Inlägg från: Molle72 |Visa alla inlägg
  • Molle72

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Hej alla nya som gamla.

    Har varit hos läkarna med Rebecca nu. Hon har ju såna problem med eksem under stomiplattan, så nu ska de in och kolla ändstumpen som är kvar. För de kanske opererar tidigare. Hon har varit hos hudläkare men de hittar inget fel. Och det oroar dem.

    Rebecca mår bra för övrigt bara att hon fortfarande är väldigt orolig. Skolan går så där, hon har anpassad studiegång nu med praktik på ett bageri två dagar i veckan nu.

    Jag lider med alla som är dåliga så krya på er så gott det bara går.

    Ha det bra jag följer er ska ni veta.

    Många kramar Molle.

  • Molle72

    Hej på er alla.

    Vill bara önska er alla en riktigt god jul. Och hoppas att ni i alla fall kan få äta lite gott utan att få allt för ont.
    Ha det gott.

    Många kramar Molle.

  • Molle72

    Malvas mamma: Det första de gör är nog att sätta in en ganska hög dos kortison för att sen trappa ner succesivt. Blir det inte bättre då så gör de nog en ny coloskopi. Så har de alltid gjort här i Göteborg i alla fall.

    Jag förstår precis hur du känner dig, jag har ju själv varit med om denna skit i sju års tid. Rebecca åt kortison konstant i sju år. Dessa näringsdrycker fick Rebecca också men de smakar skit så jag fick henne aldrig att dricka dem. Som vuxen kan man ge sig sjutton på att ta dem, men som barn gör man inte det tyvärr.

    Det här med coloskopin där såg de kanske var de största skoven sitter så de kan behandla efter det. Rebeccas satt alltid i nederdelen av tarmen och där är det tydligen svårast att medicinera. Rebecca har sövts tretton gånger pga av sin tarm.
    Nu i februari ska hon in igen och kolla hur äntarmen som hon har kvar mår. För de ska operera stomin tidigare pga att hon har såna eksem runt plattan nu. Så det är outhädligt för henne. Annars mår hon hur bra som helst.

    Många kramar Molle.

  • Molle72

    malvas mamma: Alla dessa sjukdomar har med just immunförsvaret att göra. Rebecca åt azatioprin i flera är och det är först efter ca sex månaders användning som man ser om det ger någon verkan. På Rebecca har ju ingenting hjälpt, därför hon stod på kortison i, i stort sett sju års tid.
    Det är en himla berg och dalbana med alla dessa mediciner de provar fram och tillbaka hela tiden. På vissa funkar den medicinen på nån annan den.
    Har de varit inne och sett var infektionen sitter denna gången, det var också olika i stort sett varje gång för Rebecca.

    Hoppas att hon slipper att utsättas för mycket mer nu och att hon ska bli bra.

  • Molle72

    Nalla: Rebecca ska med på rectoskopi den 5 februari, men jag antar att de bara spolar era tarmar. Fast vet inte säkert det står inget på hennes kallelse. Stomisköterskan har gjort det en gång på Rebecca sen hon fick sin stomi.
    De vill operera hennes så fort som möjligt nu. Hon har ju såna besvär med eksem. Och nu har det börjat växa upp skinn runt knoppen längst ner, för den vill tydligen stänga igen hålet. Kroppens naturliga process tydligen, Så det ska de fixa samtidigt som hon är sövd.

    Kram till er alla.

  • Molle72

    Hej på er. En liten fråga till er som har stomi. Rebecca har haft ont i magen inatt, och nu imorse när hon tömde påsen såg hon att knoppen är svullen. Vad gör man åt det? Hon åt både svamp och popcorn igår kan det ha med et att göra tro? Det är ju svårsmällt både och.

  • Molle72

    Tack för era svar jag har pratat med kirurgen nu. Hon ska undvika hårdsmällta saker i ett par dagar nu. Hon trodde också att det var svampen och popcornen. Det är inte stopp som tur är. Och kirurgen skulle ringa imorgon igen. Blir det stopp får vi åka upp.

    Hon har ätit detta innan och den har aldrig svullnat upp så här förrut. Första gången på nästan ett år, så det ser lite läskigt ut.

    Kram på er alla.

  • Molle72

    fru u: Hon har redan sår på den pga eksemen. Hur ska man undgå det, den är ju svullen så den tar emot. Sen växer det upp hud runt nedre delen. Men hon har en rectoskopi inbokad nästa vecka så då ska de kolla det med.

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!