• Sanrah

    Mia-Sanningen om gömda

    Jag hamnade av en slump på Monica Antonsson blogg.Hon ska tydligen ge ut "Mia- sanningen om gömda" den 1 december. Det först nu jag har sett detta, känner mig helt förvirrad. Vad ska man tro?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-03 21:28
    Liza Marklunds - Gömda

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-08 08:47
    Länk till bloggen:

    monicaantonsson.blogspot.com/

  • Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda
  • Angelx

    blå fisk skrev 2008-11-11 10:24:47 följande:


    Bei Bei skrev 2008-11-11 09:53:19 följande:
    Men nu får ni väl ge er ändå, var har MA hotat någon? Hon skrev väl att en ny roman skulle kunna handla om FL och att något hände där, inte att hon tänker mörda någon medlem på FL, det är verkligen en stor skillnad. Med det tror jag att hon menar att FL är sajt med intriger och osämja.
    Med det _tror_ jag att _hon_ menar.....du tror men du vet inte, skillnad?
  • NovJenny
    Angelx skrev 2008-11-11 10:54:35 följande:
    Om du läst nästan hela tråden ser du säkert också klart och tydligt när det tog en vändning också.Vändningen kom när MA började med sitt skitsnack på sin blogg, vi var spekulativa mm här på FL. Vi skulle tro på vad hon sa och gjorde vi inte det va vi korkade.Detta är ett uttalande från en som ska släppa en bok "suck".Förstår om du inte kan se allt klart och tydligt eftersom MA har raderat och ändrat sina inlägg i sin egen blogg och det är ju upp till henne själv att bestämma. Vågar man inte stå för sina uttalande gör man ju så.Men varför möter hon inte våra frågor på ett intelligentare sätt?Bara för att vi inte köper hennes version än så dumförklarar hon våra inlägg.....det är lågt gjort av henne.Så läs även hennes blogg, ett tips är att vara snabb för vips är inläggen där borta!Sen hur var och en beter sig på internet får stå för dom samt att man får väl de svar man förtjänar antar jag.
    Fast ärligt tycker jag det var dålig stämning just mot MA innan hon började skriva sådant... Vissa var ganska dömmande och något har ju dragit igång hennes irritation.

    Att hon skev denna bok endast för att tjäna pengar och att hon stöttade en kvinnomisshandlare är väl ett exempel på saker som skrevs innan hon började säga att hon skulle mörda oss och att vi var korkade!?

    Jag kan ha fel, men orkar inte läsa tillbaka. Men menar nu inte att hon gör rätt som skriver dessa fjanterier men vi är inte guds änglar heller.
  • fialisastina

    Ja, jag har läst hennes blogg också vid ett par tillfällen, och jag tycker inte heller att det är den seriösaste journalistbloggen på jorden direkt... Men vissa här inne beter sig som grälsjuka barnungar. Vadå MORDHOT, hallå!!!! Man läser det man vill läsa tydligen.

  • Angelx

    Saken va ju den att hennes vän som också deltog i diskussionerna delgav monica vad vi diskuterade här och det va då hon skrev i sin blogg att vi va spekulativa och hade dumma inlägg , mycket också eftersom vi inte lyssnade på det som MI skrev här i tråden för hon satt inne med alla svaren enligt MA.

    Vi har försökt att förklara för henne att vi inte vet något men bara för att man skriver en bok innebär det inte att man kommer med sanningen och framförallt inte innan boken blivit släpp men det vill hon ju inte acceptera för hon ville att vi skulle tro henne här och nu.

    Saken är ju den att man kan nog ändå inte få fram sanningen innan personerna detta handlar om ställs mot varandra.....

    Jag va precis inne på hennes blogg och hon har en diskussion därinne med en kvinna. Hennes svar är under all kritik till dennna kvinna. Hon är otrevlig rent ut sagt så hon tänker ju inte särskilt mycket på hennes rykte men det är ju hennes egna problem.

  • Angelx
    fialisastina skrev 2008-11-11 11:05:15 följande:
    Ja, jag har läst hennes blogg också vid ett par tillfällen, och jag tycker inte heller att det är den seriösaste journalistbloggen på jorden direkt... Men vissa här inne beter sig som grälsjuka barnungar. Vadå MORDHOT, hallå!!!! Man läser det man vill läsa tydligen.
    Ja det är väl klart man gör t.o.m. monika gör det!
  • LillaLinan

    Kunde inte hålla mig borta så nu på rasten va jag inne och läste i Monicas blogg. Tycker verkligen den gått över styr. Hon går jätte hårt åt en stackare som kommenterat i bloggen under namnet "kvinna27" troligtvis blandar hon ihop denna med "vår" Emmel som går under namnet "kvinna37". Tycker hennes sätt och ton i bloggen bevisar på att boken är precis så oseriös som jag trodde från början. Heder åt alla er som fortfarande orkar stå på Monicas sida!

  • blå fisk
    LillaLinan skrev 2008-11-11 11:55:54 följande:
    Kunde inte hålla mig borta så nu på rasten va jag inne och läste i Monicas blogg. Tycker verkligen den gått över styr. Hon går jätte hårt åt en stackare som kommenterat i bloggen under namnet "kvinna27" troligtvis blandar hon ihop denna med "vår" Emmel som går under namnet "kvinna37". Tycker hennes sätt och ton i bloggen bevisar på att boken är precis så oseriös som jag trodde från början. Heder åt alla er som fortfarande orkar stå på Monicas sida!
    För min del tycker jag inte att det handlar om att försvara endera sidan. Jag tror inte att MA kommer att presentera någon sanning, lika lite som boken Gömda presenterar en sanning. Det finns alltid två sidor av en historia och de brukar vara lika sanna för de respektive parterna.

    Det känns som att alla är lika goda kålsupare i den här soppan. Liza Marklund har i sin iver att beskriva hur illa misshandlade kvinnor blir behandlade skrivit två böcker som hon hävdar presenterar något som är absolut sant. Det står i båa böckerna att de är sanna och att bara små detaljer är ändrade. Genom att personen Mia är gömd och inte framträder med sitt rätta namn eller sitt ansikte är det väldigt svårt för andra att kontrollera om det är sant eller inte. Jag antar att Mia skulle kunna visa sig i svensk TV, eftersom hon idag lever i trygghet i USA (eller var det nu är). Men i samma stund som hon gör det kommer det med största sannolikhet att träda fram massa människor som vet saker som de vill ge röst åt. Liza tjänar naturligtvis på att Mia håller sig anonym.

    Mia har genom att ge ut egenhändigt skrivna böcker om sin historia, bla. om hur hon övergivit sitt första barn, självmant valt att hålla myten om sig själv levande. Samtidigt har det skapat frågor runt personen Mia, vem var hon egentligen? Självklart har hon skrivit böckerna i syfte att tjäna ännu mera pengar på sin tragiska historia.

    Monica Antonsson har hittat ett sätt att också rida på vågen om den mystiska Mia. Sen är det mycket möjligt att hon tror på sin sanning, att de personer som hon skriver om berättar det som är sant.
  • Marylo

    Hoppas någon av er köper boken så kan ni sammanfatta den åt mig jag kommer INTE köpa den efter allt detta!

    Böckerna om/av Mia har ju sålt som smör i skolsken så det är ju en smart ide att börja röra i detta och skriva en bok som lutar åt andra hållet men ja tycker nog man får ha lite mer kött på bena än ord från en misstänkt kvinnomisshandlare. Dömd eller inte.
    Om nu en massa fakta är ändrat i gömda namn utbildning etc så är det ju faktiskt inte de boken handlar om.. Vad mia heter på riktigt utbildning etc. Och kvinnomisshandlare finns i alla olika sorters familjer det spelar ingen roll om kvinnan kommer från en välutbildad rik familj eller från medelklassen. INGEN ska ha rätt att slå, hota eller förfölja henne.

    Om nu inte gömda är sanning så är det en bra story (syftar på medans de fortfarande är i sv) Det finns 100 tals kvinnor och barn som går igenom detta varje år.


    För mig känns det som om vi måste tro på dessa kvinnor till och med mia för är det sanning så är det bedrövligt!


    Jennifer 01 & Max 06
  • blå fisk
    Marylo skrev 2008-11-11 12:18:03 följande:
    Hoppas någon av er köper boken så kan ni sammanfatta den åt mig jag kommer INTE köpa den efter allt detta!Böckerna om/av Mia har ju sålt som smör i skolsken så det är ju en smart ide att börja röra i detta och skriva en bok som lutar åt andra hållet men ja tycker nog man får ha lite mer kött på bena än ord från en misstänkt kvinnomisshandlare. Dömd eller inte. Om nu en massa fakta är ändrat i gömda namn utbildning etc så är det ju faktiskt inte de boken handlar om.. Vad mia heter på riktigt utbildning etc. Och kvinnomisshandlare finns i alla olika sorters familjer det spelar ingen roll om kvinnan kommer från en välutbildad rik familj eller från medelklassen. INGEN ska ha rätt att slå, hota eller förfölja henne. Om nu inte gömda är sanning så är det en bra story (syftar på medans de fortfarande är i sv) Det finns 100 tals kvinnor och barn som går igenom detta varje år.
    För mig känns det som om vi måste tro på dessa kvinnor till och med mia för är det sanning så är det bedrövligt!
    Jag håller med dig. Om man nu utgår från att det är sant att Mia i själva verket gick specialklass och hade 2,7 i slutbetyg, serverade på lunchrestaurang, blev gravid i tonåren, var gift med en chilenare och inte en norrlänning, så kan man ju fundera lite kring det. Alltså varför väljer man att i så fall framställa personen som ett helgon och ett under av välgång? Naturligtvis för att det i de flestas ögon blir mer synd om henne? Varför beskrivs inte mannen med de mörka ögonen som en elak man, utan som en demon?

    De flesta människor är inte onda eller goda, de flesta är en blandning av båda. I boken Gömda är Mia ett helgon och mannen en onskefull demon? Det är inte så svårt att tro att sanningen finns någonstans mitt emellan. Jag tror faktiskt inte att personen Mia är eller var en genom god människa med alla tänkbara goda egenskaper man kan komma på. Hon var förmodligen som folk är mest, varför duger inte det?

    Om han misshandlade henne och var elak så är det fruktansvärt, men om man nu kryddat historien, varför är det i så fall nödvändigt. Duger inte den ondska som fanns?
  • Thalis
    Björnmossa skrev 2008-11-11 00:57:00 följande:
    De där betygen ska dubbelkollas, återkommer med en roman om det.
    Jag kan skicka in betygen samt adress och telefonnr till skolan och universitet
    Den som skrattar sist.... .......förstod inte skämtet
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda