Inlägg från: Thalis |Visa alla inlägg
  • Thalis

    Mia-Sanningen om gömda

    Jag tyckte att detta var hur spännande som helst i början!
    Om Monica Antonsson vet att "Mia" ljuger så är det bara rätt att skriva en bok och berätta om det, MEN hennes bloggande om detta ger mig dåliga vibbar !

    Känns som att hon försöker misskreditera Mia och LM för egevinnings skull och inte för rättvisa och för Osamas och andras upprättelser

    Hade jag varit Monica Antonsson så hade jag legat lite lågt fram tills boken kommit ut....


    Den som skrattar sist.... .......förstod inte skämtet
  • Thalis
    Einstein skrev 2008-11-06 21:47:22 följande:
    Näst senaste inlägget var det visst. Hon skriver i sin blogg: "Jag såg just det här:" och efter det kommer ett citat.
    Tycker faktiskt att vi ska fortsätta skriva frågor, för hon svarar ju och då behöver vi inte köpa boken i slutändan
    Den som skrattar sist.... .......förstod inte skämtet
  • Thalis
    Barkbam skrev 2008-11-06 23:46:43 följande:
    Ni som kanske tänker att Liza Marklund slåss för misshandlade kvinnor kanske skulle ta er en titt på vad Unni Drougge skriver på www.nemwsmill.seIntressant läsning måste jag säga.
    Kan inte se länken men antar att det handlar om Drougges ex ......
    Den som skrattar sist.... .......förstod inte skämtet
  • Thalis

    Som om Osama bör få en ny chans varför får inte Drougges ex det?
    Varför ska man bojkotta honom MEN tycka synd om Osama? För att även om "MIa" kanske överdriver så verkar inte Osama var helt skyldig han heller.......


    Den som skrattar sist.... .......förstod inte skämtet
  • Thalis
    Tant Greta skrev 2008-11-06 23:59:51 följande:
    Klart att Drougge är pissed off. Marklund valde att tro mannen och anlitar mannen som agent,precis som att Antonsson  väljer Osama och väljer sida genom att skildra hans historia.Intressant är att Antonsson menar att en knivstick i magen gav 5 år i straff,vad är det jämfört med en månad som Osama fick.Alltså inte såå farlig misshandel.Vad fick Drougges man?
    Visst är det märkligt när folk kastar sten i glashus?
    Den som skrattar sist.... .......förstod inte skämtet
  • Thalis
    Tant Greta skrev 2008-11-07 00:21:45 följande:
    Mycket.Det jag störmig mest på är denna mening i  Monicas blogg:"Han dömdes till fem års fängelse. Det är en bra värdemätare på hur långt straff man får när det är allvar. "Joo,tjena.

    Det har stört mig också !


    Den som skrattar sist.... .......förstod inte skämtet
  • Thalis
    LillaLinan skrev 2008-11-07 09:06:07 följande:
    Jag fattar inte...har nu läst men inte skrivit ngt i bloggen på några dagar men jag blir upprörd över att det tydligen finns kvinnovåld "som inte är så farligt". Sedan lägger "förespråkare" för MA ut Unnis Drougges artikel ang Liza M och menar att "ha ha, här ser ni att hon inte är så pålitlig" Men det är ju precis samma sak som MA gjort, hon tar ju parti för en man som misshandlat en kvinna. Hon ska nu berätta sanningen genom att röja "MIas" identidet! Hoppas ingen är dum nog att köpa hennes bok för det enda hon vill är att tjäna pengar.

    Jag är med i en bokklubb och vi har talat om att köpa boken Generad Men efter Barkbams sista inlägg så blev jag ganska övertygad om att det hela handlar om ett personligt Vendetta och inte så mycket om sanningen


    Så jag får väl tacka för att jag sparar en slant.....


    Den som skrattar sist.... .......förstod inte skämtet
  • Thalis
    Barkbam skrev 2008-11-07 10:49:21 följande:
    Det verkar som att folk tror att MA har en personlig vendetta. Anledningen till att MA skrev boken, är samma anledning som när Janne Josefsson får tips till Uppdrag granskning. När han tog tag i ICA:s köttfärskandal och lade upp den till allmän beskådan.Människor från Mia Eriksson sida, och från Osama sida, bad Monica Antonsson, som är journalist att ta fram en spade och bli grävande journalist. Dessa människor har under alla år försökt att bli hörda. Men inte lyssnade på. Nu lyssnade Monica.På Uppdrags gransknings redaktion finns ett flertal journalister som gräver, Monica Antonsson har mer eller mindre arbetat ensam, och då tar det tid för att få fram fakta.När det gäller straff för olika brott, är det inte lika inför domstol vad än folk säger. Min mosters exman, spanjor, mördade henne 1968 i Göteborg, jag var tolv år och min moster vr 28 år och mamma till två barn. Ett av barnen var hans, vilket bortadopterades till en familj, som vi aldrig fick veta vilka de var, av rädsla för hämnd. Detta är en lång historia, och den kommer kanske ut i bokform, som en del av mitt liv, om några år. Men i vilket fall som helst fick mördaren inget straff alls, utan enbart utvisning tillbaka till Spanien. Vi var inte med i EU på den tiden. Min mosters första son, som INTE var mördarens son hade, innan mordet kidnappats till mördarens föräldrar. Detta i ett försök att locka min moster till Spanien. Men hon vågade inte åka, utan försökte febrilt på annat sätt få tillbaka sonen. Ja, myndigheterna stod inte direkt i kö för att hjälpa oss, om jag ska uttrycka mig milt.Min kusin, tvingades leva under samma tak som sin mammas mördare ( han visste inget,mer än att mamma var död)i sju långa år. Han togs till Spanien när han var åtta år. Inte förrän han var drygt sexton år lyckades vi få ut honom. Detta är en liten del av min tragiska familj.Därför blir jag så förbannad på alla som hela tiden tjatar om att Monica Antonsson vill tjäna pengar på andras olycka. Varför kan ni inte se det omvända? Tänk om Liza Marklund visste mer om sanningen om Mia Eriksson, än vad hon vill erkänna för att hon visste att detta skulle bli en klirr i kassan story? Tänk om det är så att Monicas bok är sann! Bara tänk! När jag har läst den återkommer jag med fler inlägg.
    Jag blir förbannad när folk försöker trycka ner deras sanningar i halsen på mig!

    År det inte bättre att låta boken komma ut och låta folk bilda sina egna åsikter istället för att försöka omvända dem redan innan boken är ute?

    Var var i början väldigt intresserad av detta och tog inte sidor MEN dina inlägg har faktiskt puschat mig åt ena hållet.
    Den som skrattar sist.... .......förstod inte skämtet
  • Thalis
    Barkbam skrev 2008-11-07 18:55:07 följande:
    Att en man misshandlar en kvinna är aldrig okej, men att ljuga om det är inte heller okej. Att jag inte skulle vilja läsa en bok som skrivits av en mamma mördare, vars två barns liv förändrades, förstår jag inte varför du inte begriper. Men man behöver å andra sidan inte begripa allt. Jag begriper inte heller allt, långifrån. Men jag har precis som alla andra rätt att uttrycka en åsikt.
    Så du menar att Mia ljuger om att hon blivit misshandlad?
    Den som skrattar sist.... .......förstod inte skämtet
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda