att byta ut den nu när nästa kommer. Fast vi har en vagga först, o så länge vi inte får en gigantiskt bäbis så kan han sova i den ett par månader först. Men vi har tid o vänja honom vid den.
    Han har bärjat vilja sitta i mitt knä på kvällarna nu på sistone,lite otympligt då magen min är stor den med, Men sitta ska han.
    Trodde han skulle sova en stund i dag, men icke då, pigg som en lärka. Visserligen bra för nu kommer han sova på dagis en stund.
    Ska göra honom klar nu, hoppas det inte blir en kamp. Han är inte van vid att jag tar honom till dagis eftersom jag jobbar natt o slutar kl 11. Men nu är jag hemma på hp så nu får jag ta honom. Blir lite kortare dagar för honom då.
    Ska hem o lägga mig efter det.

  • Frostizz

    Sambon var väl hemma kring 11 tror jag det var. Fick ett meddelande idag kring 12 att du var dom färdig o det verkade se bra ut.
    Är beräknad till 8 mars, så det är ett tag kvar. Jobbigaste just nu är att jag börjat må illa på morgonen då jag vaknar. Vet inte varför, så hela morgonen går åt till ingenting.

    Det gick över förväntan o lämna leo på dagis. Klädde visserligen på honom allt i soffan, så han behövde bara ställa sig upp mellan varven. Men då vi närmade oss dagis så ville han inte riktigt. Sa inte leka alla barnen nu heller. Ville att pappa skulle lämna sen.
    Men då vi väl kom in så gick han o lekte påen gång.
    Har just vaknat nu. ska bara ta det lugnt till kl 4 då han ska hämtas.

  • Frostizz

    Leo har oxå sina favorit filmer. Mest toy story. Men även många av nalle puhs filmer i alla varianter.
    Han börjar alltid med o säga att han vill se toy toy, men vi har lyckats o få honom till att bara se den en gång o sen någon annan. Han har bestämt sig redan under dagen på dagis vilken han ska se.
    Oftast är det medans han tittar på en film som han lyckas o få i sog någon mat. Även där bråkar vi inte. Han börjar äta vid matbordet oftast, men får avsluta i soffan om han vill.

    Vi låter honom titta på film på kvällen, ställer inte så höga krav på att han måste göra nått annat. Inte ens vi orkar göra så mycket annat efter en hel dag på jobbet.
    Men han tittar en stund, sen går han o leker lite, sen tillbaka till filmen.
    Vi har även lyckats införa musikkväll. Då spelar vi bara musik nån timme o då dansar han o springer omkring som en vilde.

    Sambon gick iväg m Leo i morse utan protester från sonen. Jag fick även klä på honom utan bråk. Helt underbart. Men jag lär väl få igen det ikväll..

Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp