Inlägg från: Barkbam |Visa alla inlägg
  • Barkbam

    Mia-Sanningen om gömda

    När jag var på bok & biblioteksmässan i Göteborg i september, såg jag förlaget, som ger ut boken, och deras monter.Det första jag lade märke till var en av deras affischer. På den stod "Vingklippt", sanningen om stiftelsen Paradiset. Jag tog en broschyr och nu har jag läst den boken, som är skriven av Elisabeth Hermon. Jag kan varmt rekommendera den boken. Efter några dagar såg jag den andra affischen, "Mia sanningen om Gömda", tog broshyren och läste med stigande förvåning vad där stod. En dag stod plötsligt Unni Drougge vid förlagets monter och jag kom plötsligt att tänka på vad som hade stått i tidningen någon dag innan, om bråket mellan Unni och Liza.Jag har beställt boken "Mia sanningen om Gömda" och det ska bli mig ett sant nöje att läsa den. På Liza Marklunds hemsida står det fortfarande att "Gömda och Asyl" är "sanna berättelser". För mig har orden "sann berättelse" en stor tyngd och kan aldrig jämföras med "baserad på en sann historia" Det är två helt skilda litteratur förklaringar.

  • Barkbam
    Pelink skrev 2008-11-04 11:48:38 följande:
    Varför vill så få ta i att en kvinna kan ljuga? Om hon berättar något hemskt, så måste det automatiskt vara sant.
    Ja, det är underligt. Det finns faktiskt kvinnor som är mördare också. Inte för att det vanligt, men kvinnor är inte alltid änglar, snarare tvärtom.
  • Barkbam
    NovJenny skrev 2008-11-04 14:36:24 följande:
    men rykten sprids ju, de bode väl i en ganska liten stad?Jag skulle inte vilja vara Osama om detta är påhittat. Fy!Och ja, detta är ju en riktigt hemsk historia men att "Mia" ska tjäna en massa pengar på att ha skrivit om det andra varit med om och lådsas att det var henne det hände så tycker jag det är ritkigt fel!
    monicaantonsson.blogspot.com/

    Berättar och visar bilder på "mannen med de svarta ögonen" som Mia uttryckte det i Lizas bok och dottern Emma.
  • Barkbam

    Spicy woman skrev 2008-11-04 15:45:42 följande:


    Är hon spansk och hur gammal var hon när hon fick äldsta sonen?
    Vet ej, men Monika kommer att besvara frågorna i boken.
  • Barkbam
    Pelink skrev 2008-11-04 17:52:03 följande:
    I boken "Emma, Mias dotter" av Maria Eriksson, utgiven av Lind & CO, sidan 8 står det "Liksom de tidigare böckerna är Emma, Mias dotter en dokumentärroman. Det innebär att den i sin helhet bygger på verkliga händelser, men att vissa namn och detaljer har ändrats av hänsyn till de personer som det handlar om. Vidare har tidsföljden i några fall ändrats för att göra skeendet tydligare"
    På Liza Marklunds hemsida står det "sanna berättelser om Gömda & Asyl. Hm, Mia Eriksson ljuger nåt så hysteriskt och det är märkligt att inte fler journalister har tagit upp detta. Jag vet att en del har velat intervjua Monica Antonsson, men hon vill inte vara med förrän boken har kommit ut. Vilket är helt naturligt. Jag längtar verkligen till att få hem den i brevlådan. Jag kan säga att jag blir väldigt upprörd när någon påstår att de blivit mordhotade och misshandlade av sin man och det visar sig vara lögner. Då är jag inte nådig i mina uttalanden om vad jag tycker om sådana kvinnor.
  • Barkbam
    Angelx skrev 2008-11-04 20:02:22 följande:
    Bei Bei skrev 2008-11-04 19:01:01 följande:
    Ramona Fransson är deckarförfattare som skrivit bla. en självbiografi om ofrivillig barnlöshet....Vet inte hur hon kommit in i bilden men hon har kanske något emot liza och Mia också, vad vet jag?Eftersom hon känner till denna tråd kan hon ju gärna komma in och presentera sig tycker jag......vill hon inte får hon gärna inboxa mig
    Jag kan presentera mig.Här och nu. Anledningen till att jag känner Monica är att hennes förlag hade sin monter mittemot min på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Anledningen till att jag engagerar mig, är att under min barndom var fysisk och psykisk misshandel vardagsmat för mig och min mamma. Min moster mördades av sin exmake 1968 i Göteborg och jag var tolv år. Eftersom jag precis som du nämner skrivit en självbiografi, är det oerhört viktigt för mig att, om man är författare håller sig till de litterära reglerna. Alltså "sann historia" eller "baserad på sanning" är två helt skilda saker. Du som läsare ska inte bli lurad. Samma gäller Vingklippt sanningen om Stiftelsen Paradiset, av Elisabeth Hermon.

    Om det funnits en person som Elisabeth Hermon som i verkligheten drev stiftelsen Trossen (Paradiset), för att ta ett exempel, kanske min moster hade haft ett ställe att fly, tillsammans med min mamma och mig. Jag läste också Gömda och Asyl, tog till mig böckerna med hela mitt hjärta och kände igen mig, i tron att det var sanning. Ett sådant falskspel står inte högt i kurs hos mig.

    Det är för mig livsviktigt att kvinnor och barn, som på allvar blir terroriserade och misshandlade, blir trodda av myndigheter, polis med flera, som ska hjälpa dessa utsatta personer. Då faller det inte i god jord att det finns kvinnor som ljuger som hästar skenar och sätter andras liv på spel. På vilka grunder Mia Eriksson förstört mångas liv, vet jag inte. Men det kanske hon blir tvungen att svara på när Monicas bok kommer ut.
  • Barkbam

    Ninaa h skrev 2008-11-04 21:34:15 följande:


    liza marklund har ju bara skrivit böckerna gömda och asyl. hon inte skrivit dem andra två böckerna "mias hemlighet" och "emma, mias dotter". Dem böckerna har ju mia själv skrivit, är dem böckerna plötsligt osanna då?
    Det är kanske det vi får svar på i Monica Antonssons bok.
  • Barkbam
    Angelx skrev 2008-11-04 20:51:02 följande:
    Svar på #258Va roligt att du svarade Tråkigt att höra om din barndom.Det enda jag kan säga är att jag vet inte vad jag ska tro om allting. Har läst bloggar, böckerna, intervjuer mm. och allt är ett enda virr varr.Vi får väl alla våra svar den dagen de båda ställs mot väggen, vilket skall bli mycket intressant.Kan ju erkänna att det känns lite snuvat om det nu inte är sant men det har det ju skrivits om i tråden redan dvs att mycket är uppförstorat....
    Ja, alla har en åsikt, vilket faktiskt är stimulerande, men som jag skrev innan, är du författare har du vissa regler att följa. Det följer med som i vilket annat yrke som helst. Etik är en sak, som naturligvis är viktig, men reglerna är viktigare om du vill kalla dig författare. Ja, min barndom tillhör inte den roligaste, men som man brukar säga: Det du inte dör av stärker dig, fast jag hade, om jag hade fått välja, haft andra kriterier att bli stärkt av.
  • Barkbam
    Lolilla skrev 2008-11-04 23:24:06 följande:
    Det som slår mig, är att om Moníca _inte_ talar sanning så har hon ju i nuläget faktiskt satt Liza i en otroligt obehaglig sits om inte annat. Dessutom är det hon sysslar med i så fall grovt förtal.Varför öppnar inte Marklund moteld? Hon lär ju ha råd med advokater o.s.v och att gå ut i pressen titt som tätt gillar hon ju annars?
    Ja, det är en fråga som många undrar över. Men läs monicas blogg den är intressant. monicaantonsson.blogspot.com:80/
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda